Szabadidő

Ahogy a könyvben meg van írva

Eszményi férfi márpedig létezik. Legalábbis ha máshol nem, a szerelmesregényekben biztosan. És ki más ismerné jobban a világot, mint ezek írói? Itt van tehát az útmutató, hogy találd meg a neked valót.

Milyen is legyen hát az ideális férfi? Hol is kezdjük, kívül vagy belül? Talán a külső legyen a kiindulópont, hiszen ez ragad majd meg először, akár nagy távolságból is, amikor keresésére indulsz. Tehát ha legalább 180 cm magas férfit látsz, máris jó úton haladsz. (Igazán sajnálom a kategóriából kimaradtakat, de a regények hősei mindig túljutnak ezen a kritikus centiméterhatáron.) Aztán roppant fontos a színösszeállítás is. Legyen a haja sötét, lehetőség szerint a halántékán már kicsit őszülő. A haj tekintetében nagy szerepe van annak is, hogy időnként egy-egy tincs a homlokába hulljon, hiszen ezt majd te visszasimíthatod a többi közé, de legalábbis megmagyarázhatatlan vágyat érezhetsz erre. Ehhez pedig társuljon szigorúan napbarnította bőr, és világos szem. Olyan, amivel hidegen is tud nézni, abban a fázisban, amikor éppen azzal lesz elfoglalva, hogy összetörje a szegény delikvens szívét.





Aztán persze szükségeltetnek határozott, lehetőleg markáns arcvonások, kidolgozott izmok a méretre szabott öltöny alatt, ami kicsit megmagyarázhatatlan, tekintve, hogy leendő szerelmed minden idejét az irodában tölti, de ezek szerint egy kis squash, vagy testépítés, neadjisten hétvégi vitorlázás azért belefér. Ha ez így már mind stimmel, akkor csak a hab hiányzik a tortára, a bodorodó mellszőrzet. Enélkül elképzelhetetlen az ideális férfi.







Ha tehát ezek már mind stimmelnek, akkor jön a belső, és az egyéb tulajdonságok. Indulásként határozzuk meg a korcsoportot. Legyen olyan 32-37 év közti a jelölt. Erre azért van szükség, mert mire veled összetalálkozik, már kész egzisztenciával kell rendelkeznie. Méghozzá nem olyannal, amit örökölt, hanem olyannal, amit ő teremtett meg, vagy legalábbis megduplázott. (Még jobb, ha megtriplázta!) Erre azért van szükség, mert így neked már nem kell pénzügyekkel törődnöd, hiszen az úgyis a férfi feladata.

Ezenkívül legyen vezető hajlamú, kissé konzervatív, és kissé agresszív, különösen, ha 3 méternél közelebb jut hozzád egy másik férfi. Nem árt, ha néha megmagyarázhatatlan okból harsány hahotára fakad, és ha tud úgy nézni, hogy úgy érezd, ezernyi hangya fut végig a hátadon.





Természetesen féljen kissé az elkötelezettségtől, vagy ne is kicsit, hiszen különben miért kéne küzdened? De ha ez semmiképp sem jön be, és hajlandó akár a kezedet is megkérni, akkor legyen legalább munkamániás. De annyira, hogy minden idejét töltse az irodában (kivéve a kidolgozott testet biztosító squash-meccseket). És ha még ez sem jön össze, akkor se add fel, bizonyára van egy régi kapcsolat az életében, amiben összetörték már a szívét, és ez később még remek gondokat okoz.

Ha úgy érzed, legutóbbi felfedezetted maradéktalanul megfelel minden leírt kritériumnak, jobb, ha azonnal lecsapsz. Hiszen nem minden bokorban terem ilyen. Legfeljebb minden regényben. Úgyhogy ha nem sikerült megszerezned, még mindig ott a könyvesbolt, vagy a sarki újságosbódé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top