Szabadidő

Britek a Szigeten

Az idei Sziget Fesztivál keretében elhozunk egy kis szeletet Nagy-Britanniából a Hajógyári szigetre.




A színes zenei programok között megtalálod azokat a brit előadókat, akikért fiatalok tízezrei zarándokolnak minden évben a Nagy- Britanniában megrendezett zenei fesztiválokra. Pörögj velük és ha belefáradtál a tombolásba, pihenj meg a londoni utcák hangulatát idéző, a Civilszigeten kialakított brit udvarunkban.






Itt különböző érdekes dolgok várnak:


• Válaszolunk minden Nagy-Britanniára vonatkozó kérdésedre (vízum, ösztöndíj, szálláslehetőség vagy munkavállalás).
• A British Council nyelvtanárai ingyen felmérik angol nyelvtudásod. Három szerencsés érdeklődő a tudásszintjének megfelelő nyelvtanfolyamot nyer, vagy ingyen tehet Cambridge nyelvvizsgát.
• Amennyiben szánsz időt arra, hogy kitöltsd kérdőívünket, megajándékozunk a tavalyi Sziget Fesztiválon nagy sikert aratott Selector CD második kiadásával.
• Ezen kívül, minden nap du. 17:00 órakor tartott sorsolásunkon nyerhetsz egy felhúzható rádiót (brit találmány- csak karizom kell, elem nem!) és egy hitelkártya méretű, örök életű zseblámpát (szintén brit találmány). Főnyereményünk pedig egy retúr repülőjegy egy fő részére Londonba, amelyet a kérdőívet kitöltő összes látogatónk között sorsolunk ki augusztus 5-én 17 órakor.
• Érdekel mivel közlekednek Londonban? Szállj fel egy valódi londoni piros emeletes buszra, vagy londoni taxira!
• Végül, ha csak olvasgatni szeretnél, brit újságokat és magazinokat is biztosítunk a számodra.


A Brit udvaron és a fellépő brit zenekarokon kívül kívül további brit programok is várnak a Szigeten:

A brit “Architects of Air” az iráni bazárok hangulatát varázsolja elő fantasztikus, belülről bejárható „szobrával”. Az Arcazaar valójában egy „lélegző” térplasztika, melyet a befújt levegő tart fenn és a falakon átszűrődő, színesre festett napfény világít meg. (A Világzenei Nagyszínpad mögötti dombon, minden nap délután 2 és este 8 óra között.)

A Helen Hamlyn Research Centre (HHRC) az Inclusive (befogadó) design kutatásával foglalkozik. Ez nem egy új áramlat, inkább annak felismerése, hogy a tervezőknek az egész társadalmat kell szolgálniuk találmányaikkal – beleértve az időseket és a fogyatékkal élőket is. A kiállítás a központ működését, valamint az itt tanuló tervezők munkáit mutatja be. Július 31-én 18.00 órától pedig a kiállítás helyszínén beszélgetés keretében tájékozódhattok a befogadó design magyarországi eredményeiről. (Civilsziget- Nagysátor)

A fullextrás dömper- angol hatás a mai magyarban” címmel Nádasdy Ádámmal, az ELTE egyetemi docensével együtt vizsgálhatod meg, hogy ékes magyar nyelvünk milyen változásokon ment (és megy) keresztül az angol nyelv térhódítása következtében. (Szabadiskola Sátor, augusztus 2., 15.00 óra.)

Megnézheted Konrad Federicks bábszínházát is Punch úr kalandjairól. A Nagy- Britanniában igen népszerű bábszínház a mi Vitéz Lászlónkhoz hasonlítható. Hagyományai a középkorig nyúlnak vissza. Jellegzetessége, hogy a történetet teljes mértékben a nézők alakítják. (Minden nap a Sziget különböző pontjain.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top