Szabadidő

Macaulay Culkin

A legsikeresebb gyermekszínész Shirley Temple óta – így emlegették a kritikusok Macaulay-t. Amikor elõször lépett négyévesen színpadra, mindenkit elbûvölt.




Az ifjú Culkin gyorsan ismertté vált mindenki számára, akik nem kapcsoltak át a reklámok alatt. Több filmben is játszott mellékszereplőként, majd miután megjelent Michael Jackson „Black or White” videójában, és láthattuk a „Jákob lajtorjája”-ban, 1990-ben őt választották ki a „Reszkessetek, betörők!” főszerepére. Ezzel a filmmel ő lett minden idők legjobban fizetett gyermekszínésze. Ekkor karrierjét apja, Kit tartotta markában. A hajdani színész menedzselte Culkin fiatalabb, legalább ennyire fotogén testvéreit is. A forgatásokon azonban pletykálkodni kezdtek az édesapa viselkedéséről, alappal. Culkin egyre kevesebb nézőt vonzott következő filmjeivel, a „Jófiú”-val (92), a „Getting even with Dad”-del (93) és a Richie Rich-csel (94), igaz, ezt leginkább azért, mert elkezdte kinőni aranyosságát és spontenaitását. 1995-ben Culkin anyja bírósághoz fordult, hogy vonja meg az apa láthatási jogát, mondván, hogy az öreg pörlekedő természete rontotta fiának esélyeit a filmiparban. Culkin 17 évesen megházasodott, ezzel bebizonyítva, hogy felnőtt, s nincs szüksége szülei „gondoskodó” kezeire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top