Szabadidő

Maigret és az idõs hölgy

Nagy öröm érte a klasszikus krimik rajongóit. A Park Kiadó nem is egy, hanem egyszerre hat kötetnyit jelentetett meg Maigret felügyelõ kalandjaiból, ráadásul csupa olyat, amit még nem olvashattunk magyarul.





Eddig a Magyar Könyvklub volt az egyetlen, akikben a hasonló ízlésűek bízhattak, hogy legalább néhány Agatha Christie regényt a kezükbe vehetnek időnként.

Szerencsére egy másik kiadó is látott fantáziát ebben a vonulatban, és végre egy újabb klasszikus került a boltok polcaira. Most azok is megismerhetik a francia detektív titokzatos eseteit, akik még nem találkoztak vele. Én pl. bevallom, hogy eddig még nem sikerült beleásnom magam Georges Simenon munkáiba, de most aztán kaptam az alkalmon, és el is kezdtem a Maigret és az öreg hölgy című gyöngyszemmel. És jó volt! Vérbeli klasszikus krimi, annak is a javából.

A felügyelőt felkeresi párizsi irodájában egy öreg hölgy, és arra kéri, derítse ki, ki ölte meg szobalányát, aki valószínűleg helyette halt meg. A híres felügyelő Normandiába utazik, és nekilát a nyomozásnak a szezon utolsó hetében egy kis tengerparti nyaralóhelyen. A hazakészülő családok, tengő-lengő pénzszórók és a mogorva halászok között kezdődik az a sok-sok beszélgetés, melynek során persze fény derül a titokra.

Aki nem ismeri Maigret módszerét, az most megtudhatja, hogy sétálgat, beszélget, iszogat, és amikor összeállt benne a kép, könyörtelenül lecsap a bűnösre. Csak semmi vér, semmi túlfokozott izgalom, tiszta agymunka! No nem olyan kedves önelégültséggel teszi mindezt mint Poirot, nem is olyan álcázott naivitással, mint Miss Marple, hanem a saját egyéni módján. Igazán élvezetesen! (Már el is kezdtem a Maigret dühbe gurul című kötetet!)


A sorozatban megjelent:

Maigret és az öreg hölgy
Maigret és a langaléta
Maigret és a fantom
Maigret dühbe gurul
Maigret és a hajléktalan
Maigret kudarcot vall

A kötetek a Park Kiadó gondozásában jelentek meg, áruk 1500 Ft.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top