Szabadidő

Árvai Magdolna: Élek, jól vagyok

Árvai Magdolna gyógyult rákos betegek valós történeteit dolgozza fel, tanácsokat adva a korai felismeréshez és megelőzéshez. Ismeretterjesztő könyve emellett bemutatja a ma ismert rákfajtákat, és segítséget nyújt azok otthoni felismerésében.

Magyarországon a daganatos betegségben szenvedők száma közel háromszázezer. Évente harmincötezer magyar hal meg valamilyen daganatos betegségben, holott ezen emberek több mint a fele megmenthető volna, ha időben felismernék a bajt, és felkeresnék az orvost. A könyv ebben kíván tematikusan segítséget nyújtani, és arra próbálja rávenni az olvasót, hogy rendszeresen figyelje a testét. Főbb szerveink szerint elemzi a betegség kialakulásának okait, tüneteit, a veszélyeztetett csoportokat. A könyv szakmai lektora: Prof. Dr Kásler Miklós Az Országos Onkológiai Intézet Főigazgatója.

Részlet a könyvből: „A rák minden embert izgat. Izgat, mert valamilyen módon közvetlenül vagy közvetve érintett. Ha nem a családjában, baráti körében, akkor az ismerősei között biztos, hogy akadt egy beteg, akit nem tudtak meggyógyítani, aki a rák áldozata lett. Ha elvesztünk így valakit, óhatatlanul összerezzenünk, elkezdünk gondolkodni”

A könyv ismerteti a mai modern diagnosztikai lehetőségeket, kezelési módokat (sebészet, sugárkezelés), valamint olyan természetes gyógymódokat, melyeket az orvostudomány ma már elfogad kiegészítő terápiaként. A szerző nem csak a rák orvostudományi oldalával foglalkozik, hanem sok személyes beszélgetést (riportot) idéz fel olyan emberekkel, akik már meggyógyultak, vagy gyógyulófélben vannak. Az ő személyes tapasztalataik is segítik az olvasót.

Árvai Magdolna közérthető módon ír a rettegett betegségről és arról, mi mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük, korai stádiumban felismerjük a rákot. Ezen kívül foglalkozik még dietetikával, ápolás etikával és pszichológiával.

Élek, jól vagyok
Szerző: Árvai Magdolna
Kiadja: Sanoma Budapest Kiadói Rt., 2004.
Megjelenés: 2004. október 15.
Fogyasztói ár: 2100 Ft

A könyv a Nők Lapja médiatámogatásával jelenik meg a Nők Lapja Műhely negyedik kiadványaként.

A könyvet itt rendelheted meg »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top