Szabadidő

Hiram Bullock Group

Húsvét hétfõje idén nemcsak egyházi, de zenei ünnep is egyben: az A38 hajón üdvözölhetjük ugyanis a világ legjobb funk-rock gitárosát, Hiram Bullockot és a legdögösebb hazai acid-jazz zenekart, a Váczi Eszter vezette Szörpöt.








Hiram Bullockot talán már nem kell bemutatnunk, hiszen többször is járt hazánkban világsztárok partnereként (Marcus Miller, Bill Evans) és saját zenekarával egyaránt.

Soron következő fellépésén tizenegyedik, ”Try Livin’ It” című albumát mutatja be, amelyen újfent bebizonyítja, hogy nemcsak gitárosként, hanem zeneszerzőként és énekesként is megállja a helyét.

Hiram Bullock rendkívül sokoldalú muzsikus: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy olyan, egymástól egészen eltérő stílusban mozgó művészek lemezein gitározott, mint Sting, James Brown, Miles Davis, Barbara Streisand, Eric Clapton, Marcus Miller, Pete Townsend, Jaco Pastorius, Steely Dan vagy a Brecker Brothers.


Bár önmagát alapvetően funk-rock gitárosnak tartja, zenéjében folyamatosan jelen van a blues mélysége és szépsége, a jazz intelligenciája és eleganciája, valamint a soul lélekemelő ereje.

Tudatosan törekszik arra, hogy gitáros énje ne nyomja el az ének szerepét és az egyes dalok mondanivalóját. Ennek köszönhető, hogy a Bullock lemezek sokkal inkább élvezetesek, táncolható, ”bulizós” zenék, mint hangszeres szólók végtelen sorozatai.

Az előzenekar tisztjét betöltő Váczi Eszter és a Szörpöt szintén nem kell bemutatni a műfaj kedvelőinek: a tagok valamennyien képzett és tehetséges jazz-muzsikusok, Eszter pedig a legizgalmasabb magyar énekesnő, aki ugyanolyan könnyedén talál fogást a popzenén (Jazz+Az), a soulon és a funkyn (Road Kill Café), mint a jazzen (Váczi Eszter Quartet).

A fellépők korábbi koncertjeinek ismeretében már most kijelenthetjük: ezt a bulit sokáig fogják emlegetni mindazok, akik a feszes funky ritmusok mellett a tüzes hangszeres szólókra is vevők!


Játssz velünk! Sorolj fel legalább 3 zenészt, akivel játszott Hiram Bullock.
Ha szerencsés vagy, ott lehetsz Hiram Bullock hétfői koncertjén.
A megfejtéseket a következő e-mail címre várjuk: zs.szili@sanomabp.hu

Időpont: 2005. március 28. 21:00


Helyszín: A38 Állóhajó


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top