Szabadidő

Mr. és Mrs. Smith

A várva várt film, amelyet Brad Pitt és Jennifer Aniston frigyének felbomlása miatt okolnak, végre megérkezett. Mi tagadás, a kisördög végig ott motoszkál bennünk, szeretnénk tetten érni minden, a házasságtörésre utalni látszó momentumot.





Ezt a filmet bizony egyértelműen a szexus működteti, a két igencsak attraktív főszereplő (Angelina Jolie, Brad Pitt) szépsége és kisugárzása; talán először történt meg velem hivatásos mozilátogatói pályafutásom során, hogy nem két színészt, hanem két filmsztárt láttam a vásznon, és mi tagadás, ez egy kicsit zavarba hozott.

Merthogy a Mr. és Mrs. Smith akciómozi meglátásom szerint a „semmi különös” kategóriába tartozik, melyben ha a főszerepet nem a két emlegetett csillag játszaná, simán mehetne a lecsóba.





Már maga az alaphelyzet is kissé zavarba ejtő: miért is kellene azonosulnom egy olyan házaspárral (bármennyire szépek is), melyek tagjai abból élnek, hogy embereket gyilkolnak halomra? Ráadásul mindez még némi hazafias maszlaggal sincs nyakon öntve – teszem azt a kormány megbízásából terroristákat likvidálnak – egyszerűen csak mesteremberek, vagyis annak dolgoznak, aki többet ígér.

Amikor álompárunkat megismerjük, épp terápiára járnak: nem működik a szex, teljes a bizalomvesztés, nincs már miről beszélgetni. Az ok persze egyértelmű – munkájukból kifolyólag annyit titkolóztak egymás előtt, hogy semmi idejük nem maradt a viszony ápolására. Ám egyszer csak, láss csodát, a másik tudta nélkül ugyanarra a feladatra bérli fel őket egy titokzatos idegen – a szakmai rivalizálás az igazságra is fényt derít, új alapokra helyezve ezzel a veszedelmes viszonyt.





Mindehhez persze James Bond-i szuperkütyük, hatalmas robbanások, látványos autós üldözések dukálnak, melyeket a párocska szócsatái tesznek még színesebbé. Ez utóbbiak valóban szórakoztatóak – ha eltekintünk attól a morbid ténytől, hogy két hullagyárost látunk a vasárnapi ebéd felett perlekedni, akár Kovácséknál is lehetnénk a szomszédban, akik bizony már megint játszmáznak, és mindig biztosan tudják, hogyan bántsák és alázzák meg a másikat.
Jolie és Pitt azonban bármennyire is igyekszik, állandóan kilóg a képből – nem Mr. és Mrs. Smith-t, hanem Angelina Jolie-t és Brad Pittet látom.
Persze ki másért, ha nem értük érdemes manapság moziba menni?

Rozi étvágya a film alatt:








 


A film hivatalos honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top