Szabadidő

Ünneprontók ünnepe

A pasik kedvenc csajozási szokásai közül már a Négy esküvõ és egy temetésben is elõkelõ helyen emlegették az esküvõkön történõ ismerkedést. Az Ünneprontók ünnepe címû vígjáték alapötletét is ez adta.

Elvégre társas esemény, kaja-pia akad bőven, ha kedvünk tartja, táncolhatunk, vagy elmélyült, meghitt dialógusokat folytathatunk az egyik sarokban, az ellenkező nem képviselőiből pedig igazán  reprezentatív a felhozatal – bakfistól az unatkozó szépasszonyig mindenki jelen van, ráadásul a legjobb formájában és ruhájában.

Hőseink, Owen Wilson és Vince Vaughn (akik Ben Stiller és Will Ferrel mellett az amerikai vígjátékok visszatérő szereplői, így az új évezred meghatározó komikusai) válási közvetítőként tevékenykednek, és túl a harmadik ikszen sincs kedvük megkomolyodni.

A végzet egy neves politikus (Christopher Walken) lányának az esküvőjén éri utol őket, ahol Vaughn beleszeret a menyasszony húgába, a már eljegyzett Claire-be (Rachel McAdams), Wilson pedig heves benyomást gyakorol a família legkisebb lányára (Isla Fisher), minek következtében a fiúkat még az after-partira is meghívják, a család vidéki birtokára.

A mozi igazán vicces, lendületes, a humora elsősorban a jellemkomikumból táplálkozik – a neves politikus excentrikus családja legalább annyira megér egy misét, mint idétlenkedő főhőseink. A filmben igazi karikatúra mindenki, ráadásul az alkotók attól sem riadnak vissza, hogy a politikából is gúnyt űzzenek, átfordítva ezzel a romantikus vígjátékot a politikai szatírába.

Szereplők:

• Owen Wilson
• Vince Vaughn
• Christopher Walken
• Will Ferrell
• Jane Seymour
• Rebecca De Mornay
• Rachel McAdams

A film lelke természetesen a két főszereplő, akik könnyedén abszolválják a rájuk rótt szerepet, és még a helyenként ellaposodó történetbe is képesek lelket verni (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokkal jobbak, amikor még rosszabbak).

A mozit meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki felhőtlen szórakozásra vágyik – igazi, poénoktól hemzsegő, de a romantikát és némi moralitást sem nélkülöző vígjáték az Ünneprontók ünnepe, mely legalább annyira szól a felnőtté válás nehézségeiről, mint a párkeresés problémáiról.

Rozi étvágy a film alatt:

 

A film eredeti címe: Wedding Crashers

Forgalmazó: Intercom

Hivatalos honlap »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top