Szabadidő

Dual disc, avagy dupla élvezet

Végre kezembe került Bruce Springsteen Devils and Dust lemeze. Illetve lemezei. Ja nem, mégiscsak lemeze. Azért ez a képzavar, mert végül is két lemezt kaptam egy lemezen. Méghozzá egy CD-t és egy DVD-t. Teljesen összezavartalak?




Eddig, ha az autóba, vagy a discman-be kellett zenéket pakolásznom, megvettem kedvenc előadóm albumának a CD verzióját. Na persze fájt a szívem, mert a DVD verzión sokkal több minden rajta volt, viszont nem játszotta le sem a Discman, sem az autós CD lejátszó. Mindkettőt megvenni meg ugye luxus, mivel sajna egyik sem olcsó mulatság. Mindemellett két lemez könnyebben el is keveredik.

Most pedig van ez a Dualdisc. Egyik oldala CD, másik oldala DVD. Az autóban és a Discman-ben nyomom a CD oldalt, otthon pedig a DVD verziót hallgatom. Erre mondják, hogy 2 in 1, ugye?

Persze a DVD oldal sokkal többet tud, mint a CD. Ezen ugyanis 5.1 surround minőségben szól, ami azt jelenti, hogy az 5.1-es rendszerre kevert számok térben szólalnak meg. De nem csak ennyit tud a DVD. Felfért rá a teljes szövegkönyv, ami azért is tuti, mert bármennyire is érti az ember a nyelvet, azért egy vér-amerikai country-t első nekifutásra megérteni elég nagy kihívás. Emellett ott vannak a képek, video-k és még számítógépes programokat is pakolhatnak a DVD oldalra. Full extrás, szokták mondani.





Rajongóknak mézesmadzag, hogy megjelent a Destiny’s Child, Eros Ramazzotti, Shakira, Avril Lavigne, az AC/DC, David Bowie és az Oasis is Dualdiscen.
Egy apró kellemetlenség, néha fordítva teszem a lemez a lejátszóba. De igazából ez sem probléma, mert ha a CD-be a DVD oldalt rakom be, akkor egyszerűen nem szól, meg kell fordítani. Ha pedig a DVD-be teszem be CD oldallal, akkor szól, persze nem DVD minőségben. Szóval, ha felcseréled az oldalakat, akkor sem történhet nagy baj, maximum meg kell fordítanod a lemezt.

És még egy apróság. A Springsteen albumom nemcsak a lemezében különleges, de még a tokjában is – igen masszív, nem nyílik ki magától, mert van rajta egy pici zár, így nem reped, nem törik el a táskámban sem. És persze ez nagyon fontos, mert egész nap magammal hurcolom. Autóban, discmanben, és otthon is.


Kiadó: Sony BMG

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top