Szabadidő

Kiállítások Bécsben

Ha nincs programod hétvégére, dobd be magad a kocsiba, és irány Bécs - a Schönbrunni kastély és a Hofburg ugyanis különleges kedvezménnyel várja a magyar vendégeket. Ha szereted az expresszionizmust, Schielét se hagyd ki!





A Schönbrunni kastély és a Hofburg különleges ajánlata


2006. február 28-ig a magyar üdülővendégek különösen kedvező áron tekinthetik meg Bécs két kiemelkedő látványosságát, a Habsburgok egykori rezidenciáit. A Schönbrunni kastélyt ebben az időszakban 11,50 euró helyett, mindössze 4,90 euróért látogathatják a magyar vendégek, míg a Hofburgot az Ezüstkamrával, a Sisi Múzeummal és a Császári Lakosztályokkal együtt 8,90 euró helyett, csak 4,90 euróért tekinthetjük meg. Ebben az árban már benne foglaltatik a magyar nyelvű audioguide készülék használata is.
Ezt a különleges ajánlatot minden magyar állampolgár igénybe veheti, aki a kasszánál az útlevelével vagy a személyi igazolványával igazolni tudja magyar állampolgárságát.

Nyitvatartási idő:
• Hofburg – naponta 9.00-től 17.00 óráig
• Schloß Schönbrunn – naponta 8.30-tól 16.30-ig






Egon Schiele az Albertinában

A Bécsi Albertina egy átfogó kiállítást szentel Ausztria legnagyobb expresszionistájának, Egon Schiele-nek. Az Albertina több mint 170 alkotásból álló gyűjteménye a világ minden tájáról érkező, mintegy 80 további művel egészül ki. Egon Schiele munkássága az első alkalommal kerül ilyen részletességgel bemutásra: önarcképeket, aktokat, portrékat és tájképeket csodálhatunk meg a művész kezdeti korszakából egészen 1918-as korai haláláig.

Egon Schiele rajzai nagy mértékben függetlenek festményeitől. Az egyes előadások alatt készített rajzait most összegyűjtötték, és a kiállítás keretén belül be is mutatják. Schiele munkásságára jellemző, hogy számtalan ceruzával készített rajzát később aquarell színekkel egészítette ki. Ezzel a kiállítással egyedülálló bepillantást nyerhetünk a művész életébe és alkotói világába.

A kiállítás megtekinthető: 2006. március 19-ig naponta 10-18 óráig, szerdán 10-21 óráig

Cím: Bécs, I. kerület, Albertinaplatz 1.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top