Szabadidő

Klasszikusokkal a kockázatok ellen

Még a hollywoodi filmekben is megrázóak azok a jelenetek, amikor az eltartó nélkül maradt család szegényes környezetbe költözködik át. Vajon mi kell ahhoz, hogy ne csak a filmekben forduljanak jobbra a dolgok?

Ezért találták ki a biztosítást. Az emberélet persze anyagiakkal nem pótolható, de arra van megoldás, hogy a családfő keresetének elvesztése után legalább a család ne kerüljön visszafordíthatatlanul rosszabb anyagi körülmények közé. Az életbiztosítás egyik lényege ugyanis éppen az, hogy a hirtelen tragédiák okozta drasztikus életszínvonal-romlástól megóvja a hátramaradottakat. Emellett természetesen lehet értékes befektetés, felkészülés mondjuk a gyorsan múló évekkel együtt növekvő gyermekek lakáshoz juttatására, és adhat kiegészítő védelmet betegség, munkaképesség vesztés esetére is. Az ember felsóhajt: láthatunk ennyi mindent előre a jövőből?


– Eddig valóban nem volt egyszerű hosszú évekre előre tervezni és dönteni arról, hogy milyen életbiztosítás lesz a legjobb a családnak – erősíti meg Kozek András, az Allianz Hungária Biztosító vezérigazgató-helyettese. – A szerződések megkötésekor az ügyfeleknek 10-15 évre előre kellett határozniuk arról, hogy milyen szolgáltatást, mekkora összeget igényelnek egy-egy kritikus élethelyzetben. Ha időközben változtak is életkörülményeik, és itt rossz vagy jó fordulatra egyaránt gondolok, a biztosítási szerződéseiket nem tudták hozzáigazítani vagy csak nagyon drágán. Ennek a korszaknak azonban most már vége.



– Mitől lett könnyebb az ügyfelek dolga?

– 10-15 évre előre tervezni természetesen még mindig nagyon nehéz, ezen mi sem változtathatunk. De azon igen, hogy megadjuk ügyfeleinknek a változtatás szabadságát! Olyan biztosítási termékeket vezettünk be a piacra, amelyek esetében a biztosítás megkötésének pillanatában nem kell bebetonozni a szerződés tartalmát, hiszen az idővel szinte minden változik. Ez az egyik legfőbb jellegzetessége az Allianz Életprogram után most már az Allianz Klasszikusok termékcsaládunknak is, és így a szabadság zászlaja alá sorakoztattuk fel a teljes kínálatot.



– Hogyan képes a változó igényekhez alkalmazkodni az Allianz Klasszikusok?

– Biztosítási fedezetei felölelik a lényeges kockázatokat, mint a műtét, kórházi tartózkodás, baleset, rokkantság, haláleset stb.. Ügyfeleink az élethelyzetüknek megfelelően szabadon választhatnak közülük, és később szabadon változtathatnak is. A biztosítási összegek emelhetők vagy csökkenthetők, van mód pénzkölcsönre is. A biztosítási védelem az egész családra, azaz a szülők mellett a gyerekekre is kiterjeszthető, akár már a legfiatalabbakra és akár eltérő kockázatokkal is. Mindez és ezek változtatása egy és ugyanazon szerződés keretén belül lehetséges, akár egyik hónapról a másikra. Ilyen fokú szabadságot nem lehetett találni korábban. Persze az is fontos, hogy mindemellett a befektetési, megtakarítási részek kiváló megtérülésről szakembergárdánk tudása, tapasztalata és hetven országra kiterjedő kapcsolatrendszere gondoskodik. A hosszú távú befektetés ugyanis külön tudomány. Bevallom, büszkék is vagyunk rá, hogy ahol a teljesítményt kötelező módon egységesen méri és közli mindenki, tehát a nyugdíjpénztáraknál, ott a piacvezetők, a százezer tagon felüliek körében a legkedvezőbb öt éves átlaghozamokat produkáljuk. Szóval az életben is mindent megteszünk azért, hogy ne csak a moziban legyen happy end.









Egy kis segítség a nyereményjátékhoz:

•  Életbiztosítás »

• Otthonbiztosítás »

• Autóbiztosítás »

• Utasbiztosítás »

• Tempo Casco »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top