Szabadidő

Szurkolni színnel, lélekkel

Az arcfestés és a testfestés komoly, évezredes múltra tekint vissza. Elég, ha az afrikai, vagy az indián törzseket vesszük alapul: különféle rituáléik elengedhetetlen kellékei voltak ezek.





Kifejezték vele a törzs identitását, a különféle ünnepeiket is testfestéssel díszítve ünnepeltek, de a csatázási szándékot, a ’csatabárd kiásását’ is ünnepi díszbe öltözve, és harci motívumokkal díszítve hozták a szomszédos, rivális törzs tudomására.

Arc-, és testfestéseiket különféle fejékekkel, tollazatokkal fokozták. E festmények faji, vallási és érzelmi hovatartozásuk megjelenítői voltak. Olykor rangjelzést is szolgált: más-más arcfestést viselt a törzsfő, és mást a törzs varázslója, és megint mást a harcosok.
 
A mai, nyugati kultúra „törzsi”, nemzeti hovatartozását a szurkolók öltözete, zászlói, arc-, és testfestései hivatottak megjeleníteni, kifejezésre juttatni.
E testfestések viselői erős érzelmi töltéssel bírnak az általuk képviselt és támogatott labdarugó csapat iránt.






A legáltalánosabb megjelenési forma az arcra, tarkóra festett zászló, vagy a teljes felsőtestet beborító, nemzeti lobogót, vagy azok színeit magukon viselő testfestés.
De társítható még viking , és indián tollazattal, kendővel, ideillő, vagy éppenséggel nem ideillő pápasüveget imitáló magas fejfedővel.








Hogyan készíthetünk arc-, vagy testfestést,  kedvenc csapatunk és környezetünk legynagyobb örömére?







Ha csak arcunk festése a cél, akkor elég, ha vizes alapú, vagyis vízoldékony arcfestéket veszünk, a festőboltban pedig egy megfelelő méretű ecsetet, és máris nekiláthatunk harci díszűnk elkészítéséhez.

Ha testünk jelentősebb részének a színezésére készülünk, azaz testfestésre, akkor érdemesebb speciális, erre a célra készült testfestéket beszerezni. Így biztosak lehetünk afelől, hogy elkerülnek a bőrirritációk és egyéb kényelmetlenségek.


Ha elkészültünk a nagy művel, lépjünk színre és szurkoljunk: bíztassuk kedvencünket, hogy övé lehet a győzelem!







További ötletekért, tanácsokért kérdezd bátran a szakértőnket! Kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top