Szabadidő

Szegedi Szabadtéri Játékok

A nyár folyamán látogass el a Tisza partján fekvõ Szegedre, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékok páratlan élményt nyújt a látogatóknak. A 75 éves múltra visszatekintõ rendezvénysorozat az ország legnagyobb nyári zenés színházi fesztiválja.

Az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szabadtéri színháza, a Szegedi Szabadtéri Játékok idén immáron 75. alkalommal, egyedülálló programkínálattal kerül megrendezésre. A rendezvény alapításának 75 éves jubileuma alkalmából Szeged városa közel két hónapon keresztül – 2006. július 7. és augusztus 20. között – gazdag programkínálattal várja a kulturális kikapcsolódásra vágyó látogatókat.







Az Új Világ produkcióban közel 100 köbméter víz zúdul a színpadra…


Az eseménysorozat idei programja különleges táncelőadással indul. A nemzetközi hírű Szegedi Kortárs Balett Új világ című, látványos elemekkel tarkított táncshow-jával veszi kezdetét a fesztivál, majd a korábbi hagyományokhoz hűen igen változatos műfajú előadásokkal – opera, operett, zenés daljáték, musical, dixieland – folytatódik.


A 2006-os Játékok programja idén is két helyszínen, a Dóm téren és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon zajlik. A programok sorát gazdagítja a 2005-ös évadban óriási sikerrel játszott Csárdáskirálynő című előadás is, mely idén három ízben is előadásra kerül.







… majd valósággal lángba borul a tér.

A hagyományos programelemnek számító Dómdixie Gála idén kilencedik alkalommal szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, az augusztus 10-én megrendezésre kerülő Ajándék koncert pedig immáron negyedik alkalommal kerül terítékre, amelyen a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Bartók emlékév jegyében összeállított programjával várja a zenekedvelő látogatókat.
A musicalrajongók számára a Dóm téren látható Rudolf szabadtéri világpremierje jelenthet felejthetetlen élményt. Az idei, jubileumi évad újabb hagyományteremtő kezdeményezésnek nyit teret, mostantól fogva ugyanis minden év augusztus 20-án műsorra tűzik Erkel Ferenc Bánk bán című klasszikusát.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a már tavaly is bemutatott János Vitézt nézhetjük meg, s szintén ez a helyszín ad otthont a fesztivál önálló prózai bemutatója, a Liliomfi előadásainak.

A fesztivál programjait kísérőrendezvények teszik még színesebbé, a gyerekek szórakoztatásáról játszóház gondoskodik, amely az előadások napjain várja látogatóit.





Ízelítő a programokból


Új Világ – táncshow
Időpont: július 7., 8.
Esőnap: július 9.
Kezdés: 21.00

Csárdáskirálynő – operett
Időpont: július 14., 15., 16.
Esőnap: július 17.
Kezdés: 21.00

Rudolf – musical – szabadtéri világpremier!
Időpont: július 28., 29., 30., augusztus 4., 5., 6.
Esőnap: július 31., augusztus 7.
Kezdés: 21.00

Dómdixie Gála – dixieland koncert neves hazai művészek közreműködésével.
Időpont: augusztus 2.
Kezdés: 21.00

Ajándék koncerta Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével
Időpont: augusztus 10.
Kezdés: 21.00

Bánk bán – opera
Időpont: augusztus 18.,19., 20.
Esőnap: augusztus 21.
Kezdés: 21.00

Liliomfi – vígjáték
Időpont: július 21., 22., 23.
Esőnap: július 24.
Kezdés: 20.00

János Vitéz daljáték
Könnyed családi szórakozást ígér a Kukorica Jancsi sorsát bemutató zenés-mesés előadás, a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló produkciója.
Időpont: augusztus 11., 12., 13.
Esőnap: augusztus 14.
Kezdés: 20.00

Tipp: a részletes programot, a jegyárakat a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján találod meg. Kattints ide!

Időpont: 2006. július 7. – augusztus 20.

Online jegyvásárlás »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top