Szabadidő

Korfu

Korfut az egész világon Görögország smaragdszigeteként tartják számon. Nem csupán egy a sok száz buja növényzetû görög sziget közül, hanem az egyik legszebb. Ez a könyvecske minden olyan információt tartalmaz, amelyre szükségünk lehet, ha ide látogatunk.




A Berlitz zsebkönyvsorozat Korfut bemutató kötete színes fotókkal illusztrálva, rövid történelmi áttekintést követően lépésről-lépésre vezet végig minket a sziget legfontosabb látnivalóin, nevezetességein. Bőséges információt találunk a sziget fővárosáról, Kerkiráról, de ha tanácstalanok vagyunk, és nem tudjuk, merre vegyük az irányt, a könyv részletes tájékoztatása segít a döntésben.

Praktikus tanácsokat kaphatunk többek között a helyi vásárlási szokásokról, az üzletek nyitva tartásról, a szórakozási lehetőségekről, szálláshelyekről. Kulináris kalandozásra is invitál bennünket a könyv – megismerkedhetünk a görög konyha remekeivel, az alapanyagokkal, a helyi specialitásokkal, sőt, a leglátogatottabb éttermek címét és telefonszámát is megtudhatjuk belőle. Akkor sem leszünk bajban, ha autót szeretnénk kölcsönözni vagy orvosi ellátásra szorulunk a szigeten. A környező szigeteket, valamint a szárazföldet megismerni vágyók számára hasznos tippekkel szolgál a lehetséges kirándulóhelyekről. A borítók belső oldalaira térképeket nyomtattak, a zsebkönyv végén pedig szószedetet találunk.

A kötet kis mérete ellenére is kimerítő, és minden élethelyzetben hasznosítható tanáccsal látja el a Korfura utazókat, ráadásul az útikönyvet akkor is érdemes fellapozni, ha éppen nem készülünk a gyönyörű jón-tengeri szigetre, hiszen a hasznos információk mellett rengeteg érdekességet olvashatunk az országról, a szokásokról, és a mindennapokról.






Szerző:
Paul Murphy
Sorozat: Berlitz útikönyvsorozat
Kiadó: Kossuth Kiadó »
Ára: 1390 Ft

A sorozat további kötetei:
• Horvátország
• Kréta
• Prága
• Róma
• Bécs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top