Szabadidő

Szuperdada

Ha esetleg nyomon követted az egyik angol televíziós csatorna Szuperdada címû sorozatát, ismerõsen csenghet Jo Frost neve. Legjobban bevált tippjei most végre könyv formájában is megjelentek.






Jo Frost tizenöt éve hivatásos bébiszitter, és bár se nem gyerekorvos, se nem pszichológus, a hosszú évek alatt rengeteg gyakorlati tapasztalatra tett szert: pesztrált csecsemőket, volt állandó és alkalmi dada, válságkezelő szuperdadaként pedig bebizonyította, hogy a szükséges korlátok felállításával és az alapszabályok következetes betartatásával rövid idő alatt a leggubancosabb helyzetben is látványos eredményt lehet elérni. Áldásos tevékenységét az angol szülők a Szuperdada című tévésorozatban követhették nyomon, ám praktikus gyereknevelési tanácsai most könyvben is megjelentek.

Ez a könnyen áttekinthető, színes fotókkal illusztrált, bájos humorral megírt kiadvány abban különbözik a hasonló témájú kötetektől, hogy nemcsak az elvek szintjén igazít el, hanem a mindennapok apró válsághelyzeteiben is praktikus tanácsokkal segíti a szülőket. Néhány ügyes “technikai” fogás alkalmazásával a hatalmi harccá vált evésmizériák, a figyelemfelhívó magatartászavarok vagy az egész családot kimerítő krónikus alvásproblémák is sikeresen átprogramozhatók”.






Jo azt vallja, hogy a gyerekek igényeit, szükségleteit csak akkor tudjuk kielégíteni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy adott életszakaszban mit várhatunk el tőlük, ezért módszeresen végigveszi az egyes életkorokat és fejlődési szinteket. Hasznos tippekkel, ötletekkel segít továbbá a klasszikus problémás helyzetek megoldásában, mint például az alvásidő betartása, a társas tevékenységek, az étkezés, a szobatisztaságra nevelés vagy éppen az öltözködés.










“A nevelés azt jelenti, hogy meleg szeretettel fordulsz a gyerek felé, ám határozott vagy, amikor arra van szükség.” Jo mottója
A könyv címe:
Szuperdada – Hogyan hozzuk ki a legjobbat gyerekeinkből?

Szerző: Jo Frost

Bolti ár: 4500 Ft

Kiadó: Park Kiadó »

Tipp: A Szuperdada hivatalos, angol nyelvű honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top