Szabadidő

3+1 tuti bulihelyszín júliusra

Idén is egymást érik a szabadtéri zenei és kulturális fesztiválok, ahol sztárdömping, hajnalig tartó bulizás, színházi és sportprogramok gondoskodnak az önfeledt szórakozásról. Összeállításunkban a legjobbakat válogattuk össze nektek!

VOLT Fesztivál, Sopron

A hazai fesztiválpaletta legkedveltebb vidéki rendezvénye idén is számos világsztárt és műfajok széles tárházát sorakoztatja fel. Az egyes programhelyszíneken 250 zenekar és előadó szórakoztat majd benneteket, de a fesztiválhoz kapcsolódó programokkal Sopron belvárosában is találkozhatsz.

Idén sem marad el a már megszokott nemzetközi sztárdömping. A kaliforniai punk legsikeresebb zenekara, az Offspring például július 5-én ad koncertet a nagyszínpadon, de itt lesz Manu Chao és csapata is – őket július 4-én, pénteken este láthatod és hallhatod. A lágyabb dallamok és a fesztiválhangulat rajongói számára jó hír, hogy új programmal mutatkozik be a legfinomabb francia csapat, a Nouvelle Vague, akik pénteken lépnek fel az MR2–Coke színpadán. Természetesen akkor sem fogsz csalódni, ha a hazai produkciókra vagy kíváncsi: közel 200 DJ és zenekar közül válogathatsz. A reneszánsz év keretében a VOLT Fesztivál idén először Sopron belvárosát is birtokba veszi. Két helyszín (a Petőfi Színház és a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ) ad otthont az egyedülálló színházi programnak, amely keretében nyolc előadás kerül bemutatásra. A Poncichter negyed hangulatos udvarában soproni borászok mutatkoznak be, a vendégeket soproni fúvósok és cigányzenészek szórakoztatják.

Jegyárak:
• napijegy: 6990 Ft,
• négynapos bérlet: 16 900 Ft.
A belépőjegy-vásárlók számára a kemping használata (sátrazás) ingyenes.

Helyszín: Sopron, Lővér kemping

Időpont: 2008. július 2–5. A fesztivál már július 1-jén, este 6-kor megnyitja kapuit a vendégek előtt.

A nagyszínpad programja »

A VOLT Fesztivál honlapja »

 

Házibuli a vízparton – Coke Club, Siófok

A siófoki klub kicsit kilóg a sorból, hiszen egész nyáron várja a bulizni vágyókat a Balaton partjára. Ebben a klubban ingyenes a „klubtagság” – a nagystrandon jelen lévő vendégek számára június 30-tól augusztus 20-ig szabad a belépés a Coke Clubba.

Képzelj el egy házibulit a vízparton, amely egyszerre személyes, zárt környezet és a világra nyitott, webes technológiákkal a virtuális térhez is kapcsolódó állomás. Ahová hasonló érdeklődésű emberek járnak, de ahol kicsit ki is lóghat a sorból, akinek úgy tartja kedve. Ahol mindenkinek számít a véleménye, és ahol leginkább az egymás iránti nyitottság köti össze az embereket.

A programok igen változatosak, mindenki találhat magának érdekes elfoglaltságot hétköznap és hétvégén egyaránt. A magyar zenei élet több műfajának meghatározó szereplői különleges produkciókkal érkeznek, de rendszeresen lesz színház, táncszínház, cirkuszszínház, sőt beszélgetések és kultfilmvetítések is helyet kapnak a parton. Külföldi zenei sztárok is fellépnek majd a Coke Club színpadán, és mindennap egyedi sunsetszettet játszik egy-egy neves DJ.

 

A Coke Club honlapja »

Helyszín: Siófoki nagystrand

Időpont: 2008. június 30-tól augusztus 20-ig

A nyár legnagyobb hallgatói bulija – EFOTT, Dunaújváros

 

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen rendezik meg. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, idén Dunaújváros lesz a házigazda.

Kilenc színpadon a teljes hazai élvonal jelen lesz a fesztiválon. Ott lesz a Tankcsapda, a Quimby, a Zanzibár, a Republic, a Kispál és a Borz és Péterfy Bori is. Persze nem csak koncertek várják a diákokat – az olimpia jegyében ez a „sport éve” lesz az EFOTT-on: a látogatók különböző bajnokságokon túl előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek, ahol – a sport témaköréből – fontos kérdéseket feszegetnek majd a meghívott neves előadók, olimpikonok.

Több kuriózum is lesz az idei rendezvényen, az egyik ilyen a hajó, amely közlekedési eszközként, illetve fesztiválhelyszínként is üzemel majd; a másik a cseh sörfalu, amely autentikus helyszínként sramlival várja majd vendégeit. Lesz sárkányhajóverseny, több Guinness-rekord-kísérlet, és számos meglepetést tartogatnak még a szervezők.

Szállás: sátrazhatsz, vagy kollégiumokban, magánszállásokon, panziókban és hotelekben is kipihenheted az esti bulik fáradalmait.
Tipp:
foglalj szállást a rendezvény honlapján. »

Jegyárak:
• napijegy: 0. nap: 1000 Ft; szerda, csütörtök, péntek, szombat: 3500 Ft; hétvégi jegy (péntek, szombat): 6000 Ft,
• hetijegy: július 11-ig: 10 000 Ft; a helyszínen: 11 000 Ft.

EFOTT-hetijegyek az ismertebb jegyirodákban, a TEX hálózatában, valamint (hagyományosan) az egyetemeken és főiskolákon kaphatók.

Helyszín: Dunaújváros

Időpont: 2008. július 16–20.

Az EFOTT honlapja »

BalaTone Fesztivál, Zánka

 

Július 24-27. között a hajdani úttörőtábor ismét várja mindazokat, akik teljes pörgésben szeretnének eltölteni néhány önfeledt napot a Balatonnál, nappal sportra vagy strandra vágynak, este pedig koncertekre. A tavaly startoló fesztivál a nyári könnyűzenei fesztiválok közül a legbarátibb áron érhető el, programkínálata pedig egyedülálló, hiszen az esti koncertek mellett több, eddig külön megrendezett extrémsport- és sportrendezvényt is magában foglal.

Nappal a strand és a Balaton kínálja önmagát a pihenni vágyóknak, de aki adrenalindúsabb programra vágyik, megnézheti az extrém motocrossosok bemutatóját, vagy azt, ahogy a BMX-es és deszkás riderek bemutatóznak vagy csobbannak a vízbe a Fundango Waterjump óriásrámpájáról. Lesz quadpark, wakeboardpálya, strandröpi és vízifoci is.

Este öt színpadon zajlanak a koncertek. A rengeteg külföldi DJ mellett fellép a Tankcsapda, a Quimby és a Paso is, de ott lesz a Kiscsillag, a Kowalsky meg a Vega, a Belga és a Zagar, hogy csak néhányat említsünk a több mint száz fellépő közül.

Jegyek:
• napijegy: 5000 Ft,
• bérlet (3 napos): 12 000 Ft.
Az ország 3500 pontján lehet jegyeket vásárolni, az ismert jegyirodákban, valamint mindenhol, ahol lottószelvényeket is árusítanak.

Helyszín: Zánka

Időpont: 2008. július 24–27.

A rendezvény teljes programja »

Bulihelyek.lap.hu
Party.lap.hu
Koncert.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top