Szabadidő

Pihenjen ott, ahol a sztárok!

Nem, nem a Fidzsi-szigetekre gondoltunk. És még csak nem is Las Vegasra. Szerencsére Európa is egyre népszerűbb a hollywoodi hírességek körében. Így ne csodálkozzon, ha Görögországban járva együtt áll majd sorba a gyrosért Hugh Granttel.

Saint-Tropez

A francia Riviérán lévő Saint-Tropez strandját nemrég a világ legjobbjává választották – csoda, hogy minden magára valamit is adó híresség átruccan ide néha-néha, hogy kipihenje a munka fáradalmait?! A francia halászfalut az ötvenes-hatvanas években fedezték fel, többek között Pablo Picassónak, Françoise Sagannak és Brigitte Bardot-nak köszönhető, hogy az apró település mítosszá vált. Saint-Tropez azóta is rendkívül népszerű az A-listás sztárok körében.

Sztárok: Tavaly többek között Denzel Washington, Tom Cruise, Jack Nicholson, Victoria Beckham, Bono, Liam Neeson nyaraltak itt szívesen.

Mennyi az annyi?

Megközelítés: Repülővel Nizzába (nyáron, római átszállással, kb. 60 000 forint), onnan autóval vagy vonattal.Szállás: júliusban, 4 csillagos szállodában, min. 40 000 Ft/fő/éj – olcsóbb szállásokért érdemes böngészni a saint-tropez.lap.hu internetes címen.

Tom Cruise
Tom Cruise

 

Victoria Beckham
Victoria Beckham


Nők Lapja-tipp

Korán reggel a Place aux Herbes téren friss gyümölcsöket és virágokat találhatunk, illetve ugyanitt vásárolhatunk a helyi halászok legfrissebb fogásaiból.Saint-Tropez májusban, júniusban és szeptemberben a legszebb. Ilyenkor ugyanis kisebb a tömeg, így élhetőbb a környék.

Toszkána, Olaszország

A vadregényes olasz régió szőlőskertekkel, olívaligetekkel, kézműves műhelyekkel, valamint helyi ételek kavalkádjával varázsolja el az ide érkezőket. Toszkána lejtős dombjai között olyan falvakat találhatunk, amelyekben mintha száz évvel ezelőtt megállt volna az idő. A világtól (nagyjából) elzárt terület kiválóan alkalmas a magánszféra megóvására, talán ezért is kedvelik annyira a sztárok.

Sztárok a környéken: Sting, Naomi Campbell, Madonna, Dustin Hoffmann, Bill és Hillary Clinton, Bruce Springsteen.

Mennyi az annyi?

Megközelítés: Repülővel vagy autóval. Firenze fapados járattal is elérhető, 51 600 Ft.Szállás: Júliusban, 4 csillagos szállodában, min. 15.000 Ft/fő/éj, reggelivel. Olcsóbb szállásokért a http://toszkana.lap.hu/ internetes címen érdemes böngészni.

Madonna
Madonna
Sting
Sting


Nők Lapja-tipp

Szállodák helyett inkább az eldugott falvakban található régi „fattoriákban” szálljunk meg – a helyi falusi turizmus jegyében. Olcsóbb és hangulatosabb is. Ősszel még szüretelhetünk is.

A Comói-tó, Olaszország

A Comói-tó mindig is Olaszország egyik csodája volt, ám mióta George Clooney hét évvel ezelőtt megvásárolta az egykori „ketchupkirály”, Mr. Heinz impozáns villáját a tóparton, különösen menő lett hollywoodi körökben. A befolyásos színész-rendező-producer-szívtipró szinte minden nyarát Lombardiában tölti, ez pedig – érthető módon – sok hírességet tett kíváncsivá. Mostanában a film fővárosában egyre többen suttogják: Clooney nemcsak a filmek, de a nyaralók kiválasztásában is zseniális. Mennyire igazuk van…

Sztárok a környéken: Victoria és David Beckham (vitorlázni jöttek), Richard Gere (négy kilométerre Clooney villájától van a nyaralója), George Clooney barátai (sokan vannak), Jennifer Lopez, Avril Lavigne (mindkét énekesnő itt töltötte még a mézesheteit is).

Mennyi az annyi?

Megközelítés: Milánóig repülővel 47 500 forint, onnan vonattal.Szállás: Júliusban, 4 csillagos szállodában, min. 20 000 Ft/fő/éj, reggelivel.

George Clooney
George Clooney
Avril Lavigne
Avril Lavigne

Nők Lapja-tipp:
Como városából érdemes felmenni a 716 m magasan fekvő Brunate településig (nem megerőltető, egy drótkötélpálya visz fel). Innen lenyűgöző kilátás nyílik az Y alakú tóra és az azt körülölelő, 2000 méteres hegyekre.

Mallorca, Spanyolország

Furcsa mód a Baleár-szigetek legnagyobbikának „Kis szikla” a beceneve. Mallorca nemcsak gyönyörű, de ellentétben a szomszéddal, a vad, bulizós Ibizával, elegáns és exkluzív. Amennyiben az ember nyaralót szeretne fenntartani a környéken, mélyen a zsebébe kell nyúlnia (Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones például nyolcmillió dollárt fizettek ki a sajátjukért), de ez persze nem tartja vissza a hírességeket a vásárlástól – a szigeten egymást érik a Forma-1-es versenyzők, teniszcsillagok, popsztárok nyaralói…

Sztárok a környéken: Sir Andrew Lloyd Webber, Claudia Schiffer, Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones (mindannyiuknak saját nyaralója van a szigeten), Antonio Banderas, David Coulthard, Jack Nicholson, Rod Stewart és még sokan mások.

Mennyi az annyi?

Megközelítés: Repülővel Milánóig 47 500 forint, onnan vonattal.Szállás: 8 napos üdülések 85 000 forinttól, olcsóbb szállásokért érdemes böngészni a mallorca.lap.hu internetes címen.

Claudia Schiffer
Claudia Schiffer
Jack Nicholson
Jack Nicholson


Nők Lapja-tipp:

Ne csak a tengerparton süttessük a hasunkat! A szigeten gyönyörű épületek, festői városkák, kirándulóutak, barlangok várnak arra, hogy felfedezzük őket. A Torrente de Pareis, a tengerhez magának utat vágó folyó mély kanyonja például lélegzetelállító.

Antiparos szigete, Görögország

Mykonos közelében, a turistaparadicsom Parosszal szemben található Antiparos. Az apró, aranyhomokos partú kis sziget ideális helyszín, ha az ember egy csöndes, meghitt nyaralásra vágyik. Az egyszeri turista itt nem talál nagy szállodakomplexumokat. Nincs kosz, nincs tömeg, ellenben van türkizkék tenger, érintetlen strandok, no meg a hamisítatlan görög életérzés. Hollywood nem tudott neki ellenállni – igaz, nem is nagyon akart…

Sztárok a környéken: Tom Hanks, Jennifer Aniston.

Mennyi az annyi?

Megközelítés: Repülő Mykonos szigetéig (athéni átszállással) 93 400 Ft. Onnan hajóval tovább.Szállás: apartmanokban min. 10 000 euró/fő/éj, érdemes böngészni a www.antiparos-isl.gr internetes címen.

Tom Hanks
Tom Hanks
Jennifer Aniston
Jennifer Aniston

Nők Lapja-tipp:
A szigeten nézzük meg St. John híres cseppkőbarlangját!A szigetcsoporton belül nagyon jó a kompösszeköttetés. Ne hagyjuk ki az alkalmat, látogassuk meg a környező szigeteket is

(Az összeállítás elkészítésében köszönjük Hudecz Juditnak, a Questor Utazásszervező Kft. idegenforgalmi tanácsadójának segítségét.)

Még több az e heti Nők Lapjából:

Pihenjen ott, ahol a sztárok! »
D. Tóth Kriszta: Sophie-baba és a negyven jajszó »
Hideg levesek a nagy melegben »
A háremek kultúrtörténete »
Mamma Mia, Meryl! »
Kepes András mattot kapott hét nőtől »
Szex és Budapest »

    Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top