Szabadidő

Szeptemberi programtippek

Igaz, hivatalosan beköszöntött az ősz, mégsem kell otthon csücsülnöd, mert minden eddiginél szélesebb programkínálat vár rád. Bemutatjuk neked a hónap legjeit.
Utazás a Föld középpontja felé – mozi 3D-ben

A Verne világát idéző filmen egy percig sem fogsz unatkozni – olyan lesz, mint egy izgalmas és különleges vidámparki menet: gyors, csodás, és másodszor is ki akarod majd próbálni.

Trevor (Brendan Fraser) geológiatanár egy egyetemen, ám vad elméletei többnyire riadalmat keltenek kollégái körében, és még talán tanári állását is elveszik tőle. Egy kis pihenésre van szüksége, ezért kedvenc unokaöccsével izlandi hegymászó túrára indul: de pihenés helyett élete legőrültebb, legfurcsább és legveszélyesebb időszaka következik. Egy kráteren keresztül ő és a srác bezuhannak a Föld gyomrába. Föld alatti sárkányok, cápák, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni a kalandot, amelynek során talán Trevor eltűnt bátyja körüli titkokra is fény derülhet…

A film egyik különlegessége, hogy 3D-ben is megnézheted, hogy még közelebbről élvezhesd a varázslatos világot. (Forgalmazza: InterCom.)

Szereplők: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem, Jean Michel Paré
Rendezte: Eric Brevig

Eredeti cím: Journey to the Center of the Earth
Bemutató: 2009. szeptember 4.

Bútorvilág a BNV-n

Érdekel a lakberendezés? Szívesen csinosítgatod az otthonod? Ha igen, akkor ne hagyd ki a 112. Budapesti Nemzetközi Vásárt, hisz kínálatának főszereplői ezúttal a bútorok és a lakberendezési tárgyak lesznek. Az idei vásár egyik különlegessége a Lakberendezők Országos Szövetségének „olimpiai” bemutatója. Standjukon, a Trendszigeten ÖTKARIKÁS TÉRRENDEZÉS-ben láthatók majd a tervezők újdonságai, a földrészek stílus- és hangulatvilágát idéző enteriőrök.

Időpont: 2008. szeptember 10–14., BNV, G pavilon

 

Szüreti Sokadalom a szentendrei Skanzenben

A kétnapos ünnepi sokadalom a magyarországi szőlő- és borkultúrához kapcsolódó
hagyományok bemutatására törekszik, így várják mindazokat, akik jó borok és
finom étkek mellett szeretnék megízlelni a szüret vidám hangulatát.

 

Megismerheted a szőlő feldolgozásának és a mustnyerésnek a hagyományos eszközeit és módjait, de szó esik még a gyümölcsök és zöldségek betakarításáról és feldolgozásáról is. Üstben szilvalekvárt főznek, kemencében almát, körtét aszalnak, csalamádét készítenek, fűszernövényt szárítanak. A szüreti piacon különféle aszalványokat, zamatos fajtamézeket, mézbort, birsalmasajtot, lekvárokat, magvas csemegéket és különleges pálinkákat szerezhetünk be magunknak. A gyerekek szőlőhegyi játékokban vehetnek részt, illetve zajkeltő eszközöket és madárijesztőt is készíthetnek. Táncegyüttesek és zenekarok színes műsora mellett kiemelkedő helyet kapnak a szüret tréfás hagyományai, a bábjáték és a vásári komédia.

Időpont: szeptember 13–14., Szentendre, Skanzen

V. Falk Art Fórum – művészetkedvelők paradicsoma

Ha teheted, szeptember 20-án sétálj el a belvárosi Falk Miksa utcába, ahol ismét kitelepülnek a környék régiségkereskedői, kortárs képzőművészettel foglalkozó galériái, és délután kettőtől este tíz óráig színes kavalkáddal, kulturális programokkal várnak mindenkit. Újdonságnak számít, hogy idén a színházért rajongók is részt vehetnek egy különleges évadnyitó ünnepségen, illetve szintén első alkalommal, szakértő építész vezetésével sétát tehetünk, és betekinthetünk néhány különösen szép Falk Miksa utcai bérház lépcsőházába, udvarába, rejtett zugaiba. A programokat színesítik a tűzzsonglőrök, koncertek, tárlatvezetések, finom falatok, és hogy a megfáradt vendégek kipihenhessék magukat, számos ismert képzőművész által festett pad áll rendelkezésre.

Bővebben: www.falkart.hu »

Időpont:
2008. szeptember 20.

Madonna Bécsben – Sticky & Sweet Tour

Budapestre ugyan továbbra sem látogat el a díva, de végre nekünk is elérhető közelségbe kerül. A megasztár szeptember 23-i bécsi koncertjére Budapesten is megvásárolhatod a jegyed. Ha a koncertlátogatói csomagot választod, letudhatod az utazás gondját, és nyugodtan végigtombolhatod az év minden bizonnyal legjobb buliját. A jegylátogató csomag ára 33 500 Ft (tartalmazza a koncertlátogatás és a busz út árát – a Hősök terétől a Hősök teréig). A csomagot a belvárosi jegyirodában keresd – V. kerület, Mérleg utca 10.
Infó: www.madonnabecs.com

Időpont:
2008. szeptember 23.

Coldplay-koncert Budapesten

Ha nem jutsz el Bécsbe, akkor se keseredj el – világsztárokból Budapesten sem lesz hiány.

Az Arénában koncertezik például a 21. század egyik legsikeresebb popzenekara, a Coldplay, akik több mint 30 millió albumot adtak el, és olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Yellow, a Speed Of Sound vagy a Clocks, amellyel öt Grammy-díjuk egyikét nyerték.

Időpont: 2008. szeptember 23., 20.00, Budapest, Papp László Sportaréna

 

Moziünnep – országszerte

Idén is várja az ország összes mozija a filmek szerelmeseit. A Moziünnep négy napja alatt több mint 200 filmet láthatunk majd az ország össze mozijában, mintegy 330 vetítővásznon. Idén sokkal több premier előtti alkotás és magyar film pereg majd, mint valaha, az ünnepi jegyár pedig most is rendkívül kedvező lesz, maximum 490 forint. Bepótolhatjuk a vízparton töltött idő vagy az utazás miatt elmulasztott nagy nyári filmeket, például A sötét lovagot vagy a Mamma Mia!-t, de hét premierfilm is terítékre kerül.

Időpont: szeptember 25–28.

 

 

Szívek szállodája – DVD-n a teljes hatodik évad

Folytatódik a megszokott báj és a vicces szópárbajok sorozata. A szeptemberi DVD-megjelenés az utolsó előtti évada a Stars Hollow-i Gilmore lányok kalandjainak. Jó hír, hogy még ebben az évben teljessé válhat a Szívek szállodája DVD-gyűjteményed, a záró hetedik évad megjelenésével. (Forgalmazza: Fórum Home Entertainment Hungary.)

Megjelenés: szeptember 30.

 

Van valaki odaát? – egy vidám könyv a borús őszi napokra

Annát elhagyta szerelme, élete romokban hever… Szülei hiába próbálják vigasztalni a festői írországi otthonukban, ő New Yorkba vágyik… A barátaihoz, akik nem éppen hétköznapi figurák… A világ legjobb állásába, amely, valljuk be, senkit sem hozna lázba… Ami pedig a pasikat illeti – egy van, akiért eddigi életét boldogan feladná: Aidan, de őt meg mintha a föld nyelte volna el.

Furcsa segítőtársak és bájos gonosztevők, egy világraszóló hír, két szülés és egy különös házasság kell ahhoz, hogy Anna végre megtalálja önmagát. Fergetegesen humoros, életvidám, érzelmes olvasnivaló az elmúlt évek legnépszerűbb bestsellerszerzőjétől. (Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó.)
Ára: 3999 Ft

 

Programajánló.lap.hu »
Mozi.lap.hu »
Ősz.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top