Szabadidő

Exkluzív interjú a filmbéli sztárpárral

A Bolondok aranya című film augusztusi DVD-megjelenése kapcsán kérdeztük a főszereplőket, Kate Hudsont és Matthew McConaughey-t a film készítésével kapcsolatos dolgokról s viszonyukról.

– Összesen hány napot töltöttetek a vízben a forgatás alatt?

Kate Hudson: Igazán kemény dolog olyan filmet készíteni, amelynek a nagy része a vízben játszódik. Úgy értem, szinte mindig kint voltunk a nyílt vízen, és egy hajón forgattunk, a többi hajón pedig a sminkszoba volt, az öltözőnk és az összes többi cuccunk. Ide-oda furikáztak minket csónakokkal. Szóval mindenhol csak hajók voltak, úgy nézett ki az egész, mintha egy óriási tengerészeti hadsereg lennénk. Imádtam az egészet!

Matthew McConaughey: Igen-igen, ide-oda cipeltek minket a hajók közt. Ingáztunk hajótól hajóig és vissza!

– A vízben zajló jeleneteket bevállaltátok, vagy esetleg kaszkadőrök segítettek?

Matthew McConaughey: Nagyjából sikerült megbirkózni ezekkel a jelenetekkel.

Kate Hudson: Egyszer például nem tudtam benn tartani a levegőt. Negyvenöt másodpercig le kellett volna merülnöm és egy kötelet elrejtenem az egyik jelenetben. Ha látod a filmben, azt gondolod: ugyan már, milyen egyszerű ez! De nem így volt!

Matthew McConaughey: Tényleg, a vásznon ez csak öt másodpercnek tűnik!

Kate Hudson: Végül sikerült! Nagyon büszke voltam magamra, hogy ezt a jelenetet meg tudtam csinálni, hiszen rengeteget készültem rá különböző gyakorlatok segítségével. Valóban vad volt! A vízben dolgozni nagyon veszélyes dolog, és tényleg komolyan kell venni!

Matthew McConaughey: Kate-től mindig is nagyon távol állt a víz, így kivételes bátorságra utal, hogy a búvárkodást és a természetes nyílt vizet ennyire megkedvelte.

Kate Hudson: Ó igen, annyira féltem, szinte rettegtem! Ültem a csónak szélén, és csak arra tudtam gondolni, hogy miért is csinálom ezt az egészet!? Nem akarok a vízbe menni! Majd lenéztem, és megláttam egy több mint egyméteres halat, úgy gondoltam, jobb, ha figyelmen kívül hagyom. Nem érdekel, nem akarok tudni róla! Azonban amikor a következő pillanatban a vízbe kerültem, furcsa érzés volt – várjunk csak egy percet, mindenről tudni akarok!

– Matt, mi volt számodra az a búvárhely, amely a leginkább tetszett, esetleg a legkeményebb búvárkodással kellett megbirkóznod?!

Matthew McConaughey: Amíg Ausztráliában voltam, elmentem Pápua Új-Guineába roncsok közé búvárkodni, amelyek a második világháború tengerbe zuhant repülőgépei voltak. Ez volt az egyik legérdekesebb merülésem, olyan 35-40 méter mélyen voltak a roncsok. Az ilyen roncsok közötti búvárkodás, az aztán az igazán nagy élmény, de a természetbúvárkodás is gyönyörű!

 

– Találtál valamit?

Matthew McConaughey: Igen, japán tányérokat, még mindig kristálytisztán lehetett látni a piros mintákat a tányérokon, mintha csak tegnap festették volna!

– És elcsentél valamit?

Matthew McConaughey: Persze, volt pár apróság a zsebemben! Nem igaz, természetesen otthagytam mindent, ahogy találtam.

Kate Hudson: Ez a tenger törvénye!

– Az egyik legelragadóbb dolog ezzel a filmmel kapcsolatban a köztetek lévő harmónia volt, ami nem volt sem felszínes, sem eltúlzó. Ez csak úgy magától jött?

Matthew McConaughey: Igen, így gondolom, ez csak valamiféle különleges kapcsolat Kate és köztem.

Kate Hudson: Én is így gondolom, már az első találkozásunk folyamán – a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt forgatásán – mindenki úgy gondolta, hogy nagy móka és egyszerű lesz az egész forgatás, igazán jól együtt tudtunk dolgozni már akkor. Ez azóta is így van!

A film eredeti címe: Fools’ Gold
Rendezte: Andy Tennant
Szereplők:
• Matthew McConaughey
• Kate Hudson
• Donald Sutherland
• Ewen Bremner
• Alexis Dziena
A film honlapja »

Forrás: Fórum Home Entertainment

Ajánló:
Film.lap.hu »
Mozi.lap.hu »
Színész.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top