Szabadidő

Interjú Kim Cattrall-lal, akit a világ a Szex és New York Samanthájaként ismer

Vajon miért nem tudott végül nemet mondani a Szex és New York mozi forgatókönyvére a szexi, pasifaló Samantha?

B: – Először is gratulálok, nagyszerű volt a film!

Catrall: – Köszönöm. Nagyon örülök, hogy ezt mondja, mert a sorozat után nem volt könnyű dolgunk, nagyon magasan volt a léc. Úgyhogy megkönnyebbüléssel fogadom a gratulációkat.

B: – A Szex és New York sorozat és a mozifilm forgatókönyvírója, Michael Patrick King állítása szerint az egyik legnehezebben megírható történet Samantháé volt, ez okozta neki a legtöbb fejtörést. Számított arra, ahogyan alakultak a dolgok Samanthával, vagy meglepetést okozott a végkifejlet?

Catrall: – Nagyon meglepett, mikor hat év után Samantha végül egy kapcsolatban fejezte be a sorozatot. Én azt vártam volna, hogy a többieknek legyen párjuk, és ő szingli marad. A mozifilm végül úgy végződik, hogy hármuknak lesz pasija, Samantha pedig újra szingli, megmenekül a monogámia csapdájából, és szerintem ez így hiteles.

 

B: – Meséljen arról a jelenetről, amikor szusit visel!

Catrall: – No igen. Az volt a filmbeli ruháim közül az egyetlen, amelyet nem Pat Field állított össze. Iszonyatosan kényelmetlen volt. A hátam majdnem görcsbe állt. Egy másik – két-három órás – jelenet forgatása után került sor erre a jelenetre, és a szusi eléggé csípett egy idő után. Majdnem éhen haltam, de nem kelhettem fel, hiszen akkor tönkretettem volna a szusiműalkotást. Egy idő után aztán elegem lett, és azt mondtam magamban, teszek rá, és behabzsoltam az egyik makit. És ahogy ott ettem a szusit, Michael így szólt: „Ezt a részt megtartjuk!” Ezt imádom benne, ettől jó vele dolgozni. A jelenetek nagy részében nincs túl sok dialógus, a helyzetkomikumot és a fizikai poénokat részesíti előnyben, így az improvizációnak is teret enged.

B: – A forgatás megkezdése előtt szükség volt valamilyen fizikai felkészülésre, edzésre?

Catrall: – Forgatás előtt Dublinban ültem, Guinnesst kortyoltam és süteményt ettem. Ott vettük fel a Fiam, Jacket a BBC-nek. Keményen diétáztam, és annyit edzettem, amennyit csak bírtam. Az egész forgatás alatt így tettem, de volt egy kis szerencsém is, mert a forgatókönyv szerint Samantha a film folyamán felszed néhány kilót. Ezért különösen hálás voltam Michaelnek.

B: – Úgy tudjuk, hogy négy évvel ezelőtt nem akarta elvállalni a mozifilm forgatását, elmondaná, valójában hogy történt mindez?

Catrall: – Ha visszatekintek a négy évvel ezelőtti életemre, most, hogy már van egy kis rálátásom, elég furcsa időszakon mentem akkoriban keresztül. Először is: véget ért a Szex és New York sorozat, így hirtelen vége lett annak a munkának, amelyet hét éve csináltam. Életem addigi legmeghatározóbb, a szívemhez legközelebb álló feladata volt az a hét év forgatás. Éppen a negyvenes éveim végén jártam, és nem tudtam, hogyan tovább. Ezenközben egy meglehetősen zűrös váláson mentem keresztül, amelyből a média egy percig sem akart kimaradni. Előtte volt már egy válásom, amely nagyon fájdalmas volt, de diszkrét. De a New York Post címoldalán olvasni a válásod részleteiről és az ezzel kapcsolatos találgatásokról, az különösen megviselt. Úgy éreztem, szükségem van egy kis elvonulásra. A családommal akartam lenni, visszatérni ehhez a biztos bázishoz – rájuk úgy számíthatok az életben, akárcsak a sorozatban a lányokra.

Michael úgy másfél éve átküldte nekem a forgatókönyvet – négy évvel ezelőtt még forgatókönyv sem volt, csak szó volt róla, hogy majd lesz, meg hogy szerződés is lesz, de mindez inkább csak egy ötlet volt még akkoriban. És persze készenlétben kellett volna állni, arra az eshetőségre, ha hirtelen beindul az egész. Erre én akkor nem lettem voltam még készen, sem lelkileg, sem fizikailag. Visszamentem Kanadába, alapítottam egy produkciós irodát, elkezdtem könyvet írni, sok időt töltöttem otthon. Aztán éltem egy kicsit Londonban is, ahol rengeteg támogatást kaptam különböző családtagoktól. Nagy szükségem volt arra, hogy elvonuljak kicsit a show-biznisz világától. Mikor megkaptam a kész forgatókönyvet, remegtem az izgalomtól és a boldogságtól. Miközben elolvastam a könyv első öt oldalát, sírtam és nevettem egyszerre. Végre eljött az idő négy évvel a befejezés után, hogy lezárjuk a sorozatot, amire korábban nem voltam képes. Most viszont már elég erős voltam hozzá. Időközben az egész világot bejárta a sorozat, és a nézőink folytatásra vártak. Én pedig örömmel álltam az új kihívás elé.

DVD-infók

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) már túl régóta keresi a hozzá illő férfit… bár a hozzá illő cipőt mindig megtalálja. Négy évvel a sikersorozat befejezését követően Carrie, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) visszatér az utóbbi évek egyik legjobban várt filmjében. A rohanó manhattani hétköznapok közepette, a karrier, a párkapcsolatok és az anyaság problémáival küzdve a lányok most döbbennek csak rá igazán: az igaz barátság soha nem megy ki a divatból.

Magyar extrák:

• Audiokommentár Michael Patrick King rendező közreműködésével (eredeti nyelven)
• Beszélgetés Sarah Jessica Parkerrel és Michael Patrick Kinggel
• Szex és New York: A dívák divatja
• Kimaradt jelenetek Michael Patrick King rendező választható audiokommentárjával

Hangok: magyar (5.1*), angol (5.1*), cseh (5.1*)
Feliratok: magyar, angol, cseh, bolgár, horvát, román, szerb, szlovén
Játékidő: 135 perc

Magyar cím: Szex és New York
Eredeti cím: Sex and the City: The Movie
Gyártási év: 2008
Rendezte: Michael Patrick King
Szereplők:
Sarah Jessica Parker (Anyám nyakán), Kim Cattrall (Rendőrakadémia), Cynthia Nixon (Amadeus), Kristin Davis (Kiskarácsony mindenáron)

Tipp: még több jelenet a filmből képgalériánkban. »

Szex és New York.lap.hu
Sarah Jessica Parker.lap.hu
New York.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top