Szabadidő

4 szuper kastélyszálló

Ha egy szenvedélyes hosszú hétvégével szeretnéd kényeztetni párodat, akkor a romantikus, intim hangulatú kastélyszállókat pont nektek találták ki.

A régmúlt idők örökségeként hazánk bővelkedik kastélyokban, kúriákban. Az országban található kastélyszállók tökéletes helyszínek egy hétvégi kiruccanáshoz, ha főúri fényűzésre, igazi romantikára, történelmi hangulatra vagy egész egyszerűen valami különlegesre vágysz. Nincs más dolgod, mint kiválasztani a megfelelő szálláshelyet a szerelmesek hétvégéjére.

Röjtökmuzsaj – Romantik Hotel Szidónia Kastély****

A Soprontól mintegy 20 kilométerre fekvő Röjtökmuzsajon egy letűnt korszak különleges világa tárul eléd, mely a modern kor kényelmével ötvöződik. Ha szereted az eleganciát, nyugalomra és némi romantikára vágysz, valamint a test, a szellem és a lélek harmóniáját keresed, mindezt egyben megleled a Szidónia Kastélyszállóban. Az egykoron vadászházként funkcionáló, ma már kastélyszállóként és wellnessközpontként működő kastély egy csodaszép, héthektáros őspark ölelésében fekszik, melynek története a 18. század derekára nyúlik vissza. Ehhez a páratlan környezethez tartozik a vadkacsákkal és aranyhalakkal teli halastó, az őzikéket, pávákat, gyöngytyúkokat, vadászkutyákat és nyuszikat vendégül látó apró házi állatkert vagy a romantikus, század eleji kőhíd és a hollandkert is.
A romantikus kastély mellett jelentős csáberővel bír a fürdőház is, ami nem is csoda, ha számba vesszük az itt kínálkozó kikapcsolódási lehetőségeket. Egy különleges medence és élményfürdő, valamint számos egyéb szolgáltatás várja a felüdülni vágyókat a finn és a bioszaunától kezdve a rózsaillatú gőzfürdőn át a különféle masszázsokig.

A szállót a közelmúltban a
A szállót a közelmúltban a 2007. év kastélyszállodája címmel illették

Érdemes szót ejteni a szálloda konyhájáról is, amely igazi kulináris élményt kínál. Tradicionális, ám mégis wellness-szemléletű: a zöldségek, fűszerek nagy része a kastély saját kertészetében terem, a húsfélék egy közeli ökofarmról származnak, az ételekhez saját sütésű, teljes kiőrlésű pékárukat majszolhatunk, no és persze nem hiányozhatnak a biogyümölcs- és -zöldséglevek sem.

Feszített víztükrű medence teljes kilátással a parkra
Feszített víztükrű medence teljes kilátással a parkra


Cím:
Röjtökmuzsaj, Röjtöki út 37.
Megközelítés: autóval az M1-es autópályáról Győr után letérve, majd a 85-ös útról Fertőszentmiklósnál Kőszeg felé kanyarodva érheted el.
Bővebben a szállóról: www.szidonia.hu »

Hőgyész – Gróf Apponyi Kastélyszálló****

A szállodaként funkcionáló, közel 300 éves barokk kastély – az Apponyi család egykori barokk otthona – Tolna festői dombjai között található egy gyönyörű, 5,5 hektáros arborétum kellős közepén. A főúri eleganciával berendezett szálloda tökéletes választás a nyugalmat, kikapcsolódást, kényeztetést vagy éppen gyógyulást keresők számára. Ősfás parkja télen is szemet-lelket gyönyörködtető környezettel, tiszta levegővel fogadja a látogatót.

Főúri elegancia ősfás környezetben
Főúri elegancia ősfás környezetben

 

A történelmi hangulatot árasztó kastélyszálló ódon falai között megbúvó szobák és lakosztályok új, ámde korhű bútorokkal vannak berendezve, melyekhez tévé, minibár és telefon is tartozik. A kastélyszálló nagy gondot fordít a vendégek kényeztetésére, így a wellnesscentrumban garantáltan megtalálod a legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. Ha fürdőzésre vágysz, elmerülhetsz a szálloda uszodájában kialakított gyógyvizes medencében, vagy éppen izzadhatsz az aroma- vagy fényterápiás szaunában, netán a gőzfürdőben. A kastélyt körülvevő csodaszép angolparkban nagyokat sétálhatsz, és elgyönyörködhetsz a ma is értékes és igen jelentős méretű, illetve korú fákban. Itt magasodik többek között Magyarország egyik legöregebb – mintegy 250 éves – platánfája is.

Feszített víztükrű úszómedence várja a fürdeni vágyókat.
Feszített víztükrű úszómedence várja a fürdeni vágyókat

 

Cím: Hőgyész, Ady E. u. 2.
Megközelítés: a település a Siófokot Szekszárddal összekötő 65-ös út mentén található.
Autóval Budapest felől az M7-es autópályán Siófokig, onnan a 65. sz. úton Szekszárd felé, vonattal a Budapest–Szakály–Hőgyész-vonalon közelíthetjük meg.
Bővebben a szállóról: www.apponyi.hu »

Bikal – Puchner Kastélyszálló****

A Dél-Dunántúlon, Pécstől mindössze 50 kilométerre található kedves kis település, Bikal közepén bújik meg a Puchner Kastélyszálló. A kastélyban és a hozzá tartozó, ősfákkal övezett óriási parkban mindent megtalálhatsz, ami a pihenéshez, kikapcsolódáshoz, felfrissüléshez szükséges. A többféle hangulatot kínáló kastélyszálló szobái, valamint az étterem és a szivarszalon a Habsburg-időket idézi.

A parkban található sportközpontba lépve egy középkori vár hangulata fogad, míg a fürdőház mesés keleti hangulatot áraszt, élményfürdő, három pezsgőfürdő, mélymerülő, ellenáramos és gyermekmedence, trópusi élményzuhany, szauna, szolárium, gőzfürdő, infrakabin, koktélbár, szépségszalon és különböző masszázsok szolgálják a kikapcsolódást. S ha mindez nem lenne elég, akkor a sportközpontban található bowling- és fallabdapályák, biliárd, asztalitenisz, asztalifoci, darts, fitneszterem kínálta lehetőségek közül szemezgethetsz kedvedre.

A francia fürdőtér
A francia fürdőtér

 

Cím: Bikal, Rákóczi u. 22.

Megközelítés: autóval az M7-es autópályán és a 61., 611. sz. úton közelíthető meg.
Bővebben a szállóról: www.puchner.hu »

Parádsasvár – Kastélyhotel Sasvár*****

Magyarország első ötcsillagos kastélyszállója a fővárostól 100 kilométerre, a külvilágtól elzárva, a Mátra hegyvonulatai között bújik meg. Történelmi hangulatot árasztó falai között úgy érezheted magad, mint egy kosztümös film főszereplője. A kastélyszálló ötvenkét szobája és öt lakosztálya három szárnyban helyezkedik el, melyeket föld alatti folyosó köt össze. A kellemes időtöltéshez szinte minden adott: élményfürdő, masszázs, fitneszterem, szauna, gőzfürdő, de mindezek mellett a szabadtéri sportolásra is számtalan lehetőség kínálkozik.

A hotel parkjában található teniszpálya, valamint a gyerekeknek elkülönített játszótér inkább csak jó időben élvezhető, ám a környéken számtalan kirándulóhely hívogat hatalmas csatangolásokra. Az itt eltöltött néhány nap garantáltan testet-lelket felfrissítő élménnyel tesz gazdagabbá, és ha annyira megtetszene, hogy akár még a nászéjszakádat is el tudnád itt képzelni, akkor is van megoldás, hisz a kastélyhotel „Rendez-vous” szárnyában kifejezetten nászutasoknak kialakított, elegánsan berendezett szobák várják a mézesheteiket töltő ifjú párokat.

Cím: Parádsasvár, Kossuth u.1.
Megközelítés: autóval Gyöngyöstől vagy Eger felől a 24-es úton közelítheted meg.
Bővebben a szállóról: www.khs.hu »

Kastélyszálló.lap.hu »
Valentin nap.lap.hu »

Szerelem.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top