Szabadidő

5 tuti DVD-újdonság

Faji előítéletek és rock & roll, tinédzserszex, harc a Másik Nő ellen, robotok, bájos mesefigurák – olyan bőséges a DVD-kínálat, hogy akad mit nézni akkor is, ha ezúttal otthon moziznál.
Nők
– Lehengerlően vicces vígjáték, parádés szereplőgárda: kizárólag barátnőkkel –

x+1 dvdv tippAnyák, lányok, feleségek és barátnők: ők a Nők női. Az eddig forgatókönyvíróként és producerként jeleskedő Diane English egy 1939-es George Cukor-film, Az asszony üdítően modern feldolgozását készítette el – elődjéhez hasonlóan – kizárólag nők szerepeltetésével.

A gyönyörű, okos és sikeres Mary Haines (Meg Ryan) boldognak tűnő házassága veszélybe kerül, amikor a Saks Áruház parfümrészlegén dolgozó Crystal Allen (Eva Mendes) kiveti hálóját Mary férjére. A kényes szituáció természetesen a legfőbb téma lesz Mary ravaszdi barátnői (az Oscar-díjra jelölt Annette Bening, Jada Pinkett Smith és Debra Messing) és anyja (az Oscar-díjra jelölt Candice Bergen) között – minden erejükkel próbálnak segíteni, de az események odáig fajulnak, hogy végül kénytelenek megkérdőjelezni egymás iránti barátságukat és eddig kifogástalannak érzett romantikus kapcsolataikat is.

A Feleség csatája a Másik Nő ellen időtlen és elbűvölően szellemes szórakozás, szigorúan csak hölgyeknek.

Extrák: nincs
Hangok: magyar (2S*), angol (5.1**)
Feliratok: magyar, angol
Játékidő: 114 perc
Eredeti cím: The Women
Gyártási év: 2008
Rendezte: Diane English
Szereplők: Meg Ryan (A szerelem hálójában), Annette Bening (Amerikai szépség), Eva Mendes (A randiguru), Debra Messing (Will és Grace), Jada Pinkett Smith (Üres város)
Megjelenés: április 21.
Forgalmazza: FHE

A film hivatalos honlapja »

Cadillac Records – Csillogó fekete lemezek
– Beyoncé újra a vásznon: a pároddal –

x+1 dvdv tippA Cadillac Records – Csillogó fekete lemezek Leonard Chess (Adrien Brody) Chess Records nevű lemezkiadójának felemelkedéséről mesél, amely olyan előadókat indított el a pályán, mint Muddy Waters, Little Walter, Chuck Berry, Willie Dixon és a legendás Etta James (Beyoncé Knowles).

Szex, erőszak, faji előítéletek és természetesen a rock & roll találkozik ebben az 50-es és 60-as évek Chicagójában játszódó zenés filmben, amely nyomon követi Amerika talán legnagyobb zenészlegendáinak izgalmakkal és viszontagságokkal teli életét.
A hazai mozikban nem találkozhattál ezzel a filmmel, így duplán ajánljuk minden zenerajongónak.

Extrák (eredeti nyelven):
• Kimaradt jelenetek
• Chess meg az – Így készült a Cadillac Records
• Volt egyszer egy Blues – A Cadillac Records látványterve
• Audiokommentár Darnell Martin író-rendező közreműködésével

Hangok: magyar (5.1*), angol (5.1*), cseh (5.1*), lengyel (5.1*)
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, román, szlovák, szlovén, török
Játékidő: 104 perc
Eredeti cím: Cadillac Records
Gyártási év: 2008
Rendezte: Darnell Martin (Úgy szeretem így)
Szereplők: Adrien Brody (King Kong), Jeffrey Wright (Casino Royale), Beyoncé Knowles (Dreamgirls), Mos Def (Az olasz meló), Cedric the Entertainer (Mondd, testvér!)
Megjelenés: április 28.
Forgalmazza: FHE

A film hivatalos honlapja »

Amikor megállt a Föld
– Sci-fi thriller Keanu Reevesszel: lepd meg vele a pasidat –

x+1 dvdv tipp
Nem vagyunk egyedül. Az univerzum távoli lakói akkor is ismernek és figyelnek minket, ha nem érzékeljük. És meg is van a véleményük rólunk.
Klaatu (Keanu Reeves) meg akarja menteni a Földet. Hatalmas űrhajója a Central Parkban landol, onnan közli terveit az ijedt és meghökkent világgal: kiirt mindent, hogy azután újra benépesítse bolygónkat a most élő fajok klónjaival – kivéve az embereket, akik felelősek világuk egyre romló állapotáért, veszélyesek, és ezért nincs helyük az újraformált természetben.
Az idegen robotjai meg is kezdik a teljes nagytakarítást: New York egyre újabb részei válnak semmivé. Sem katonák, sem tudósok nem képesek megállítani a jó szándékú pusztítást. Egyvalaki azonban mégis a jövevény közelébe férkőzik. Ő (Jennifer Connelly) az emberiség utolsó esélye.

A legendás 1951-es sci-fi, amelynek hatása csak a Világok harcá-éhoz mérhető, híréhez és sikeréhez méltó új formát és aktuális történetet kapott.

Extrák (magyar felirattal)

• Audikommentár David Scarpa író közreműködésével (eredeti nyelven!)
• Kimaradt jelenetek
• Amikor újra megállt a Föld
• Rövidfilm Gortról, az óriásrobotról
• A földön kívüli élet nyomában
• Amikor zöld volt a Föld
• Fotóalbum

Hang: magyar, angol, orosz, ukrán (5.1)
Felirat: magyar, angol, orosz, ukrán, bolgár, észt, lett, litván, román, szerb
Játékidő: 98 perc
Eredeti cím:
The Day the Earth Stood Still
Rendező: Scott Derrickson
Szereplők: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates, Jaden Smith, John Cleese
Gyártási év: 2008.
Megjelenés: április 8.
Forgalmazza: InterCom

Szextúra
– Vígjáték Amerikai pite módra: szigorúan csak tiniknek –

x+1 dvdv tipp

A gimi utolsó évét taposó Ian Lafferty élete dilemmája előtt áll: vagy szégyenszemre szűzen kell főiskolára mennie, vagy vezet 1200 kilométert, és megdönti az interneten megismert dögös-bögyös pipit. Ian nem sokat teketóriázik, legjobb haverjával, a szexszakértő Lance-szel és az „örök barát” Feliciával elkötik a kőbunkó bátyó verdáját, és irány az országút!

A trió elképesztő kalandokban bővelkedő útját túlbuzgó rendőrök, pszichopata stopposok és önmegtartóztatást hirdető sztriptíztáncosnők szegélyezik, nem is beszélve a kötekedő amishról és a nem várt szerelmi vallomásokról… A Szextúra féktelenül vicces, őrülten pörgős vígjáték, ami után gatya nem marad szárazon…

Extra: Audiokommentár az alkotók közreműködésével
Hangok: magyar (5.1), angol (5.1)
Feliratok: magyar, angol
Játékidő: 105 perc
Eredeti cím: Sex Drive
Gyártási év: 2008
Rendezte: Sean Anders
Szereplők: Josh Zuckerman (Gyávák és hősök), Amanda Crew (Végső állomás 3.), Clark Duke (Superbad, avagy miért ciki a szex), Seth Green (Austin Powers-sorozat), James Marsden (Hajlakk)
Megjelenés: április 28.
Forgalmazza: FHE

A film hivatalos honlapja »

Madagaszkár 2. – Menekülés Afrikába
– Családi mozidélutánra, gyerekeknek –

x+1 dvdv tipp
Még együtt, de már Afrikában! Kedvenc hajótörötteink tákolmányukon New York helyett a szavannákon landolnak, ahol vérbeli szafarikalandban és legalább annyi riszálásban, majomkodásban lesz részük, mint Madagaszkáron… Nekünk pedig abban a vad élményben, hogy létezik folytatás, amely sokkal jobb, sokkal viccesebb, mint az első rész!

Extrák (magyar felirattal)
• Audiokommentár az alkotók közreműködésével
• A Madagaszkár 2. szereplői
• Így készült a Madagaszkár 2.
• DreamWorks Animation-zenedoboz

Hangok: magyar (DD 5.1), angol (DD 5.1), hindi (DD 5.1), lengyel (ST)
Felirat: magyar, angol, ivrit, hindi
Játékidő: kb. 85 perc

Eredeti cím: Madagascar: Escape 2 Africa
Gyártási év: 2008.
Rendezte: Eric Darnell & Tom McGrath
Megjelenés: április 1.
Forgalmazza: InterCom

A film hivatalos honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top