Szabadidő

A legjobb szilveszteri bulik

Ha még nem döntötted el, hol töltsd az év utolsó napját, segítünk. Tippek, ha buliznál, és ha szolidabban ünnepelnél.
 LAZAC! szilveszteri buli

Űrutazás és zúzás, feszes ütemek és özönvíz előtti kütyük – ez lesz 2010 első élménye annak, aki a LAZAC! szilvesztert választja a Dürer-kertben, hála a Carbonfoolsnak.

Részletes program:

Nagyszínpad – 3900/4400 HUF

• 21.00–22.30 DJ Gerzson
• 22.30–00.05 Quimby
• 00.30–01.45 The Carbonfools

A kritikusok a tavalyi év elején már épp temették volna – szokásukhoz híven – a magyar könnyűzenét, amikor feltűnt nekik, hogy a Titusz & the Carbonfools együttes, amely instrumentális, underground albumával, a Poisoned Goulaschsal teremtette meg saját szűkre szabott kultuszát, csak nem akar eltűnni. Sőt, újragondolva és hangszerelve, dalszerzői képességük teljes birtokában mutatták meg, hogy van még egyéni hang és spiritusz ebben a leszívott energiájú országban.

Amikor 2008 tavaszán megjelent Carbon Heart című második albumuk, már sejteni lehetett (például a Kultiplex végnapjaiban iszonyú energiával abszolvált koncertjüknek és egy előzetes klipnek hála), hogy nagyjából el lehet felejteni mindent, amit addig a Szénhülyékről tudtunk, és jövőjükről feltételeztünk (vö. a feledés homálya). A bandát ugyanis kemény kézzel szervezte össze és gondol(tat)ta újra Keleti Tamás kiadóvezető, Bëlga-producer és több kultegyüttest megjárt dobos (Vidámpark, Publo Hunny, Sziámi stb.). Előtérbe tolták az élő, rockos hangzást, a kócos DJ-zseni Titusz persze ettől még nem lett mellékszereplő, savazós-fröcskölős effektjei azóta is erősebben marnak, mint valaha, és közben bevásárolt és munkára fogott pár özönvíz előtti cuccot – aki elég idős, az pontosan tudja, milyen gyönyörűen is tud szólni egy végkimerültségben elpusztulni készülő Commodore 64-es.

A legjobb szilveszteri bulik

A baj az volt, hogy a The Carbonfools igazi zenészekből állt, akiknek bőven elég volt dobolni, pengetni és effektezni, kellett hát egy frontember, aki produkcióként is viszi a hátán a projektet. Fehér Balázs lett a kiválasztott, a modellarcú, kisfiús sármú, búgó hangú énekes, akivel a Carbon igazi rockegyüttessé vált. Nem is akármilyenné: úgy idéznek lazán a Red Hot Chili Pepperstől a spagettiwesternfilm-zenéken át a Pink Floydig bárhonnan, hogy közben megmarad a sajátos, egyéni, egyszerre melankolikus és vicces, elektronikával vastagon nyakon öntött hangzás, függetlenül attól, hogy zúznak, diszkóznak, vagy belső utazásra csábítanak.
www.carbonfools.hu »

• 02.00–03.00 Maszkura és a Tücsökraj

Maszkura és a Tücsökraj – Szégyentelenül indul 2010

Itt az új év, sőt új évtized, mi pedig ne tagadjuk hovatartozásunkat, és kezdjük sírva vigadással! Méghozzá e témakör legjelesebb szakértőjével, Maszkurával és virtuóz együttesével, a Tücsökrajjal, 2010 első hajnalán, a Dürer-kertben, a LAZAC! szilveszteren.

A legjobb szilveszteri bulik

Adott egy marosvásárhelyi harmonikás-énekes-rapper, aki Budapestre szakadva nem tátotta sokáig a száját a Kelet és Nyugat határán tobzódó nagyvárosi életet látva: hamar megtalálta a helyét harmonikájával, és nem túl pozitív, a maga módján mégis végtelenül derűlátó stílusával. Még nagy igazságokat is tud (és akar) mondani erről a városról, országról, meg mindenről, ami férfiakat, nőket, szexet, alkoholt és az ezek miatti vergődést érinti.

Maszkura némi szólóprojekt (Háborgató Maszkura néven) és Goulasch Exotica után hamar rátalált igazi formájára, ami nem más, mint frontemberség egy öttagú együttes élén. A Tücsökraj lazán egyesíti a dzsesszt és a hiphopot, a folkot és a rockot, ezzel a közönség lábát mozgatják meg, Maszkura pedig a fejeket, miközben tangóharmonikája és kedvenc fekete cilindere alól osztja az észt, egyszerre megmutatva, mi fán terem a kortárs rap és a korabeli magyar és cigány dal. Budapest éjszakai életének évek óta legszórakoztatóbb pillanatait azok okozzák, akik először hallják a produkciót: először óvatosan kerülgetik a színpadot, majd felbátorodva közelebb férkőznek, elkezdik érezni a zenét, majd sokkos állapotban vörösödnek fejtetőig, ahogy a szomorú tekintetű frontember rátér az általa megélt vagy elképzelt szexuális aktusok plasztikus részletezésére. Lásd az első és eddig egyetlen nagylemezük címét: Szégyentelen.

Maradiaknak és a nyílt szexualitásra érzékenyeknek tehát szigorúan tilos, de hogy prüdéria szempontjából nem állunk rosszul, arra meggyőző bizonyíték, hogy a Maszkura és a Tücsökraj bizony komoly rajongótábort szerzett kontinensszerte. Közönségük bizony már nem férne be egy füstös dzsesszkocsmába, ahova ez a zene egyébként való, a Dürer-kert nagyterme viszont pont jó lesz.

Az együttes éjjel kettőkor kezd, és bemutat pár dalt a készülő albumról is, amelyet tavasszal terveznek kiadni.
www.tucsokraj.hu »

• 03.00–06.00 DJ Palotai

A Dürer-kertben további négy helyszínen a Tilos Rádió DJ-it hallhatod, láthatod (3000/3500 HUF).

Aki nem ragaszkodik a koncertekhez, külön jegyet is válthat a tilosos kistermekbe, de 02 órától az olcsóbbik jeggyel már bárki bármelyik termet látogathatja.

Jegyek: december 30-ig 3000/3900 forint, december 31-én 3500/4400 forint.
Jegyek kaphatók az TICKETPORTAL országos jegyirodai hálózatán, valamint a helyszínen. www.ticketportal.hu »

2009. december 31.
Dürer-kert (Budapest XIV., Ajtósi Dürer sor 19–21.)
www.durerkert.hu »

 Szilveszter a város közepén – West-Balkán-előzetes

A legnagyobb nyári fesztiválokat idéző szilveszteri bulival készíti elő visszatérését a második éve csöndben hallgató West-Balkán, amely a Nyugati téri Skála Metróban nyílik újra 2010 első felében. Jelenleg éppen az átalakítási munkálatok zajlanak az épületben. Szilveszterkor azonban egyetlen éjszakára kinyílik a hely, és afféle előzetesként kipróbálhatjuk, milyen bulik lesznek ott a későbbiekben.

Az év utolsó napján az angol The Herbaliser Band, illetve olyan magyar húzónevek, mint a Kiscsillag, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Irie Maffia és a Soerii & Poolek ad koncertet a nyitás előtt álló helyen, ahol két színpad, két külön emelet és számos italpult várja a vendégeket. Az II. emeleti Exit-színpad a hazai együtteseké és az Ibolya Hits producer/DJ Matek Márké lesz, míg az egy szinttel feljebb levő Funzine-színpadon a város legnépszerűbb bulisorozatainak lemezlovasai követik a The Herbaliser Band legénységét. Itt játszik majd a Deck Attack (Infragandhi), a Rewind (Palotai, Cadik, Mc Zeek) és az All Night Breakz (Vida G, Marka, Vida L) szakértő hangbrigádja. A Kiégő Izzók vizuálcsapata különös látványvilággal igyekszik meglepni a bulizni vágyókat.

2. emelet – Exit-színpad
21.00–22.30 Kiscsillag
22.45–00.05 Pannonia Allstars Ska Orchestra
00.30–01.45 Soerrii & Poolek
02.00–03.00 Irie Maffia
03.15– Ibolya Hits (Matek Márk)

3. emelet – Funzine-színpad

20.00–21.30 Deck Attack (Infragandhi)
21.30–23.00 The Herbaliser Band
23.00–00.00 Deck Attack (Infragandhi)
00.00–03.00 Rewind (Palotai, Cadik, Mc Zeek),
03.00– All Night Breakz (Vida G, Marka, Vida L)

Jegyek: december 28-tól 6000 forint.
Jegyek kaphatók az INTERTICKET országos jegyirodai hálózatán (a jegyirodák teljes listája a www.jegy.hu oldalon található).
Interneten a www.west-balkan.com, a www.port.hu, valamint a www.jegy.hu címeken.

West-Balkán-szilveszter a Skála Metró két emeletén
Cím: Budapest VI., Nyugati tér 1–2.
www.west-balkan.com »

 VIVA szilveszteri buli Budapesten

Még nem tudod, mit csinálj szilveszterkor? Szeretnél egy jót bulizni, de nincs kedved vagyonokat kifizetni egy szórakozóhelyen? Akkor van egy ötletünk!

December 31-én este 19 órától hajnali 2 óráig az Oktogonon kedvenc slágereiddel vár Ben, a VIVA műsorvezetője. A téren felállított óriási kivetítőn a VIVA által összeállított klipfolyam megy majd, és a jó hangulathoz Ben is bizonyára jelentősen hozzájárul majd.

Helyszín: Budapest, Oktogon

Időpont: 2009. december 31., 19 órától
Műsorvezető:
Ben, a VIVA VJ-je

 Retroszilveszter a Bakelitben

Ha nem mindennapi környezetben, kiváló ételek és italok társaságában és nem utolsósorban retrohangulatban szeretnéd búcsúztatni a 2009-es évet, akkor irány a Bakelit Center, ahol retroszámok pörögnek bakeliten a 70-es és 80-as évekből.
21.00-kor szilveszteri vacsorán vehetsz részt, többfogásos menükínálattal, 22.00 órától pedig táncos mulatság veszi kezdetét. Lesz hastánc-, cigánytánc- és latintánc-bemutató, közben tombolahúzással.
Az éjféli koccintást követően zene és tánc reggelig.

Helyfoglalás kizárólag elővásárlás útján: 9800 Ft.

Bakelit Multi Art Center
1095 Budapest, Soroksári út 164.
www.bakelitstudio.hu »

 Óévbúcsúztató fesztivál és fergeteges szilveszteri transzparti

A Pillangó Transzformáció Projekt egy olyan civil kezdeményezés, mely a társadalom peremére (utcákra, erdőkbe, aluljárókba, hajléktalanszállókra, pszichiátriákra) kényszerült emberek rehabilitációján dolgozik – gyógyító alkotóközösségek, méltó szállások, munka- és képzési lehetőségek megteremtése által – mindenféle ítélet és előítélet nélkül.
Hogy aki valóban kész a változásra, hadd élhessen szépen és szabadon, akár a bábjából megszülető gyönyörű pillangó!

Program:
14.00 Szipál Martin fotóművész kiállítása a női szépség jegyében.
A kiállítást megnyitja: Peter Ogi zeneszerző-előadóművész.
Közben zenés-verses kávé- és teaház.
14.45 Jótékonysági árverés: kalapács alá kerül egy értékes Szipál Martin-aktfotó, melyet a művész külön a rendezvény javára készített.
15.30 Pillangóátalakulás – táncperformance; majd szakrális körtánc, szabad tánc és örömteli együttlét az éppen beteljesedő telihold erejével és a Ku-ku Ti-tá dobkör fáradhatatlan afrikai dobosaival.
A délután folyamán részese lehetsz egy csodálatos óévbúcsúztató szertartásnak, amelyet Veres Kriszta „celebrál” Fekete-Kiss Sándor énekes-előadóművész Szférák zenéjére.

A különböző sarkok, szeparék asztalainál válogatott jövendőmondók, papnők, „jó boszik”, asztrológusok szolgálatait veheted igénybe, kipróbálhatsz néhány bolondos, újévi, hagyományos jóstechnikát és régi szokást. Az orákulumok üstjéből pedig kihúzhatod azt a csak neked szóló kártyát, idézetet vagy tanácsot, amely fontos útmutatóul szolgálhat a 2010-es éved egészére vagy az év egyik fontos szakaszára.

2009. december 31.
Vista Rendezvényközpont, Bp., Paulay Ede u. 9.
www.pillangoprojekt.com »

 Sláger-retroszilveszter

A legnagyobb szilveszteri házibulit Budapest egyik legszínvonalasabb szórakozóhelyén, a Sláger Palotában élheted át, a legismertebb és leghangulatosabb magyar és külföldi slágerek társaságában.

Sláger Palota, Budapest III., Óbudai (Hajógyári)-sziget 
2009. 12. 31.
www.slagerparty.hu »

 A38NYE2010

Hatalmas össznépi hajórengető szilveszteri mulatság három helyszínen a legeslegjobb zenékkel és a legkiválóbb DJ-kkel, élükön a Magyar Lemezlovas Akadémia tiszteletbeli elnökével, dr. Palotai Zsolttal, valamint további tapasztalt és friss kiváló mentorokkal. Hajózz az új évtizedbe az A38 Hajóval!

DJ Palotait valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Számtalan év számtalan szavazásán nyerte el a legjobb DJ kitüntető címét. Majd két évtizedes tapasztalatával a leginkább tisztelt hazai „underground” DJ-k közé tartozik. Zenei irányvonalát lehetetlen meghatározni, drum and basst éppúgy játszik, mint Britney Spearst, bossa novát vagy bangrát – amit épp a helyzethez illőnek érez.

2009. december 31.
A38 Hajó
www.a38.hu »

 Roma zenekarvezetők szilveszteri koncertje a Gödörben

Mint már az elmúlt szilveszterekkor megszokhattuk, a város legnépszerűbb szórakozóhelye az év utolsó estjére nem szervez megafesztivált (azt január végére időzíti), inkább amolyan összegzésszerű házibuli-hangulatba illeszti a klub gyakori vendégeit, barátait. Idén komolyabb melegkonyhával is készül a klub, így az italok mellett finom ételeket is fogyaszthatnak a Gödörben szilveszterezők.

A Gödör, amint azt tette egész évben, 2009 utolsó éjjelén is közelebb hozza egymáshoz a különféle kultúrköröket, stílusokat, így még az is előfordulhat, hogy hajnalban egy össznépi jammelést láthatunk, ahol ef Zámbó István hegedül majd, és Szilvási István közben Bizottság-dalokat énekel. Mindenesetre az biztos, hogy az ef Zámbó Happy Dead Band előadásában hallhatunk néhány táncra perdítő alternatív slágert a 80-as évekből, és természetesen új dalaikkal sem maradnak adósaink.

A colorStar már-már klasszikus bulizenekarnak számít a klubban, vetkőzésre késztető koncertjeiken ámulatba ejtő videovetítésekkel is találkozhatunk a csapat háta mögött. Velük zárjuk az óévet, hatalmas, pörgős koncertet ígér rajongóinak a colorStar.

A Specko Jedno friss, ropogós nagylemeze dalai mellett természetesen a régebbi slágerek is felcsendülnek. A zene alapját Bori bölcs humorú és festészeti munkáival „rokon értelmű” dalszövegei képezik. A dalok radikálisan eltérő műfajok keveredéseiből születnek (punk, tangó, verbunkos, zsoltár, diszkó, free jazz, himnusz, metál stb.). A végeredmény: egy zeneileg folyamatosan változó, intenzív, szórakoztató és egyéni költészettel áttüzesített üzeneteket hordozó repertoár.

Az Athe Sam zenekart várhatóan szintén nem fogjuk tudni egy ültő helyünkben végighallgatni, hisz a legnépszerűbb cigányzenekarok vezetői (Balogh József – Cherhaj, Kovács Anti – Romano Drom, Szilvási István – Szilvási Gipsy Folk Band, Nagy István – Karaván Família, Farkas Zsolt – Khamoro, Lakatos Béla – Ternipe) közös erőbedobással fognak a publikum szórakoztatásán fáradozni.

Így olyan nagyra nőtt házibuli ígérkezik az év utolsó estéjére, hogy mindenki otthon érezheti magát: ha olyanja van, kimehet a konyhába a bölcsészlányokkal beszélgetni, vagy bedobhatja magát a nappaliban táncolók közé, esetleg csendben megihatja az összes ismeretlen résztvevő pezsgőjét. A jó hír, hogy végül majd biztos nem nekünk kell hazaküldeni a hálószobából távozni nem akaró részegeket, és másnap nincsen takarítás!

Belépőjegyek december 30-ig elővételben 2500 Ft-os áron válthatók a Gödör kávézójában, illetve rendelhetők a www.vilagveleje.hu oldalról, szilveszter estéjén 3000 Ft-ba kerülnek a belépők.
http://godorklub.hu »

 +1 tipp az új év első napjára: Cinetrip Sparty Water Circus – Bathday Celebration

Tizenkét évvel ezelőtt nyílt rá először lehetőség, és pár éve ismét rendszeresen a Budapesten szilveszterezők első új évi bulija – rögtön az év első napján – a fáradalmakat feledtető és új energiával feltöltő születésnapi Cinetrip. Az „idei” szülinap a Gellért művészi mozaikjainak és szecessziós díszeinek 2010-esítésével, három különféle zenei helyszínnel várja az audiovizuális energetizálásra vágyókat.
A Bathday Celebration a 2009 őszén indult, Rudas székhelyű Water Circus évad kiemelt eseménye, ahol az akrobatika és a látvány a Gellért különleges adottságaihoz idomul. Légtornászok és tűzi-vízi zsonglőrök mutatványai és egyedi LED-vizuál varázsolják el a medencében és környékén táncolókat, ejtőzőket és rejtőzőket.

Az est programja

Az aulába virtuális késéssel, de pontosan a 21.00 órás nyitásra érkezik a 20.10-es Disco Express, fedélzetén a Cinetrip rezidens DJ-ivel a Rudas-bulik különböző helyiségeiből. A muzsika masinisztái Sanyi és Waxman, majd Marvin és Grasshop, a diszkótól a funk breakeken át a house-ig vezénylik a Cinetrip nyári ruhás utazóközönségét. A pezsgőmedence akár egy képzeletbeli fürdőfesztivál a Star Warsból: lézershow, a Skylab VJs from Space óriás LED-installációi és akrobaták mozognak a tömeggel együtt DJ-k szettjeire. A zenei ívet 9b0 élő szettje indítja útjára a szecessziós  tartóoszlopok csúcsán, majd Fine Cut Bodies finoman trimmelt elektronikája szögeli még magasabbra, végül a Kollektiva DJ-brigádja kuszálja össze a pancsoló lányok és fiúk soraiban.

A forró gőzös ambient itt is meglelte méltó állomását: a termálmedencéknél Kaszi, Jácint és Peter brummogtatják a fluoridionos basszusokat, csicseregtetik az elektronikus madárkákat. Éjfélkor pedig Amira és a fürdő hurijai hastáncbemutatójával menetrend szerint megérkezik az Orientál.
A csupasz lábakat és karokat felfedő víz alatti folyosólabirintusokban és egyéb terekben Magnetic Field Reactions névre hallgató légkörérzékeny installációk teszik még izgalmasabbá a bolyongást.

A rendkívüli helyszín: Gellért fürdő
A törökök által is kedvelt, a korabeli budai fürdőknél nagyobb és forróbb vize miatt Purgatóriumnak hívott, a Gellért-hegy belsejében található csodahatású forrást már a XV. századtól jegyzik. A középkorban kórház működött itt, majd mintegy fél évezred múlva a Gellért gyógyfürdő és Szálló szecessziós épülete nyitotta meg kapuit 1918-ban, ami aztán 1927-ben hullámstrandfürdővel, 1934-ben pezsgőfürdővel bővült.
A szecessziós stílusú, magyaros és keleties elemekkel díszített, impozáns épület – a Cinetrip évnyitó hangulatához hasonlóan – egyszerre könnyed és monumentális. A márványoszlopokkal és szobrokkal tűzdelt aula, a kísérteties labirintusra hasonlító folyosórendszer és a kétszintes, tágas, erkélyes, üvegezett tetejű, 700 m²-es, színes mozaikokkal, oszlopokkal, szobrokkal, vázákkal és vízköpőkkel díszített  fürdőcsarnok teljes átalakuláson mennek át ez este. Aki hoz fürdőruhát, az elhelyezkedhet a 246 m² vízfelületű, 26 °C-os pezsgőfürdő-medencében, vele szemben a 60 m² vízfelületű, 30 °C-os meleg vizű termál-ülőmedencében, vagy tovább bolyonghat a török fürdők varázsos világát idéző, elkülönített női-férfi termálfürdőrészlegbe, ahol a nyolc termálmedence ezen az estén mindkét nem számára igénybe vehető.  

A Gellért fürdő eleganciája és hatalmas méretei a Cinetrip audiovizuális partimódszereivel egyesülve a legmegbízhatóbb pozitív évkezdés.


A Cinetripről:

Az 1998. január elsején vízre bocsátott Cinetrip-sorozat a budapesti fürdőkben és egyéb exkluzív víz- és űrközeli helyszíneken varázsolja el a hétköznapok és a futószalagpartik monotóniájából szabadulni vágyó közönséget. A 18-tól 70-ig lélekmelengető és valósággal testápoló programokat kínáló eseménysorozat 2009/10-es szezonja a vízicirkusz világát elegyíti a vízfüggönyök, vízpáravetítés és LED-installációk színesítette fürdőzős partiélménnyel.

A legjobb szilveszteri bulik

Kedv szerint nyári ruházat, illetve fürdőruha ajánlott, a papucs kötelező, és a törülközőt ne feledd!
Jegyek elővételben 2009. december 30., 18.00-ig: 6000 Ft,
utána és a helyszínen: 7000 Ft.
(Jegyelővétel a Merlinben, 1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)

Fellépők:

• Strandauditórium
20.10: Disco Express: Sanyi, Waxman, Marvin, Grasshop

• Pezsgőmedence
Champagne Beats
9b0 Live PA, Fine Cut Bodies, Kollektiva DJs
Performance-ok: Duotrixx, Fényeső, Mizi, a lég hercegnője
Visuals: Skylab VJs from Space

• Termálmedencék
Ambient Space
Kaszi, Jácint, Peter
24.00: Amira és a fürdő hurijai

2010. január 1., 21.00–04.30
Gellért fürdő
www.cinetrip.hu »

Még több szilveszteri parti itt: www.szilveszteripartik.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top