Szabadidő

17 km vörös szőnyeg!

Igen, ilyen hosszú az Oscar-kifutó… A szobor 33 cm, egy sztárfrizu beszárítása meg 5000 dollárba kerül! (Plusz a 10% jatt, nyilván.) Sokkoló számok következnek a világ legnagyobb partijának szervezőitől!

1. Minden évben tizenhét (!!!) kilométernyi vörös szőnyeget fektetnek le a gála kedvéért, és külön emberek vigyáznak csak arra, hogy a szőnyeg nehogy felpúposodjon valahol, és az óriási magas sarkúban érkező vendégek nehogy pofára essenek a több száz kamera kereszttüzében.

17 km vörös szőnyeg!

2. Az Oscar-szobrok Chicagoban készülnek, és csak a ceremónia délutánján szállítják őket Los Angelesbe. A harminchárom centiméter magas figurák nikkel, réz és ezüst ötvözetből állnak össze, amit végül huszonnégy karátos arannyal futtatnak be.

3. A legnagyobb Oscar-partinak számító Governor’s Ball-on (a kormányzó bálja) minden évben felszolgálnak füstölt lazacos pizzát, kaviárt pezsgővel, sajtburgert és aranyszínű, csokoládés mini Oscart. A menü további részei évente változnak, de az óriási konyha rugalmas, és még a legelszálltabb sztárok extra kívánságait is percek alatt megvalósítja.

17 km vörös szőnyeg!

4. A Governor’s Ball kb. ezer fős személyzettel dolgozik (pincérek, forgalomirányítók, technikai személyzet…).

17 km vörös szőnyeg!Mindent az Oscarról!

Hujber Sandra Bullockot akarja »
Nem kellett Amélie:
Oscar 10 legrosszabb döntése »

Oscar 10 legmerészebb döntése »
Lopás, csalás, gyilkosság: Oscar 10 legkínosabb botránya »

5. Egy sztár Los Angelesbe utaztatása (első osztályon vagy magángéppel) a gálára durván ötvenezer dollárjába kerül egy stúdiónak, amiben benne van az ötcsillagos hotelszoba ára is. Sok filmcsillag ilyenkor magával hozza fodrászát, stylistját vagy manikűrösét is, akik az eseményre irdatlan fizetéseket (egy frizura beszárításáért képesek akár ötezer dollárt is elkérni) tehetnek zsebre.

6. A Kormányzó báljának végén minden sztár ajándékcsomagot kap, melynek értéke mostanában harminc-negyvenezer dollár körül mozog. Ebben a legújabb mobilok, wellness hétvége vagy luxusutazás voucherek, ékszerek, drága órák vagy táskák, netán kozmetikai műtétek voucherei találhatóak.

7. Az Oscar-gálaesten viselt összes öltözék ingyenes, sőt meg is tarthatják őket. Nem ritka az sem, hogy a tervezők a ruha mellé még vásárlási utalványokat (akár több tízezer dollár értékben) is adnak a sztárok hűségéért.

17 km vörös szőnyeg!

8. Egy férfi sztár részére a gálán való megjelenés (szmoking, cipő, fodrász, kényeztetés) kb. tíz-tizenötezer dollárba, míg egy nőnek több millió dollárba (méregdrága ruhaköltemények, vagyont érő ékszerek, cipők, fodrász, smink, kényeztetés) is kerülhet, amit természetesen mindig a filmstúdiók és/vagy a szponzorok állnak.

9. Az eddigi legnézettebb Oscar-gála az 1998-as, ami gyakorlatilag James Cameron és a Titanic one man showja volt. Vajon idén az Avatar is meglöki ennyire a nézettséget?

10. Az Oscarokat odaítélő Akadémiának kb. 5800 tagja van. A bekerüléshez két tag ajánlása, majd egy harminc fős bizottság hozzájárulása szükséges. Nincsenek valakinek barátai arrafelé?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top