Szabadidő

Egy katasztrófa után – Te vajon túlélnéd?

Katasztrófa bármikor, bárhol bekövetkezhet. Egy terrorcselekmény, egy elszabadult vírus, természeti katasztrófa vagy háború… és az addig ismert világ megszűnik létezni. Ha egy nap arra ébredsz, hogy új világban, új körülmények között kell új életet kezdened, hogy élnéd túl? Hol találnál vizet, élelmet, menedéket?
1. rész Megérkezés és túlélés március 16. kedd 22.30 Discovery Channel

A Discovery Channel vadonatúj sorozata, a Kolónia az évtized városi túlélés-kísérlete. A modern világ egyik legfontosabb kérdése, hogyan boldogulnánk luxuskörülmények és a minket kiszolgáló gépek nélkül, képesek lennénk-e összefogni a túlélés érdekében.

A sorozatnak a Haitit megrázó földrengés és az emiatt kialakult káosz ad szomorú aktualitást.

A Kolónia nem más, mint egy 10 hétig tartó, ellenőrözött kísérlet, melyből kiderül, mire van szükség egy, az emberiséget sújtó katasztrófa bekövetkezte után a túléléshez, az újjáépítéshez. A kísérletben 10 önkéntes vesz részt. A szereplőket neveltetésük és tudásuk alapján válogatták, a csoport pontosan reprezentálja a modern világ fejlett társadalmait. A csapat Los Angelesen külvárosában, egy 4650 m2-es elhagyatott, patkányoktól és galamboktól hemzsegő csarnokban éli át a világégés utáni állapotokat.

Egy katasztrófa után: 10 önkéntes, 10 hét

Se víz, se áram, teljes elszigeteltség, melynek fogságában úgy kell élhető társadalmat létrehozniuk, hogy semmi másra nem támaszkodhatnak saját képességeiken, egymáson és a környéken található romokon, elhagyott eszközökön kívül. A sorozat világát honvédelmi szakértők, mérnökök és pszichológusok tervezték meg.

Az önkénteseknek a kísérlet során a legnehezebb, és mégis legalapvetőbb, feladatokkal kell szembenézniük, melyek váratlan erőfeszítésekre kényszerítik mindannyiukat. Egy víztisztító berendezés vagy egy zuhanyzórendszer megépítése, napenergiával működő tűzhely és üvegház létrehozása, a biztonsági rendszer megalkotása a kreativitás, az intellektus és a fizikai erő számára egyaránt kihívást jelent.

Egy katasztrófa után: 10 önkéntes, 10 hét

A telepesek talán föl is lélegeznének, ha nem lenne más dolguk, ám életüket váratlan látogatók, tolvajok, betegségek, valamint félelmek és belső feszültségek is nehezítik…

 A 10 Önkéntes

ALLISON WHITE
Kora: 29
Szakma: sürgősségi nővér
Szülőföld: Oklahoma City, Oklahoma
Képzettség: B.S. nővér

Allison minden élethelyzethez pozitívan áll. Életét a segítségnyújtásnak szentelte, így a legveszélyesebb helyzetekben is képes megőrizni lélekjelenlétét, otthon érzi magát a sürgősségi ambulancián. Az évek során sokat utazott, így számos városban élt és dolgozott már. Aki Manhattan-ben, Miami-ban, Los Angeles-ben és Honolulu-ban is helyt tudott állni, az minden körülmények között föltalálja magát.

AMY WEST
Kora: 34
Szakma: Tengerbiológus
Szülőföld: Durango, Colorado
Képzettség: Tengerbiológus – Otago Egyetem, Új-Zéland

Amy Colorado hegyei közt nevelkedett, ám a szíve mindig a tenger felé húzta. 18 évesen a Karibi-térségbe költözött, hogy a tengeri élővilágról tanulhasson. Életét a legkülönlegesebb helyszínek és élmények formálták: testközelből ismerhette meg a tornádók erejét, és több mint 2 évig dolgozott a Békehadtest gaboni bázisán

VLADIMIR BECK
Kora: 62
Szakma: Olajmérnök, hajókereskedő
Szülőföld: Zágráb, Horvátország
Képzettség: MS, elektromérnök, Sir George Williams Egyetem

Vladimir-nek páratlan tekintélyt kölcsönöz több évtizedes olajmérnöki tapasztalata. A katonai múlttal is rendelkező, éles eszű ezermester tudja csak a csapat biztonságát és vízellátását garantálni. Noha elmúlt 62, nem érzi többnek magát 21 évesnél.

JOHN COHN
Kora: 50
Szakma: Elektromérnök
Szülőföld: Richmond, Vermont
Képzettség: PhD, Computer-mérnök, Carnegie Mellon Egyetem (1991), BS, Elektromérnök, M.I.T. (1981)

John derűs mosolya mellett szakértelmét is a csapat szolgálatába állítja. A kiváló szakember valódi kincs: asztala az elektromosság. Legyen szó bármiről, nála jó kezekben van. Az otthon csak Őrült Tudósnak becézett John hatalmas buzgalommal adja át tudását, amint érdeklődő hallgatóságra talál.

GEORGE FALLIERAS, M.D.
Kora: 34
Szakma: Gyermekgyógyász
Szülőföld: Tampa, Florida
Képzettség: Medikus, Tulane Egyetem

George már gyerekkorában a figyelem középpontjába került. A floridai atléta tanulmányai után szülővárosában kezdett dolgozni, szakterülete a tengeri emlősök voltak. Elhivatottan segíti embertársait, így került az orvosi pályára is. Megfontolt fiatalember, aki előbb gondolkodik, csak aztán cselekszik. A tűzgyújtás és a vadászat nagymesterére nagy felelősség hárul a kísérlet során.

MORGAN HOOKER
Kora: 23
Szakma: Levegőmérnök
Szülőföld: Woodland Hills, Kalifornia
Képzettség: BA diploma – George Washington Egyetem

Morgan szenvedélyes munkaerő, az elektromosság nagymestere, generátorra, fűtésre pedig nagy szüksége lesz a csapatnak. Korábban szobrászkodott is, ennek pedig az agyagból készülő égetőkemence összeállításánál nagy hasznát veszi…

MICHAEL RAINES
Kora: 47
Szakma: Napelem-szakértő
Szülőföld: Kotor, Horvátország
Képzettség: Santa Monica City College

Michael mindenkit meglep találékonyságával. Az alternatív energiaforrások nagykövete igazi feltalálózseni, aki fémből szinte bármit megalkot, legyen szó bicikliről, nyílról és… napelemekről. Pesszimista természete ugyanakkor nagy terhet jelent a csapat számára.

JOEY SCIACCA
Kora: 37
Szakma: Építkezési vállalkozó
Szülőföld: Los Angeles, Kalifornia
Képzettség: New York-i és Floridai Egyetem

Joey feketeöves Tang Soo Doo-harcos, akinek a házépítés is gyerekmunka. A művészhajlamú és koffeinfüggő fiatalember csak látszólag van a csúcson. Élete legnagyobb buktatója volt, amikor 1994-ben Miamiban rács mögé került. A drog 6 évet vett el az életéből. Szabadulása óta az építkezés és a környezetvédelem határvidékén keresi önmagát. Erőssége a kreativitás.

LEILANI SMITH
Kora: 36
Szakma: Fekete öves harcművész és harcoktató
Szülőföld: Osan City, Korea
Képzettség: 8 év karate, muay thai/kickboxing, 5 év oktatás

A koreai Leilani 28 évesen találkozott a harcművészettel. A feketeöves oktató úgy tekint életre, mint egy nagy játékra, ami kiváló adottság lehet A KOLÓNIA kísérletében. Elméje éles és precíz, a sokoldalú lányt azonban nem csak az dobja föl, ha stratégiával, sakkal foglalkozhat, szereti, az igazi férfimunkát is, sőt, azon „feltalálók” egyike, akik a konyhában is feltalálják maguk.

JOHN VALENCIA
Kora: 37
Szakma: Gépész
Szülőföld: Covina, Kalifornia
Képzettség: Kereskedelem

A kreativitásának és sokoldalú tapasztalatainak köszönhetően John képes a kezébe akadó tárgyakat a legötletesebb módon felhasználni. A szórakoztató gépész soha semmit sem dob ki, merthogy “minden jó lesz még valamire”. Ha ideje engedi, John ezt az elméletét be is bizonyítja: kacatokból öntözőrendszer vagy motorokat rak össze. Hozzáállásával és gyakorlottságával méltán érdemli ki a bizalmat.

A Kolóniáról a http://discovery.com/colony webcímen kaphatsz további információt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top