Szabadidő

A smink nélküli valóság

...avagy a szupermodellek is csak nőből vannak. Keressük továbbá Magyarország inspiráló irodáit, bemutatunk egy virtuális kórust, és Ne felejtsd el a tejet.

1. Pár héttel ezelőtt bemutattuk, milyen környezetben dolgozhatnak a Twitter munkatársai. A téma nem hagy nyugodni bennünket, mert meggyőződésünk, hogy az ember jobb kedvvel és kreatívabban dolgozik, ha ilyen látvány inspirálja, mint az alábbi, a Google és a Facebook irodáit ábrázoló képeken látható. Téged milyen környezetben vár a szalag, te hogyan dobtad fel az irodádat? Keressük Magyarország legdizájnosabb, legizgalmasabb munkahelyeit, ide várjuk fotóitokat!

A smink nélküli valóság
Több fotóért katt a képre!
Több fotóért katt a képre!


2.
8,3 millió tonna élelmiszert dobunk ki évente, amelynek a nagy részét fel lehetne használni. Ha ezt tennénk, annak a környezetvédelmi hatása ahhoz lenne hasonlítható, mintha négy helyett csak egy autó közlekedne útjainkon – ezzel kampányol a Love Food Hate Waste nevű brit oldal, amelyen hasznos tippeket kaphatunk arról, hogyan lehet a maradékot újabb ízletes fogásban tálalni ahelyett, hogy a szemetesben végezné. Mellesleg áttekinthetőség és dizájn szempontjából kenterbe veri a magyar gasztrooldalakat, érdemes tehát böngészni a recepttárat is.

3. Ha végignézed az alábbi képeket, többé nem etet meg semmilyen celeb azzal, hogy szépségének titka a rózsatea és az esti nyolcórás pizsamaosztás. A kifutó előtt a szupermodellek gyárkéményként pöfékelnek, és láthatóan bármilyen pozícióban képesek elaludni. Itt beleshetsz a színfalak mögé. Továbbá a sminkeletlen valóságot bemutató fotókkal kedves olvasóink önbizalmát szeretnénk erősíteni. Nem, ezek a képek nem az előzetesben készültek, hanem a Louis Vuitton-backstage-ből származnak. Bizony-bizony, festék nélkül néhány topmodellel gyereket lehetne ijesztgetni…

A smink nélküli valóság
Katt a képre!

4. Miközben két hete arról nyavalyogtunk, hogy miért nem lehetett olyan izgalmas kórustagságunk, mint ezeknek a gyerekeknek, most kiderült, hogy a világ már rég előrébb tart. A karizmatikus amerikai zeneszerző-dirigens Eric Whitacre az alábbi videón 185 énekest vezényel, akik külön-külön énekelték fel részüket számítógépük kamerája előtt. A hihetetlen projekt eredménye, a Lux Aurumque fülbemászó dallamával nem csak a komolyzene rajongóit nyűgözi le.


5. Ne felejtsd el a tejet! Az alábbi mondatot nemcsak a férjünk után kiabáljuk, de ez a neve egy nagyon hasznos programnak is, amely minden onleány kötelező kiegészítője. A Remember the Milk gyakorlatilag egy modern to-do lista, amelyhez nemcsak a számítógépeden, de a mobilodon is hozzáférsz, megoszthatod bárkivel, emlékeztetheted magad a feladataidra e-mailen, SMS-ben, chaten, Twitteren és akár offline. A sárga post-itek és a határidőnapló a múlté, csak Ne felejtsd el a tejet.

Remember the milk
Remember the milk

6. Ez a lámpa – a YeaYea dizájnereinek műve – kizárólag használt adathordozókból készült. De akkor miért kerül hatszáz euróba???

YeaYea
YeaYea
YeaYea
YeaYea

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top