Szabadidő

London, csak oda

Új szingliregény született - korszerű, a ma huszonéveseinek problémáival foglalkozó, szellemes, (ön)ironikus és tanulságos.

London, csak odaA regény főhőse és egyben elbeszélője egy érzékeny fiatal lány tele ellentmondásokkal: a tökéletesre törekszik, de szívesen rögtönöz, szilárd az elhatározásában, de a legkisebb „sértésre” is elpityeredik, kitartó, önfejű, fanatikus, ha kell hatalmas a munkabírása, ugyanakkor érzékeny a szépre, az érzelmi gazdagságra, életigenlése egészen rendkívüli.

A könyv úgy indul, hogy a főszereplő, Kiss Angéla, alias Miss Kiss csak odaszóló repülőjegyet vásárol Londonba, pedig egy árva kukkot sem beszél angolul.
Elkezdődik az álláskeresés, amely bizony nem könnyű, ha csak megírt, betanult szöveget tud elmondani a munkavállaló. Nem véletlen, hogy az első munkahely egy török étterem, ahol heti 72 órát kell lehúzni.

A szerző ragyogóan jellemzi a miliőt, a kollégáit, a vendégeket, és a közöttük szerencsétlenkedő magyar „kalandornőt”, miközben fejezetről fejezetre egyre átfogóbb képet kapunk a külföldön próbálkozó, kalandot és szerelmet kereső, munkát vállaló magyar fiatalokról is.

A könyv asszociatív szerkezetű, dramaturgiájú, lényege hogy a nagyvilágba útnak indulókat minél jobban megismertesse azzal, hogy mi vár rájuk odakinn, hogyan küzdhetik le a nehézségeket, milyen tulajdonságokkal kell felvértezniük magukat.

A London csak oda izgalmas, érdekes, tanulságos képet fest a külföldi beilleszkedés megannyi megpróbáltatásáról, a társra találás „kínjairól” és örömeiről – új megvilágítást kap általa az ott és az itthon is.
Rendeld meg a Polc.hu-n! »

Szerző: Kiss Angéla
A könyv címe:
London csak oda
Kiadó: Jószöveg Műhely Kiadó

London, csak odaJúniusi eső
Új rovatot indítottunk Olvasónapló címmel, melyben két gyerekkori barát, Grecsó Krisztián és Nagy Sebestyén osztja meg veletek aktuális olvasmányélményeit. Ezúttal Grecsó Krisztián szemezgetett a könyvheti újdonságokból. »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top