Szabadidő

Programtipp gyerekeknek: nagyvárosi legókaland

A Bécsi Szünidei Játék keretében július 5-11. között minivárossá alakul az Architekturzentrum Wien. A száz négyzetméteren elterülő legóvárost az építészközpont munkatársainak segítségével tervezhetik meg a vállalkozó kedvű legó-rajongók.

Nagyvárosi legókaland BécsbenNagy tanévzáró városépítő akcióra várják a 4-10 éveseket Bécsben, ahol bárki kipróbálhatja, milyen egy építész, várostervező, híd- vagy útépítő mester munkája. Az „Az W“-legóvárosban kikötőt, pályaudvart, iroda- és hoteltornyokat is tervezhetnek az érdeklődők, de akár kibővíthetik a városi kórházat is.

A legó-rajongók az Architekturzentrum Wien (Bécsi Építészközpont) munkatársainak segítségével bepillantást nyerhetnek a városok fejlődésének történetébe, és megvitathatják, milyen funkciókat kell ellátnia egy városnak.
Mielőtt elkezdenék az építést, zónákra osztják a területet és közösen meghatározzák, mely épületekre a város mely pontján lesz majd a legnagyobb szükség.

Amint a terveken helyére került a városháza, a múzeum, az ipari és a lakópark is, máris kezdődhetnek a munkálatok az „Az W“-legóvárosban, melyeken szombaton minden építeni vágyó ingyenesen vehet részt. Az elkészült minivárost pedig vasárnap 10:00 és 19:00 óra között bárki megtekintheti.

Időpont: 2010. július 5-9. 10:00-12:00 óra között
Jelentkezés: office@azw.at
Jegyár: 3,50 €
Helyszín: Architekturzentrum Wien, Museumsplatz 1. 1070 Vienna
Részletes információk: www.azw.at »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top