Szabadidő

Szabad táncolni Auschwitzban?

Egy holokauszttúlélő elgondolkodtató videója a YouTube-on. Magyar gasztrokalandozások, életre kelt tetoválások a strandon és más érdekességek e heti webes ajánlónkban.

1. „Reményt keltő, megható, könnyfakasztó” és „szégyentelen, ízléstelen, gyalázatos” – ezek egy YouTube-ra feltöltött videóra adott válaszok, amely igencsak megosztja az internetes közösséget. Az amatőr filmet egy Auschwitzot túlélő férfi, lánya és unokái készítették arról, amint az egykori koncentrációs tábor környékén Gloria Gaynor I Will Survive című dalára táncolnak. A videó, amely egyben családterápiának is tűnik, egyesekre bátorítólag hat, másokat provokál. Mit gondol az olvasó?

2. Mi lenne velünk a Learn Something Every Day nevű blog nélkül? Nem tudnánk még azt sem, hogy Barbie százhuszonöt foglalkozást űzött piacra dobása óta, és hogy a csirkék depressziósak lehetnek. Napi haszontalan tudnivaló képes formában, kedvenceinket pólóra nyomva is megvehetjük.

Learn Something Every Day
Learn Something Every Day

3. Gasztroblog van annyi, mint égen a csillag, de a legtöbb közülük kimerül receptek posztolásában. A Zamat blogot szerzője, Sákovics Diána gasztroügyi kultúratúrásnak definiálja, és valóban jól kijön receptek nélkül is. Olyan témákról olvashatunk benne, mint az ízlelés pszichológiája, hogy mi történik a hússal sütés közben, és hogy mitől drágább a szárított sonka.

Zamat
Zamat

4. Legtöbbünknek eddig nem sok esélye volt arra, hogy Ridley Scott, az Alien, a Thelma és Louise és a Gladiátor rendezőjének operatőre legyen – egészen mostanáig. Július 24-én az egész világon ezrek mutatják meg kamerájukkal, mitől félnek, mit szeretnek, mi nevetteti meg őket, és mi rejlik a táskájukban. A filmek YouTube-ra való feltöltése és a legérdekesebb részletek összevágása után létrejön a világ portréja. A végső dokumentumfilmet Life in a Day címmel Kevin Macdonald rendezi, Ridley Scott a producere, és 2011-ben mutatják be a Sundance Filmfesztiválon.

Life in a Day
Life in a Day

Bővebben: www.youtube.com/lifeinaday »

5. Az élménymarketinggel foglalkozó, ADrenalin nevű blogot egy budapesti reklámügynökség írja. Szakmai tematikája ellenére a kívülállóknak is mindig kínál érdekes videókat és elemzéseket, legutóbb arról, milyen akcióval csapott le egy szépségápolási termékeket forgalmazó cég egy brazil okmányirodában.

ADreanlin
ADreanlin

Bővebben: http://adrenalin.blog.hu »

6. Két lengyel matróz életre kelt tetoválásainak tengerparti kalandjain nevethetünk az alábbi rövidfilmben:

Szabad táncolni Auschwitzban?Nézd meg ezt is!

Divattervezőnek állt John Malkovich – „Mi van John Malkovichcsal, unatkozik?” – élcelődött az egyik német hírtelevízió. A színész ugyanis újabban perverz filmszerepek és kávéreklámok helyett szab-varr. A napokban mutatta be Technobohemian nevű férfiruha-kollekcióját a berlini divathéten, amelyről hűvösen hallgatnak a kommentátorok. Katt ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top