Szabadidő

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Az önkifejezés egyik legnépszerűbb formája manapság a személyre szabott tetkó, így nem maradhatott ki a filmekből sem, hiszen a karakterformáláshoz kiváló segítséget nyújt egy színésznek. Összeszedtünk 10 híres filmes tetoválást, és átnéztük őket egy tetoválóművész szakértővel, hogy még okosabbak legyünk.

Győri Dávid tetoválóművész, az Octopus Tatoo tulajdonosa a fotókat átnézve kihangsúlyozta, hogy ugyan a filmekben többnyire börtönviselt figurák és bűnözők viselnek tetkót, a valóságban ez azért sokkal árnyaltabb. Az élet minden területéről (politikusok, írók, orvosok, ügyvédek, modellek stb.) vannak emberek, akik szeretik az önkifejezésnek ezen formáját, a tetoválóművészek pedig régóta dolgoznak azon, hogy legyőzzék a tetoválásokhoz kapcsolódó negatív sztereotípiákat.

10. Leonard (Guy Pearce) – Memento

A karakter – Egy rövidtávúmemória-vesztéssel küzdő férfi, aki az életéhez szükséges legfontosabb információkat már nem papíron, hanem a bőrén rögzíti. Így biztosan mindig lesz, ami emlékeztesse őt.

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:Az emberek mindig tetováltattak magukra írásokat. Van, aki azért varrat magára, hogy ne felejtsen, van, aki azért, hogy könnyebb legyen felejteni, van, aki azért, hogy másoknak elmondjon valamit. Az efféle minták elég divatosak manapság.

9. Harry Powell (Robert Mitchum) – A vadász éjszakája

A karakter – Harry egy vallási fanatikus bűnöző, aki a börtönben megtudja, hogy cellatársa nagy pénzt rejtett el az otthonában, és csak a gyerekei tudnak róla, hová. Szabadulása után elindul, hogy utánajárjon a dolgoknak…

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:Ezt a mintát nevezhetnénk old schoolnak. Az efféle stílust kedvelő emberek körében népszerű az ehhez hasonló felirat. Általában rövid szavakat vagy számokat tetováltatnak magukra, de mivel a kézre készült tetoválás még mindig tabunak számít, ritkán kapok ilyen felkérést.

8. Mickey O’Neil (Brad Pitt) – Blöff

A karakter – Mickey kőkemény ír cigány, aki leginkább az öklével keresi a kenyerét. Egy lakókocsikból álló putriban él, és olyan gyorsan beszél, hogy ember legyen a talpán, aki megérti.

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:Primitív minták láthatók ebben a filmben. Szerencsére nem igaziak, mert még rajznak is silányak. Talán Szűz Mária-»portré« van a mellkasán, ami mindenképpen vallási töltettel rendelkezik, de ettől még divatosnak nem mondható.

7. Nikolai (Viggo Mortensen) – Eastern Promises

A karakter – Oroszországból Angliába szakadt bűnöző, aki a helyi orosz bűnözőfejedelemnek dolgozik. Kifutófiú, akit leginkább a főnök fia szeret csicskáztatni.

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:A képen egy klasszikus orosz börtöntetoválás látható. Ez a fajta minta csak olyan embereken található, akik orosz börtönben ültek, vagy az orosz alvilághoz tartoznak. Itt is minden képnek van jelentése vagy üzenete. Jelölheti az illető alvilágban elfoglalt helyét vagy azt, hogy mennyi embert ölt meg…

6. Francis Dolarhyde (Ralph Fiennes) – Vörös sárkány

A karakter – Dolarhyde színtiszta őrült, aki skizofréniája miatt magát vörös sárkánynak gondolja, és az átváltozását erősíti meg azzal, hogy a sárkányt a teljes testére rátetováltatta. Nem mellékesen ádáz sorozatgyilkos.

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:Sajnos nem láttam a filmet, de láttam már ilyen tetoválást, sőt láttam olyat is, amikor csak részleteket emeltek ki a mintából. A sárkányminta amúgy is örökzöld a műfajban.”

5. Barney Ross (Sylvester Stallone) – The Expendables – A feláldozhatók

A karakter – Kőkemény, de azért alapvetően jószívű és igazságos zsoldos, aki egymaga képes szembeszállni egy kisebb hadsereggel. Néhány társával együtt akár egy nagyobbal is…

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:Kivételesen valódi tetoválásokkal rendelkezik, amiket az utóbbi években gyűjtött be. Modern, színes minták vannak rajta. Nem valószínű, hogy divat lesz belőlük, mert bonyolult, személyre szabott minták, de mindenképpen igényes munkákat láthatunk rajta. És a tetkói jól illenek a Harley-jához.

4. Max Cady (Robert De Niro) – A rettegés foka

A karakter
– Cady börtönviselt fickó, akit szerinte jogtalanul ítélt el a bíróság. Börtönéveiben kiműveli magát jogból, és az igazság bajnoka lesz. Persze szigorúan csak a saját igazságáé.

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:Klasszikus tetoválás. Többnyire börtönökben készülnek ilyenek, vagy olyan emberek rakatják magukra, akik az alvilághoz tartoznak.

3. Fox (Angelina Jolie) – Wanted

A karakter – Überprofi bérgyilkos, mindenkinél gyorsabb reflexekkel, és persze bárkinél sugárzóbb szexepillel. Egy ilyen akciófilmnél ennél komplexebb személyiséget kár is keresnünk.

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:Vallási töltetű mintákat, imákat  láthatunk rajta (szintén igaziak). Sok embernek, főleg nőknek tetszenek az ilyen típusú tetoválások. Ritkán másolják konkrétan, inkább a stílust kérik.

2. Derek Vinyard (Edward Norton) – Amerikai história X

A karakter – Külvárosi gettóban felnőtt fehér srác, aki részben a neveltetésének (vagy annak hiányának) köszönhetően a kisebbségeket vádolja a bűnözés elharapódzásáért, és könnyebb elviselnie nyomorát, ha magát felsőbbrendűnek gondolhatja.

10 híres filmes tetoválás, amit látnod kell

Szakértőnk véleménye:A filmben szereplő minták elég egyértelműen rasszista nézeteket tükröznek. Agresszívek, és tiltott jelképeket használnak. Nem divatos minták, de a hasonló gondolkodású embereken bőven találhatunk efféléket.

1. Seth Gecko (George Clooney) – Alkonyattól pirkadatig

A karakter – Börtönből szökött bankrabló és gyilkos, aki az öccsével együtt menekül Mexikóba. A legfőbb jellemzője, hogy még a legvadabb helyzetekben is megőrzi hidegvérét.

Forrás: unrealitymag.com
Forrás: unrealitymag.com

Szakértőnk véleménye:Az ebben a filmben látható tetoválás volt néhány éve a legnépszerűbb minta. Szinte hetente volt felkérés, hogy ezt vagy hasonló ábrát készítsünk, tehát divatos lett. Modern törzsi minta, nonfiguratív tetoválás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top