Szabadidő

Rendelj könyvet karácsonyra!

Előzd meg a nagy bevásárlási rohamot, gondolj már most a karácsonyra! Összegyűjtöttünk egy csokorra valót az idei év nagy bestsellereiből, ezek tuti ajándékok, neked már csak meg kell venni őket.
 Romantikus könyvek


„Minden barátnőmnek
ajánlottam” (Julia Roberts)

Elizabeth Gilbert: Eat Pray Love

Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit, vele együtt tanulhatjuk meg, mit jelent megismerni, megszeretni, és ha kell, elengedni az embereket.

Elizabeth harmincas, sikeres nő – volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől.
Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak.

Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindannyiunknak szól, akik ébredtünk már úgy, hogy „ettől a naptól kezdve változtatok az életemen”.
Egy nő, aki nem akart többé megfelelni.
Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát.
Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk. (Ulpius-ház Könyvkiadó)
Rendeld meg a Polc.hu-n! »

További tippek:
Love Story »
A mexikói »
Az utolsó dal »
Gyógyír északi szélre »
A vámpír éjjele »

 Szakácskönyvek

Romantikus könyvek karácsonyraJamie Oliver: Jamie főzőiskolája 

Ha nem hitted, hogy valaha is megtanulsz főzni, akkor hallgass rám: vedd ezeket a recepteket, nézd meg szép sorjában az elkészítésüket lépésről lépésre bemutató színes fotókat, és garantálom, hogy 24 órán belül valami tényleg finomat fogsz összehozni. Egyszerű hozzávalókból ízletes ételeket főzni alapvető emberi készség. Aki ezt megtanulja, nemcsak pénzt takarít meg, de örömét is lelheti benne, sőt családjával és barátaival együtt sokat tehet az egészségesebb táplálkozásért.
Ha meg már rákaptál, miért ne taníthatnád meg a többieknek is?
Gyerünk, tanulj meg egy receptet még ma – és ADD TOVÁBB! (Park Kiadó)
Rendeld meg a Polc.hu-n! »

További tippek:
Édes pillanatok »
Lakoma »
Olasz kaják »
Kilófaló finomságok »
99 új leves »

 Szépirodalom

Romantikus könyvek karácsonyraVámos Miklós: A csillagok világa

Szerző oly sokat mesélt már különféle gyermekeknek mozgalmas élete során, hogy úgy érezte, ideje írnia egy mesekönyvet, ekként hasznosítva háromszoros atyai élményeit és tapasztalásait. Azonban ha csorogni kezd szív és lélek tintája, okos enged: törjön magának medret, amerre akar. Ilyen alapon készült meseregény helyett az e könyvben olvasható mesés regény.

Mondhatnánk A csillagok világát családregénynek is, mert bár kevéssé követi e műfaj hagyományait, egy család különös világába kerül az olvasó, ennek minden előnyével és hátrányával, fájdalmával és izgalmával. Néhány előre aligha kiszámítható meglepetéssel. (De csitt!)
Akinek jobb családja van, mint az én tengerjogászomnak, méltán lehet büszke magára. Akinek rosszabb, ne szomorkodjék, a családi boldogság vagy boldogtalanság – akár a földi élet – mindig átmenet csupán, bármivel kábítson bennünket a szépirodalom és más tanok termése. Ha sírunk, örvendezhetünk, hiszen akkor hamarosan nevetni fogunk.

A csillagok világa ajánlható az olvasni képes közönségnek (korhatár nélkül), azzal a piciny megszorítással, hogy a 10 alattiak a dőlt betűs részeket egyszerűen lapozzák át.

Igazán praktikus kis csupor – akarom mondani, regény – ez: tartalmazza-idézi-említi a világirodalom legszebb meséit és történeteit. Odüsszeusz, Don Quijote, Gulliver és Robinson jól megfér Jézus Krisztussal, Julius Caesarral, Lancelottal és István királlyal, avagy a kis herceggel, dr. Dolittle-vel, a tücsökkel-hangyával, a klónokkal, Nils Holgerssonnal és más régi kedves ismerőseinkkel. A szerző gyerekes makacssággal vallja, hogy az olvasás, illetve a történetfabrikálás és -hallgatás még családi bajokra is lehet jobbféle orvosság, mint a lélektan fortélyai vagy pirulái. Aki nem hiszi, járjon utána. (Európa Könyvkiadó)

Rendeld meg a Polc.hu-n! »

További tippek:
Esti »
A viskó »
Brida »
Veritas »
Kis kiruccanás »

Gyermek- és ifjúsági könyvek

Romantikus könyvek karácsonyraStephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás

„Ha az készül megölni téged, akit szeretsz, nincs választási lehetőséged. Hogy is menekülhetnél el, hogyan is küzdhetnél az életedért, amikor ezzel fájdalmat okoznál ennek a szeretett személynek? Ha nem maradt más, csak az életed, amit neki adhatsz, hogyan is tagadhatnád ezt meg tőle? Ha igazán szereted?” Amikor Bella Swan ráébred, hogy visszavonhatatlanul beleszeretett egy vámpírba, az élet hirtelen veszedelmesen izgalmas lesz számára: tündérmese és rémálom keveréke. Mivel érzései két irányba rángatják – szenvedélyesen szerelmes Edward Cullenbe, ugyanakkor mély barátság fűzi Jacob Blackhez, a vérfarkashoz –, viharos, küzdelmekkel és lemondásokkal teli évet tudhat maga mögött, míg végre eljut a végső fordulópontig. Rövid időn belül döntenie kell: a halhatatlanok sötét, de csábító világát választja-e, vagy a teljes emberi életet? Márpedig ez a döntés lesz az a hajszál, amelyen két törzs élete is múlik.
Most, hogy Bella meghozta a döntést, megdöbbentő, váratlan események sorát indítja el vele, amelyeknek felmérhetetlen, megsemmisítő következményei is lehetnek. Lehetséges, hogy most, amikor Bella élete szövetének különböző szálai – amelyeket először az Alkonyatban követhettünk, majd az Újholdban és a Napfogyatkozásban kísérhettük figyelemmel szétbomlásukat és elszakadásukat –, úgy tűnik, készek újra egyesülni, éppen most fognak megsemmisülni… végleg?

Az Alkonyat-saga legújabb döbbenetes, türelmetlenül várt kötetében, a Hajnalhasadásban végre fény derül ennek a lenyűgöző romantikus történetnek, amely olvasók millióit bűvölte el, minden titkára és rejtélyére. (Könyvmolyképző Kiadó)

Rendeld meg a Polc.hu-n! »

További tippek:
Bárányfelhők » 
Bogyó és Babóca süteményei »
Maszkabál »
Világszép Nádszál kisasszony »
Tizenhárom okom volt… »
Vámpírnaplók 4. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top