Szabadidő

10+1 animációs film, amit 2011-ben látnod kell

A Nők Lapja Cafe belenézett a jósgömbbe, hogy megtudja, vajon milyen filmekre lehet 2011-ben moziba vinni az egész családot? A gömb a megszokottól eltérően egy háromdimenziós képet mutatott, lévén jövőre már nem létezhet animációs film 3D nélkül.
 Rango

Bemutató: március 3.
Bár Gore Verbinski rendezőnek három rész után már elege lett A Karib-tenger kalózaiból, de a Johnny Depp-pel való közös munkát bizonyára nagyon élvezi, ugyanis Rango, a párbajhős kaméleon figuráját egyenesen a sztárra írta. Az ILM nevű trükkgyártó cég animációs filmjében egy kaméleon egy poros westernvároskában találja magát, amit neki kell megvédenie a gonosz banditáktól. Lőporos westernparódia-hangulat várható.

 Anyát a Marsra!

Bemutató: március 10.
Anya csak egy van. Legalábbis így tartja a bölcs mondás, de a kis Milo ennek ellenére nem túlságosan értékeli a sajátját. Persze a dolgokat csak azután szokás igazán értékelni, miután elveszik őket tőlünk, és pont ez történik Milo anyukájával is. Marslakók szállnak le a Földre, hogy elrabolják őt, és mindezt azért, mert a Marson sajnos krónikus anyukahiányban szenvednek, és ezért a Földről importálnak anyákat ilyen célokra. Milo azonban nem hagyja magát és az anyja után megy, hogy aztán elképesztő kalandokban legyen része a Disney cégnek köszönhetően.

 Maci Laci

Bemutató: tavasz
Az Alvin és a mókusok mozifilm sikerének hatására más rajzfilmsorozat-szereplők is élőszereplős filmet kaptak. Ilyen például Maci Laci, a Yellowstone park piknikkosarak ellopására specializálódott medvéje, aki társával, Bubuval mindig borsot tör a vadőr orra alá. Természetesen Laci és Bubu ezúttal is animációs formában jelenik meg előttünk, ám a többieket valódi színészek alakítják, többek között azt a csapatnyi dokumentumfilmest is, akiket Maci aztán végképp halálra idegesít.

 Gnómeó és Júlia

Bemutató: február 11.
A Shrek 2 rendezője átszerződött a DreamWorkstől a Disney-hez, hogy egy klasszikus szerelmes történetet meséljen el úgy, hogy a szereplőkön változtat valamicskét. Shakespeare Rómeó és Júliája ezúttal a kerti törpék világában elevenedik meg, ahol Gnómeó és Júlia két nem túl jó viszonyban lévő kertszomszéd kertitörpe-családjának sarja. A szerelmesek egymásra találását rózsaszín műflamingók, fűnyírók és medencék veszélyeztetik, de bízunk benne, hogy a vége azért nem lesz annyira szomorú, mint Shakespeare-nél.

 Hop

Bemutató: április 14.
Szintén az Alvin és a mókusok, a Garfield és a Hupikék törpikék-féle félig animációs, félig élő szereplős filmek táborát gyarapítja majd a Hop, ami ugyan nem egy rajzfilmsorozat hőséről húz le újabb bőrt, de a főszereplője ettől még nem kevésbé ismert: maga a Húsvéti Nyúl. Szerencsétlenségére nyuszit elüti egy elővigyázatlan sofőr, akinek mindenképp segítenie kell, hogy a baleset miatt veszélybe került húsvétot együttes erővel menthessék meg.

 Rio

Bemutató: április
„Minden nyolc amerikaiból egy fél a repüléstől. A legtöbbjüknek nincsenek tollai.” Így hangzik a Rio című új animációs családi film szlogenje, ami egy minnesotai papagájról szól, akinek fajtársaival ellentétben komoly problémái akadnak a repüléssel. Ennek ellenére valahogy mégis elkavar Brazíliába, hogy ott legyen úrrá a legnagyobb félelmén. A Jégkorszak-széria alkotója, Carlos Saldanha valószínűleg belefáradt a Motkányozásba, ezért most dél-amerikai szárnyasokról készített nagyon is színes filmecskét.

 Kung Fu Panda 2

Bemutató: június 2.
Po, a nem kis súlyfelesleggel küszködő panda az első részben igazi kungfunagymesterré avanzsált, és a folytonos kajálhatnékját is sikerült úgy-ahogy leküzdenie. A béke és a nyugalom helyett azonban egy hiperveszélyes ellenfél várja még a régi időkből, ám egy új szuperfegyverrel felszerelve, ezért össze kell állnia egy csapatnyi új kungfumesterrel, hogy esélye legyen a megállítására. Kajás és kövéres poénok tömkelege várható, na és az eredeti angolban olyan nagyságok hangjai, mint Jack Black, Angelina Jolie, Gary Oldman, Dustin Hoffman, Seth Rogen vagy Jean-Claude Van Damme…

 Verdák 2

Bemutató: július 28.
A Pixar alkotói a Toy Story 3 után újabb folytatásba fogtak. A 2006-os Verdák diszkrét báját leginkább az adta, hogy kiválóan karikírozta az amerikai kisvárosi élet fonákságait, közben pedig egy olyan társadalmat mutatott be, ami csupa autóból áll. A második részre mindebből csak a második fele maradt, hiszen hőseink, Villám McQueen és Matuka ezúttal Japánba mennek, hogy egy nemzetközi hiper-szuper autóversenyen vegyenek részt, közben pedig James Bond-szerű ügynökkalandokba keverednek. A Pixarban eddig még sosem csalódtunk. Miért most kezdenénk?

Hupikék törpikék

Bemutató: augusztus 25.
Szintén az Alvin és a mókusok sorsára jutott a Hupikék törpikék törpcsapata is. Törpapáék természetesen ismét összetűzésbe kerülnek a csúf, gonosz Hókuszpókkal, csakhogy a nagy csetepaté eredménye már korántsem nevezhető szokásosnak: a törpikék a saját világuk helyett váratlanul a miénkbe keverednek, ahol egy kis törp számára az élet korántsem problémamentes. Törpilla az angol eredetiben Katy Perry hangján szólal majd meg.

 The Adventures of Tintin – The Secret of the Unicorn

Bemutató: december
Tintin gyakorlatilag belga–francia nemzeti hős, akinek ugyan hazánkban nem alakult ki komoly kultusza, de szerte a világon mindenütt imádják a kutyájával elveszett kincsek és egyéb rejtélyek után nyomozó kis képregényszereplőt és kutyáját. A 200 millió eladott comics még Steven Spielberg szemében is szép szám, ezért a Mester Peter Jackson produceri és trükkmesteri segítségével egy lenyűgöző motion capture (a színészek játékát később animátorok alakítják rajzfilmmé) animációs filmet alkotott (Jamie Bell és Daniel Craig főszereplésével), amire még egy évet kell várnunk.

 +1 Micimackó

Bemutató: július 7.
A Micimackó azért érdemelte ki a megtisztelő +1-es számot összeállításunkban, mert ez listánk egyetlen olyan filmje, ami nem 3D-ben kerül a vásznakra. Lehet, hogy nem is árt majd némi szempihentetés ennyi háromdimenziós kaland után, és a Disney is így gondolta, amikor egészen klasszikus, mondhatni old school, kézzel rajzolt formában készítette el a csacsi öreg medve legújabb csokor kalandját, melyben például a szamárnak új farkat próbálnak találni.

10+1 animációs film, amit 2011-ben látnod kellÉs hogy mit nézzünk idén a moziban?

A Disney-nél ismét éneklő tündérmesével álltak elő, ám ezúttal 3D-ben.
Aranyhaj és a nagy gubanc »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top