Szabadidő

A legjobb hozamú sztárok

Kik azok a hollywoodi színészek, akik a legtöbb bevételt hozták a stúdióknak 2010-ben? 2 nő, 8 férfi és összesen több mint 7 milliárd dollár a tízes listán...

Leonardo DiCaprio (1,1 milliárd dollár)

A színész legnagyobb sikere, az 1997-es Titanic annak idején 1,8 milliárd dollárt hozott. Ehhez képest a 2010-es év szerényebbnek mondható, ekkora hasznot termelő film nem volt a hollywoodi kínálatban. Leo két filmjének köszönheti a lista első helyét: a Viharsziget 295 millió dollárt, Christopher Nolan legújabb filmje, az Eredet pedig 825 milliót kaszált.

A legjobb hozamú sztárok

Mia Wasikowska (1,03 milliárd dollár)

Tim Burton szürreális fantasyje, az Alice Csodaországban az év második legsikeresebb filmje 1 milliárd dollár nyereséggel. A címszerepet az In Treatment – A terapeuta című sorozatban feltűnt 20 éves ausztrál színészcsaj játszotta. Wasikowska szerepelt még az alacsony költségvetésű és a Sundance fesztiválon taroló The Kids Are All Right című drámában is (29 millió dollár).   

A legjobb hozamú sztárok
A legjobb hozamú sztárok

Johnny Depp (1,03 milliárd dollár)

Depp újra egy csodabogár szerepében őrjítette meg a rajongóit. Ő volt az őrült kalapos, aki a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel Alice/Wasikowska csodaországi körutazása során. Depp másik filmje, Az utazó, amiben Angelina Jolie-t üldözi szerelmével, csak szolid 29 millió dollárt hozott neki, viszont a színészt Golden Globe-ra jelölték zenés film és vígjáték kategóriában.


Robert Downey Jr.
(807 millió dollár)

A Vasember 2. színvonalában lemaradt az iróniában tobzódó első résztől, de a 622 millió dolláros haszonnal többet hozott készítőinek, mint a Vasember 1. Downey nem pihent babérjain, és 2010 egy másik nagy durranása, a Terhes társaság főszerepében is megvillant (=185 millió dolláros kasza).  

A legjobb hozamú sztárok

 

Daniel Radcliffe (780 millió dollár)

A varázslótanonc felnőtt korba lépett, a sorozat pedig a befejező részhez ért. A Harry Potter és a halál ereklyéi (1. rész) még csak másfél hónapja fut a világ mozijaiban, de már közel egymilliárd dollárt varázsolt össze. Radcliffe-fel minden bizonnyal a 2011-es listán is találkozunk, ugyanis a 2. részt nyáron mutatják be…

A legjobb hozamú sztárok

Robert Pattinson (749 millió dollár)

Az Alkonyat-filmek a kitartó rajongóknak köszönhetően egész évben folyamatosan „termelnek”. Június végi bemutatója óta a harmadik rész, az Alkonyat – Napfogyatkozás is beállt a sorba. Élelmes filmesek közben meglovagolták a tinibálvány vámpír-amorózó népszerűségét és a pasit kipróbálták az Emlékezz rám című romantikus melodrámában (56 millió dollár).  

A legjobb hozamú sztárok
A legjobb hozamú sztárok


Kristen Stewart
(698 millió dollár)

Miközben a Twilight-projektből egyenletesen csordogál a pénz, Kristen Stewart, hasonlóan Pattinsonhoz, megtapasztalta, hogy van élet az Alkonyaton túl is. A hetvenes évek legnagyobb női rockbandájáról, a The Runawaysről készült filmben Joan Jett énekes-gitáros szegecselt bőrébe bújt. A rockmozi nem ütött nagyot, mindössze 4,7 milliót kerestek vele az alkotók.    
 

Sam Worthington (494 millió dollár)

A pasi játszott a tavaly bemutatott és a nyereséglistán 2,8 milliárd dollárral világrekordot felállító Avatar-ban, de az idén meg kellett elégednie egy „visszafogottabb” sikerrel. Azért A titánok harca kétdimenziós létére is szépen hozott a maga közel 500 milliójával. Jövőre ígérik a folytatást, amit már 3D-ben élvezhetünk.  

A legjobb hozamú sztárok

Jackie Chan (359 millió dollár)

Tizenéves kori epizódszerepeit is beleszámítva a „Jófiú” 40 éve osztja a pofonokat és az igazságot a kamera előtt. 30 éve a kamera mögül is (mint rendező) „okoskodik”. Soha ennyit, 359 milliót nem hozott még filmje, mint a Karatekölyök legújabb feldolgozása. Nem ő rendezte, csak játszik benne.  

A legjobb hozamú sztárok
A legjobb hozamú sztárok

 
Jaden Smith (359 millió dollár)

Will Smith fiát 4 éve láthattuk apukájával együtt A boldogság nyomában című megható drámában. Hála a producerkedő apunak és anyunak, 12 évesen övé lett a főszerep az új Karatekölyök-ben, amiben Jackie Chan a mestere és a gyámolítója. Ha a srác filmes karrierre készül, akkor egy ilyen jól hozó mozi ígéretes kezdet… 

A legjobb hozamú sztárok Egy színésznő és más drogok: interjú Anne Hathaway-jel 
A 28 éves, egzotikus szépségű, Oscar-díjra jelölt színésznő, Anne Hathaway új filmje, a Szerelem és más drogok kapcsán beszélt a forgatásról és sármos partneréről, Jake Gyllenhaalról. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top