Szabadidő

A férfi agy

A férfiak a nőket nem értik, a nők pedig a férfiakat. Ez az általános igazság most kicsit megváltozhat Louann Brizendine agykutató és terapeuta A férfi agy című könyvének segítségével.
A férfi agy

Gyúrás helyett jó modor – Olvasd el a könyv fordítójával készült interjúnkat! »

A kötet az Amerikában 2006-ban (Magyarországon 2010-ben) napvilágot látott A női agy című könyv egyenes ági folytatása, melyben a kaliforniai egyetem pszichiáter professzora, a neurobiológiai tanulmányokat végzett Louann Brizendine tudományos ismeretterjesztő formában írja le mindazt, amit a szerző az agykutatás és a különféle modern családterápiák révén a férfi agyról az eddigi karrierje során megtudott.

A kötet különlegessége, hogy a közel százharminc (!) oldalnyi jegyzet és bibliográfia ellenére nem csak a szakemberekhez, hanem az átlagos olvasókhoz is szólni tud. A férfi agyra jellemző öregedési fázisokon keresztül, a való életből átemelt számtalan példával képes illusztrálni az erősebbik nem agyának működési jellegzetességeit, kitérve azokra a különbségekre, melyek a nők agyműködésétől feltűnően eltérnek. Útikalauz önmagunk és a másik nem megismeréséhez.

Szerző: Louanne Brizandine
A könyv címe: A férfi agy
Kiadó: Nyitott Könyvműhely
Rendeld meg a Polc.hu-n! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top