Szabadidő

Alternatív szabadidős programok március 15-re

Nem tudod, mivel töltsd a nemzeti ünnep napját? Az állami programokhoz nincs kedved, nem utaztál el és csak a tavaszi nagytakarítás várna rád? Adunk néhány tippet, hogy mit csinálj március 15-én, ha a szabadba vágynál.
 Sétálj hóvirágok közt

Túrázz a gyermekvasutasokkal!

A természet, a kirándulások szerelmeseit várja a Gyermekvasút nyomában nevet viselő teljesítménytúra. Az útvonal érinti a vasút minden állomását és a környék főbb látványosságait, így például a nagy-hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a Normafa-lejtőt. A túra egyik érdekessége, hogy az úton felállított ellenőrző pontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket. A Széchenyi-hegyről induló 20 kilométeres táv vége a Hűvösvölgyi Gyermekvasutas  Otthonnál lesz. A program reggel 8 és 10 óra között indul a  Széchenyi-hegy állomásról. A nevezési díj 900 Ft.
 

Ha örökbe fogadni nem tudsz – a környezetükön segíthetsz
Az ócsai Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány nagytakarítást és kutyasimogatást tart tíz órától. Várnak mindenkit, aki szeretne segíteni, akár „csupán” azzal, hogy egy kicsit törődik az ott élő, gazdi nélküli állatok lelkével. Emellett persze szükség van a dolgos kezekre is, amelyek a takarításban nyújtanak segítséget. 
Cím: Ócsa – Új Erdő 33. (Autóval lehet megközelíteni. M5 autópálya inárcsi pihenőhelyénél a stoptáblánál jobbra, majd az első földúton jobbra; és onnan kb 2 km. A Bodrogi-kúria után tovább egyenesen.)
 
Vár Eger
Holnap kezdődik a XI. Egri Tavaszi Fesztivál, amelyet hagyományosan este az Egri Szimfonikus Zenekar  hangversenye nyit meg. Az április 3-ig tartó programsorozaton koncertek, kiállítások várják az érdeklődőket. Nem marad el az Etno Funk Fesztivál sem, amelyet április elsején és másodikán tartanak majd. Érdemes ellátogatni a Várba is, ahol újra megnyitott a még januárban ideiglenesen bezárt kazamata.

Alternatív szabadidős programok március 15-re

 

Újdonságok az állatkertben
A hosszú hétvégén indul a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A négy nap alatt alkalmi programokkal is várják az érdeklődőket: például az Állatok akcióban elnevezésű etológiai bemutatóval, amelyen az állatok viselkedését mutatják be. A show „szereplői” közé tartozik Nyali és Fali, a két farksodró: ez az állatfaj Dél-Amerikából származik, a mosómedvékkel áll közelebbi rokonságban. Számos állatkölyök is bemutatkozik idén a parkban: az emberszabású majmoknál tavaly három kölyök született – amire egyébként eddig soha nem volt még példa magyarországi állatkertben –, őket is most láthatja a közönség, de találkozhatnak vízidisznókölykökkel, illetve megnézhetik a „mosolygós” madagaszkári nappaligekkó-bébiket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top