Szabadidő

Te mit csinálnál 60 percig sötétben?

Gyertyafényes vacsora, séta a holdfényben, éjszakai túra, alvás – csak néhány tipp arra, hogy mit lehet csinálni egy órán keresztül világítás nélkül. A WWF március 26-án este fél kilencre idén is meghirdette a Föld Órája akciót.
Egy óra sötétbenTegyél te is a környezetedért

Ha szeretnél te is tenni Földünkért, csatlakozz az akcióhoz március utolsó szombatján. Kapcsold le a világítást és próbálj meg olyan programot szervezni, amelyhez nincs szükséged se a lámpafényre, se a DVD-re, tévére.

A 2007-ben egyetlen város (Sydney) kezdeményezte a figyelemfelkeltő programot, amely mára világméretű kampánnyá nőtte ki magát. Tavaly több mint egymilliárd ember csatlakozott az önkéntes akcióhoz a világ 128 országában. Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás arra a problémára, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a pazarló és tulajdonképpen fölösleges energiahasználat.

 

Idén olyan ismert épületek, építmények fénye alszik majd ki, mint a Buckingham-palota, az Eiffel-torony, a Golden Gate híd, a Sydney-i Operaház.

A www.foldoraja.hu honlapon már gyűjtik azokat a programokat, amelyeket a Föld Órája idejére szerveznek Magyarországon. A Budai Várban, a Savoy téren tartják majd a budapesti jelképes villanyoltást. Ekkor elsötétülnek majd a vár és a város fényei. Az akcióhoz eddig olyan települések, városok csatlakoztak, mint Eger, Cigánd, Hosszúvölgy, Kaposvár, Jászberény és Nyíregyháza. Ha részt veszel az akcióban, te is regisztrálhatsz a honlapon, ahol azt is le lehet írni, mit tennél és teszel majd az év folyamán a környezetünk megóvásáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top