Szabadidő

A “magyar Knutok”, avagy cuki magyar állatbébik

A nemrég elpusztult berlini jegesmedve, Knut világszerte ismert volt. Magyarországnak is vannak azonban népszerű állatbébijei. Most megmutatjuk őket. Extraként pedig Knut magyar őseit is láthatjátok.

A Fővárosi Állat- és Növénykert múltjában kutakodtunk a híres állatok után. A megnyitás korának leghíresebb állata volt Kristóf, a barna medve. Ő 1866-tól, vagyis a megnyitástól kezdve élt az Állatkertben kb. harminc éven át. Deák Ferenc különösen jóban volt vele, egy-két naponta meglátogatta. De ott volt Jónás, a nílusi víziló is, aki az Állatkert első vízilova volt, 1893-ban érkezett, és 1917-ig volt a kert lakója. A nevezetes állatról Nagy Lajos is megemlékezett Képtelen természetrajz című írásában. Szintén az állatkert lakója volt Zsuzsi és Gazsi, a két jegesmedve, akik Knut ükszülei voltak. Kettőjük frigyéből 1965-ben született meg Alba, aki később Münchenbe került.

 
Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top