Szabadidő

Gyalogolj a szépségkirálynővel!

Hétvégén tartják a Vivicittá Városvédő Futást. A rendezvény gyaloglás részén Dammak Jázmin is részt vesz. Az egykori szépségkirálynő mindenkit invitál, aki nem szeretne futni: csatlakozzon hozzá és sétáljon vele Budapesten.
Gyalogolj a szépségkirálynővel!Megvan Harry Potter utódja

Vasárnap tartják Budapesten a 26. T–Home Vivicittá Városvédő Futást a Városligetben. A megmérettetésen mindenki megtalálhatja a saját kondíciójának megfelelő távot. A 600 méteres családi futásra bármilyen összetételben lehet családilag jelentkezni, aki viszont többet futna az a 3,5, a 6,5, a 11,2 vagy a 21 kilométeres távok közül választhat. A 3,5 kilométeres távon gyaloglást is rendeznek, így aki inkább csak Gyalogolj a szépségkirálynővel!sétálna, annak sem kell lemondania arról, hogy részt vegyen az eseményen. 

Ez utóbbin Dammak Jázmin egykori szépségkirálynő is részt vesz, hozzá lehet csatlakozni. Az esemény rajtja és célja az 56-osok terén lesz. A rendezvényről bővebb információt a www.futanet.hu oldalon kaphattok. 

Kevesen tudják, bár a neve valamelyest utal rá, hogy a városvédő futást nem a magyarok találták ki. 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz hamarosan New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és Budapest (1986-ban) is csatlakozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top