Szabadidő

A félelem tere – becsekkolásnál a frászt hozza rád

Téged is idegesít, amikor elárasztják a facebookos üzenőfaladat azok a FourSquare-es kiírások, amelyek arról tájékoztatnak, éppen hol van egy-egy barátod? Mindezt azután, miután virtuálisan bejelentkeztek az adott helyszínre. Az alkalmazáshoz most egy kevésbé idegesítő, hasznos programot fejlesztettek.
A félelem tere - becsekkolásnál a frászt hozza rádCsajozás miatt lett színész

Mindannyian hallottuk azokat a történeteket, hogy az olyan, tartózkodási helyünket eláruló alkalmazások, mint a FourSquare, mennyire nem biztonságosak, hiszen pontos információt adnak rólunk azoknak az embereknek, akik ki akarják rabolni a lakásunkat, amíg nem tartózkodunk otthon. Sokan ezt butaságnak tartják, bár hozzáteszik: tulajdonképpen magának az egész dolognak nincs sok értelme. A FourSquare-t rengetegen csupán időrablásnak tartják.  

Ezzel szemben az előbbi alkalmazáshoz kapcsolódó új FearSquare hasznos, bár egyben hátborzongató találmány: a Time cikke szerint a website elemzi azt a legutolsó 10 helyszínt, ahol legutóbb jártunk, és elárulja, mennyire veszélyes az adott terület, azaz mennyi bűncselekmény történt a környéken az elmúlt időszakban. A szolgáltatás jelenleg még csak az Egyesült Királyság területén működik, de a készítők folyamatosan fejlesztik, újabb és újabb országokra kívánják kiterjeszteni. Így akár Magyarországra is elérhet majd a program. A közölt adatokat a rendszer a kriminalisztikai statisztikák és a rendőrségtől kapott információk alapján állítja össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top