Szabadidő

A gnóm is lehet szép

Titkok Anna Wintour pályájáról és szupermodellek testéről. Hogyan kerülhetünk a Cosmopolitan címlapjára, virtuális időutazás és egyéb érdekességek heti webes ajánlónkban.
A gnóm is lehet szép Twitter-kép a világűrből

1. Ki gondolná, hogy a divatvilág ma legbefolyásosabb asszonyát, az amerikai Vogue főszerkesztőjét kirúgták első New York-i munkahelyéről? A Bloomberg TV riportfilmjéből kiderül, milyen személyiség és életpálya rejtőzik a bobfrizurájáról és sötét napszemüvegéről ismert Anna Wintour pókerarca mögött. Daria Werbowy pedig fogadkozik, hogy ugyanolyan a lába, mint az 53 éves apjának: ez a legszörnyűségesebb vallomás, amit egy szupermodellből ki lehet csikarni a testünk elfogadását tematizáló Vogue-számhoz készült videóban.

2. Képzeletbeli időutazást tehetünk a YTTM.tv oldalon. Az időegyenesen 1860-tól 2011-ig válogathatunk az adott év reklámfilmjei, sportközvetítései és videoklipjei között.

3. A gnóm élete című tematikus fotóblog olykor szép, olykor félelmetes képeit nézegetve eltűnődhetünk, hogy horrorfilmben, avagy a falunkon látnánk viszont szívesen ezeket a fotókat.

A gnóm élete - kattints a fotókért.
A gnóm élete – kattints a fotókért!

4. A Cosmopolitan, avagy a Wired magazin címlapján tudjuk elképzelni magunkat? Robert Pattinson oldalán, vagy koronával a fejünkön mutatnánk jobban? A WriteOnIt magyar nyelvű oldalán számos vicces fotómontázst készíthetünk ingyen és egyszerűen.

Megnéznéd magadat királynői ruciban?
Megnéznéd magadat királynői
pompában? Katt a képre!
Vagy inkább a Wired magazin címlapján?
Vagy inkább a Wired magazin címlapján
tündökölnél? Próbáld ki! Katt a képre!

5. Mi a titkod? Hol szeretnél holnap felébredni? Mit kívánsz a mai napra? Az ötven embernek feltett azonos kérdésről készült filmet nemcsak a válaszok miatt érdemes megnézni, hanem szépen megkomponált képei és hangulata miatt is. A kérdésekre magunk is válaszolhatunk a videók alatt.

Kattints a videókért!
Kattints a videókért!

6. Amikor 1998-ban létrehozták a Digitális Irodalmi Akadémiát, bizonyára nem is gondoltak arra, hogy a digitalizált magyar szépirodalmi műveket egyszer mobilkészülékeken is olvasni szeretnénk. Ezzel a hiányossággal és az e-könyvek korának kihívásaival még meg kell birkóznia az Esterházy Péter, Szabó Magda és Závada Pál műveit is tartalmazó gyűjteménynek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top