Szabadidő

Spórolj időt profi időbeosztással – tippek!

Sokszor hiába igyekszünk 24 óra alatt mindent elintézni, egyszerűen nem sikerül. Lehet, hogy hiába rohangászunk, mint pók a falon, mégis elrontunk valamit? – Időspóroló tippek amerikai tudósoktól.
 
 Senki nem tudja hol van a Moszkva tér?
Váltsunk útvonalat
 

Tíz százalékkal rövidíthetjük le az utazási időnket, ha igyekszünk elkerülni a balkanyarokat; így kevesebbet fogunk a piros lámpáknál ácsorogni, mondják a UPS csomagküldő szolgálat szakemberei.

Gondolkodjunk 25 perces blokkokban

Próbáljunk meg egy adott feladatra 25 percig komolyan fókuszálni úgy, hogy ne hagyjuk, hogy közben bármi is megzavarjon. Ezután tartsunk 5 perc szünetet. Az ilyen szünetek hatására gyorsabban fogunk tudni gondolkodni, és jobb lesz a teljesítményünk is, mondja a produktivitás-szakértő.

Spórolj időt profi időbeosztással - tippek!Vásároljunk okosabban

Sokszor nemcsak idő szempontjából, de anyagilag is jobban járunk, ha feltérképezzük az online boltok kínálatát. Bizonyos webshopok ma már megjegyzik a méreteinket, és ha a kínálatban keresgélünk, még nekünk tetsző dolgokat is ajánlanak.

Mindent csak egyszer oldjunk meg

E-mailekre és üzenetekre igyekezzünk azonnal válaszolni. Ha ez nem sikerül, akkor döntsük el, hogy mitévőek legyünk az üggyel és legalább to-do listára tegyük fel. Így elkerülhetjük, hogy egy e-mailt számtalanszor meg kelljen nyitnunk, hogy tudjuk, hogy nagyjából hol is tartunk a dolgainkkal.

Tartsuk távol a kollégákat                                                                                                                                  

Jobb, ha nincs az asztalunk mellett vendégszék vagy csokisdoboz, mert ezek ott tartják a munkatársainkat az asztalunknál. Inkább barikádozzuk el magunkat szobanövényekkel és papírhalmazokkal, ha sürgős munkánk van.

Spórolj időt profi időbeosztással - tippek!Kerítsünk új helyet az ébresztőórának

Ha csupán tizenöt perccel korábban kelünk annál, mint amikor feltétlenül muszáj, máris sokkal jobb lehet a napunk, hiszen lesz időnk kávét inni, vagy ruhákat válogatni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, nagyon fontos, hogy ne tudjuk ötpercenként kinyomni az ébresztőórát, hogy annyival is tovább aludjunk. Tegyük a vekkert a fürdőszobába: ha ott csörög, fel kell kelnünk, hogy elhallgattassuk, és máris ott a zuhany, csak be kell ugranunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top