Szabadidő

Sokkoló rejtett kamerás felvétel egy cirkuszi elefánt bántalmazásáról – erős idegzetűeknek!

Rendőrségi eljárás indult Angliában egy nyilvánosságra került, rejtett kamerás videofelvétel miatt: a képeken az látható, amint vasvillával súlyosan bántalmaznak egy 57 éves cirkuszi elefántot. Az állatvédők tiltakoznak az ellen, hogy a vadállatokat cirkuszban dolgoztassák.

Nemrég látott napvilágot az a felvétel, amelyen a Bobby Robert Super Circus egyik dolgozója Anne-t, az 57 éves ázsiai elefántot bántalmazza. A sokkoló felvételt az Animal Defenders International nevű állatvédelmi szervezet készítette. 

Sokkoló rejtett kamerás felvétel egy cirkuszi elefánt bántalmazásáról – erős idegzetűeknek!Hupikék törpikék újra

A BBC tájékoztatása szerint az ügyben rendőrségi vizsgálat kezdődött. Moira Roberts, a cirkusz 72 éves vezetője úgy nyilatkozott: sokkolta őket, amikor meglátták a felvételt. Fogalmuk sem volt arról, hogy a férfi mit művel az állattal.  A hölgy szerette volna a rendőrség kezére adni a férfit, a munkás azonban megszökött. Moira és férje úgy gondolják: a férfi visszamenekült hazájába, valamely kelet-európai országba.  

 

 

Anne több mint ötven éve van a családi cirkusz tulajdonában, de körülbelül tíz évvel ezelőtt „nyugdíjba vonult” azóta nem szerepel egyik előadásban sem. 

Jan Creamer, az Animal Defenders International vezérigazgatója az eset kapcsán így nyilatkozott: „Anne tragikus története jól mutatja azt, hogy milyen sorsuk van a cirkuszi állatoknak. Ez a videó sokkoló indítvány arra, hogy a kormány lépjen, és tiltsa be a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top