Szabadidő

Nők Lapja játszótér

Sokak szerint a gyereket fejleszteni kell, hogy idővel mindenhol megállja a helyét, de akadnak olyanok is, akik úgy gondolják, az önfeledt, változatos játék a legfontosabb.

 A legideálisabb az lenne, ha ezt a két szempontot össze tudnánk gyúrni, szem előtt tartva, hogy minden játékot elsősorban magáért a játék öröméért játsszunk. Számos egyszerű eszköz vesz bennünket körül, amely kiválóan megfelel mindkét célra. Aki kíváncsi ezekre a lehetőségekre, látogasson el a Játszósátorba. Itt a gyerekek az összes játékot kipróbálhatják, a szülők pedig tippeket kaphatnak a szakemberektől, hogy a különböző részképességeket milyen módon tudják otthon, játékos formában fejleszteni.

Nők Lapja játszótér

Ízelítő a Játszósátor programjaiból:

  • rajzasztal, kézműves foglalkozások, arcfestés, lufifújás, gyöngyfűzés, építő-sarok, mesekönyves rész
  • vállalkozó kedvű gyerekekkel jelmezes pszichodráma bemutató
  • szem-kéz koordinációs játékok (golyó elvezetése a legtávolabbi nyílásba, horgászás, célba dobás)
  • figyelem fejlesztésére szolgáló eszközök (az összes meghatározott tárgy megkeresése egy képen, az összes piros golyó megtalálása a dobozban)
  • logikai készséget fejlesztő játékok
  • térorientációt fejlesztő játék (torony építése érdekes formájú elemekből)
  • finommotoros mozgás fejlesztése (gyurmázás, színezés, tépés, vágás, ragasztás)
  • vizuális differenciálás (képek összehasonlítása, különbségek keresése, képek kiegészítése)
  • nagymozgások fejlesztésére szolgáló eszközök, játékok (egyensúlyozás, ugróiskola, alagúton való átmászás)

Családi akadályverseny
Gyerekek és szüleik csapatot alkotva vehetnek részt a Nők Lapja Családi hétvége nyárköszöntő akadályversenyén. A családok pecsétet kapnak minden állomáson, ahol jól végezték el a feladatot, és a győztesek különféle jutalmat nyernek. A családi akadályverseny óránként indul a Játszótérről.

Nyári játékoázis – Popeye parádé
A matrózkiképző sok szeretettel várja az 5-15 év közötti bátor lurkókat! A mesemaraton során a gyerekek megtanulják a csomózás fortélyait, kipróbálják a vízhordást billegő pallókon, bálnákra vadászhatnak, végül elsajátítják a matróztánc alaplépéseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top