Szabadidő

Romkomkirálynők háborúja

Audrey Tautou és Kate Hudson. Egyikük az európai romantikus filmek hercegnője, másikuk pedig Hollywood romantikus vígjáték-nagyasszonya. A Mosás, vágás, ámítás és a Szerelem kölcsönbe című filmekkel most egyszerre próbálják meghódítani a magyar nézők szívét.
 
Meghalt a Pretty Woman és a Pókember alkotója

Szerelem kölcsönbe

Nem akarunk gonoszak lenni, de Kate Hudson feje sajnos az elmúlt években túlságosan nagyra nőtt, és amíg a teste még ma is egy bombázóé, a nyak feletti részről ezt már nem tudjuk elmondani. És hogy miért fontos mindez egy új mozipremier szempontjából? Pusztán azért, mert a Szerelem kölcsönbe Hudsont egy olyan szupernőként kívánja eladni, akiért a pasik bárkit képesek otthagyni, ami különösen annak fényében nem állja meg a helyét, hogy „ellenfeléül” a még SZTK-keretes szemüvegben és előnytelen ruhákban is szép Ginnifer Goodwint kapta.

A sztori szerint Hudson épp az esküvőjére készül azzal a sráccal, akit még az egyetemen halászott el a barátnője orra elől, csakhogy a barátnő egy alkoholgőzös éjszakán összefekszik a fickóval. Innentől kezdve a film egy másfél órás lelkizés arról, hogy mit tehet és mit nem tehet meg az ember a legjobb barátjával. Sajnos minden szereplő annyira gyáva, hogy piszok nehéz szeretni őket, és kegyelemdöfésként a végén a történet egyetlen pozitív szereplője (John Krasinksi) az, aki hoppon marad.

Rendezte: Luke Greenfield
Szereplők: Kate Hudson, Ginnifer Goodwin, John Krasinski
Eredeti cím: Something Borrowed
Forgalmazza: Pro Video
A film honlapja: http://somethingborrowedmovie.warnerbros.com/

 

 


Mosás, vágás, ámítás

A film címe lazán lehetne Émilie csodálatos élete is, lévén a főszereplő szépségszalon-tulajdonost Émilie-nek hívják és Audrey Tautou játssza. Ezen kívül a Mosás, vágás, ámításnak nem sok köze van Taoutou egykori romkomklasszikusához, leszámítva persze a műfaját. Émilie ráadásul nem is állhatna távolabb Amélie-től: egy munkamániás, szigorú, önző és butácska lány, akit ha nem Tautou alakítana az angyali bájával, valószínűleg gyorsan elvesztené a szimpátiánkat. Azért ha mást nem is, legalább a saját édesanyját nagyon szereti, ezért is továbbítja neki azt a névtelen szerelmes levelet, amit ő kapott az egyik alkalmazottjától. A válása miatt depresszióba esett mama ettől kivirul, csakhogy „egy levél nem levél” alapon a szerelmes leveleknek folytatódnia kell… Mindez számos bonyodalomhoz vezet, Pierre Salvadori rendező pedig klasszikus francia modorban mozgatja a szálakat. Jó kis old school nyári komédia ez, ahol még azt is megengedik maguknak, hogy a figurák teli legyenek hibákkal, sőt a végkifejlet is kifejezetten merész a korábbi történések fényében. Igazi félreértések vígjátéka ez, amiben Audrey Tautou megmutathatja, hogy több mint egy évtized után még mindig ő a francia romkomkirálynő.

Rendezte: Pierre Salvadori
Szereplők: Audrey Tautou, Nathalie Baye, Sami Bouajila
Eredeti cím: De vrais mensonges
Forgalmazza: Szuez Film

 

Super 8

 

Kamaszkorom legszebb nyara az idegenekkel. Ha nagyon röviden össze akarjuk foglalni a film tartalmát, a fenti szavak tökéletesen kifejezik azt, mit is akar elmesélni nekünk J. J. Abrams rendező Steven Spielberg produceri tevékenysége segítségével. Bár minden interjúban váltig állítja, hogy rá sokkal inkább hatottak John Carpenter korai horrorjai, mint Spielberg mester munkássága, attól a Super 8 – már csak a gyerekszereplők okán is – sokkal inkább a Harmadik típusú találkozásokat és az E. T. – A földönkívülit idézi fel bennünk, mint A dolog vagy A köd című filmeket. Bár tény, hogy félelmetességben inkább Carpenterhez áll közelebb.

Egy hetvenes évekbeli amerikai kisvárosban járunk (klasszikus spielbergi környezet), ahol néhány gyerek egy super 8-as kamerával felszerelkezve amatőr zombifilmet forgat. Csakhogy egy közeli vonatszerencsétlenség miatt más is kerül a felvételre a bohóckodó szereplőkön kívül: valami volt azon a vonaton, ami kiszabadult. A Super 8 igazi nosztalgiatrip azokról az időkről, amikor a gyerekek még nem egyfolytában a számítógép előtt ücsörögtek, és a nagy nyári kalandok az erdei túrázásokhoz kötődtek. Érződik rajta, hogy a rendező és producere a saját gyerekkorukat színezték ki sci-fi elemekkel, és az elbűvölő figuráknak és a személyes hangvételnek hála a film végig magával ragadóan izgalmas, és még a cselekmény logikai döccenőit is könnyedén meg tudjuk neki bocsátani.

Rendezte: J. J. Abrams
Szereplők: Elle Fanning, Joel Courtney, Zach Mills
Eredeti cím: Super 8
Forgalmazza: UIP-Duna Film
A film honlapja: http://www.super8-movie.com/

 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top