Szabadidő

Mentőkötél az útvesztőben – kihez csapódj, hogy a megfelelő koncertre vezessen el?

Bár a zenei fesztiválok helyszínén felállítanak néhány térképet a rendezők, egy nagyobb rendezvényen már az is kihívás, hogy egyáltalán a térképet megtaláljuk. Aggodalomra semmi ok, GPS nélkül is boldogulhatsz, ha egyszerűen csak követed a megfelelő embereket.

Mentőkötél az útvesztőben – kihez csapódj, hogy a megfelelő koncertre vezessen el?Ha a nagyszínpadot keresed: a szemed helyett a füleddel nézelődj. A turisták valószínűleg nem a magyar underground zenei életet szeretnék közelebbről megismerni, hanem azért jöttek, hogy potom áron csápoljanak a világsztárokra. Szóval minél több idegen szót hallasz, annál valószínűbb, hogy jó irányba mész.

Ha a világzenei színpad a cél: ehhez sem árt szemügyre venni a külföldieket, de akkor van igazán nyert ügyed, ha növekszik a saruk és a hennás testfestések előfordulásának sűrűsége is.

Ha a goapartira indultál: tapadj rá bármire, ami neonfényben világít, és ne veszítsd szem elől.

Ha a rocksátorba sietsz: ne dőlj be egy hagyományos bőrnadrágnak vagy orrpiercingnek! Az alkartetoválások környékén már nagy baj nem lehet, de fogj gyanút, ha sehol egy raklapnyi műanyag pohár, ami sörrel vagy vörösborral van megtöltve.

Mentőkötél az útvesztőben – kihez csapódj, hogy a megfelelő koncertre vezessen el?Ha reggae-koncert a küldetés: vadászhatsz piros-sárga-zöld öltözékekre, de ne vacakolj sokat vele, mert a koncertre úgyis odavezet a kígyózó marihuánafüst.

Ha blues felé vennéd az irányt: kapaszkodj bele egy borongós tekintetű, kalapos férfi hosszú szakállába, és perceken belül megérkezel.

Ha hiphopkoncert után kajtatsz: a kapucni és a baseballsapka jó útjelző, különösen akkor, ha a viselői úgy gesztikulálnak, mint egy Jerry Springer-show vendégei.

Ha a brit pop érdekel: kövesd bármelyik, londoni kollégistának tűnő egyenruhást, aki vastag keretes szemüveget, kétnapos borostát és éhségtől meggyötört arckifejezést visel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top