Szabadidő

Kóstolj különleges söröket a hétvégén!

Búza, barna, félbarna, világos, gyümölcsös... mint a csokoládéból, sörből is ezerféle van – és a nők majdnem annyira odavannak érte.

Kóstolj különleges söröket a hétvégén!

A belga sörkultúra egyedülálló a világon. Ez a kis ország körülbelül 130 sörfőzdével és több mint 800 különböző sörrel büszkélkedhet. A különleges, alkalmi sörökkel kiegészítve ez a szám a különböző ünnepek ideje alatt a többszörösére is nőhet. A hatalmas választéknak köszönhetően a belga sörök kedvelői mindig az alkalomhoz, a pillanathoz leginkább megfelelő nedűt fogyaszthatják. Az országban megtalálhatóak a nagy, nemzetközi sörfőző cégek, de mai napig sok családi vállalkozásként üzemeltetett mikrosörfőzde működik.

Szeptember 24-én és 25-én a belga söröké lesz a főszerep a Mezőgazdasági Múzeumban. Az érdeklődők szombaton és vasárnap 11 és 22 óra között közel 110 fajta csapolt és üveges belga sörkülönlegességből válogathatnak a Vajdahunyad várban található múzeumban.

A könnyed – és néha erős – gyümölcssöröktől kezdve az apátsági és trappista sörökön át egészen a borok erejével vetekedő erős félbarna és barna sörökig számos sörfajta jeles képviselőit kóstolhatják meg a különleges sörök kedvelői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top