Szabadidő

Nehéz ruhát venni a molett Barbie-ra

A Barbie babák ellenzőinek fő érve az, hogy a baba valószínűtlen testideált képvisel. Létezik azonban több olyan változata is, mely küllemében sokkal jobban hasonlít egy valódi nőre.

Lengyelországban például már a kilencvenes évek óta kapható a „Ciotka Kena” (Ken nagynénje) baba, mely egy középkorú, telt asszonyságot mintáz. A játékszer egyetlen szépséghibája, hogy fehérneműben árulják és külön sem kapható hozzá ruha, a standard méretű Barbie-ruhák pedig aligha mennek rá…

Ken nagynénje
Ken nagynénje

 

Amerikában külön piaca van a hírességekről mintázott Barbie-knak és ilyen baba bizony nem csak nádszálvékony celebekről készül. A Mattel 1999-ben rukkolt elő a telt Rosie O’Donell babával, később pedig piacra dobták a világ egyik első plus size modelljét, Emme Aronsont megörökítő babát is.

A molett Barbie létezik!

 

A molett Barbie létezik!

 

A molett Barbie létezik!

 

 Rosie O’Donell, Emme Aronson és Effie

 

2006-ban a Dreamgirls című filmhez kapcsolódóan elkészült az Effie baba is, melyet a szerepet alakító, akkoriban még kifejezetten molett Jennifer Hudsonról mintáztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top