Szabadidő

A nap sugarától otthonunk melegéig

Tíz állomás – nyolcvan csoda. Napteafőző, napbicikli, forgó, repülő, füst nélkül lobogó lángok, világító, fűtő modellek várják a látogatókat Győrben az Árkád Győr Bevásárlóközpontban 2012. február 18-tól március 2-ig.

A nap sugarától otthonunk melegéigA megújuló energia hasznosítási módjainak és eszközeinek megismertetésére látványos, működő maketteket és berendezéseket bemutató élményparkot hozott létre a Sokoró Natúrzóna Nonprofit Kft. az Új Széchenyi Terv pályázati program támogatásával.

A nap sugarától otthonunk melegéigA társadalmi-családi program embernek tízezreinek ad ötleteket arra, hogyan spóroljanak az energiával, mi mindenre alkalmas a Nap, a Föld, a szél ereje. Nem a drága készen vásárolható berendezésekről, hanem a „csináld magad” energiáról és az energiatakarékosságról szól a „Nap sugara – otthonunk melege” című interaktív bemutató.

Célunk a projekt megalkotásával az – mondta Enyingi Tibor ügyvezető igazgató –, hogy a hétköznapi ember számára, a társadalom számára, a család fiatalabb és felnőtt tagjainak egyaránt átlátható, rendszerezett és kézzel fogható, tapintható módon bemutassuk, elmagyarázzuk a megújuló energia sokszínű világát.

A felépítendő tudás és élménypark a majdani látogatóktól nem igényel előtanulmányokat, többféle korosztály talál benne érdekességet. A bemutató arra törekszik, hogy a legtöbb tudást működő szerkezeteken, modelleken keresztül mutassa meg.

Aki ide ellátogat, kicsit nyugodtabb szívvel térhet haza, és sok téves ismerettől szabadulhat meg a témával kapcsolatban. A felszín helyett a „mi van mögötte és miért”-re adnak választ.

A nap sugarától otthonunk melegéig

És persze lesznek ajándékok, látványos bemutatók, hogy szórakozva tanuljunk és nyerjünk. És lesz egy olyan stand is, amelyiknél magunk is készíthetünk, kipróbálhatunk energiatakarékos, környezetbarát eszközöket.

A Nap sugarától otthonunk melegéig bemutató mottója: „A Nap szegénynek és gazdagnak ugyanazzal a mozdulattal adja pompáját, fényét, melegét, minden életnek forrását” – Émile Zola.

További információk!
 

A nap sugarától otthonunk melegéig A nap sugarától otthonunk melegéig

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top