Szabadidő

Tavaszi vendégvárás

A kelt sütemények jellegzetes illata és aromája, omlós tésztája, könnyű szerkezete mindenkit könnyen bűvkörébe csábít. A Dr. Oetker az alábbiakban felfedi a titkot, mellyel a kelt tészta mindig tökéletesen sikerül!

De mi is az élesztő?

Az élesztő nem más, mint gomba, azaz élő mikroorganizmus. Folyadék és megfelelő hőmérséklet hatására aktiválódik. A tésztában található cukor, illetve keményítő hatására indulnak be az erjedési folyamatok, mely során az élesztő a cukrokból szén-dioxidot fejleszt. Ez kölcsönzi a kelt tészta jellegzetes, laza szerkezetét. Ahhoz, hogy az erjedési folyamat tökéletesen alakuljon, az élesztőgomba számára ideális körülményeket kell biztosítanunk.

A Dr. Oetker Élesztőkkel a kelt tészta mindig tökéletes lesz! A sikerhez csupán követnie kell a tasakon is fellelhető útmutatót.

Omlós kelt tészta Instant Élesztővel

Tavaszi vendégvárás Dr. Oetker Instant Élesztő

A Dr. Oetker Instant Élesztő szárított sütőélesztő-tartalmának köszönhetően édes és sós kelt tészta készítéshez egyaránt használható. Egy tasak 7 g szárazélesztőt tartalmaz, ez a mennyiség 500 g búzaliszthez elegendő.

Bontatlan csomagolásban az instant élesztő 18 hónapig tárolható. Az instant élesztőt nem kell felfuttatni, liszt, cukor, meleg tej vagy víz hozzáadásával közvetlenül felhasználható a sütéshez.

Speciális tulajdonságainak köszönhetően nem kell hűtőszekrényben tárolni.
A sütés a szárazélesztő használatával nem igényel különösebb előkészületeket, mindig könnyen hozzáférhető, így a sütés igazán gyorssá és egyszerűvé válik.
 
Gyors kelt sütemény Expressz Élesztővel

Tavaszi vendégvárás Dr. Oetker Expressz Élesztő

Dr. Oetker Expressz Élesztő szárított sütőélesztő és egyéb térfogatnövelő szer tartalmának köszönhetően olyan édes és sós kelt sütemények készítéséhez használható, melyekhez max. 375 g búzaliszt felhasználása szükséges.

Az Expressz Élesztőt közvetlenül a liszthez keverve dolgozzuk ki a tésztát. A sütőformába helyezett formázott tésztát elegendő csupán 15 percig pihentetni. Így megspóroljuk a felfuttatás és a kelesztés hosszadalmas folyamatát is.

Az Expressz Élesztő felhasználásával a tészta különösen laza szerkezetű lesz, és a siker mindig garantált.

Az Expressz Élesztő segítségével akár a kevésbé gyakorlott háziasszonyok is gyorsan és könnyedén tudnak kelt süteményeket készíteni.

Néhány Instant- és Expressz Élesztős receptötletet találhattok, amelyekkel gyakorlatban is kipróbálhatjátok a kelt tészták készítését:

Sonkás-boros húsvéti kuglóf

Tavaszi vendégvárás

 

Nyuszi cipó

Tavaszi vendégvárás

 

Tavaszi óriás perec

Tavaszi vendégvárás

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top