Szabadidő

Segítség, elrabolták a családom!

Hollywoodban az emberrablás az új divat. Mi más magyarázhatná, hogy a heti három új mozipremierből kettőben valakit/valakiket elrabolnak, hogy aztán egy családtagnak kelljen őt/őket megkeresnie. A heti moziajánlónkban Amanda Seyfriedért és Henry Cavillért izgulhatunk.
Segítség, elrabolták a családom!


Elveszett

Lassan már nincs olyan műfaj, amit Amanda Seyfried ki ne próbált volna. A Mamma Mia enyhén ufófejű szépsége ezúttal csúnyán magára marad, ugyanis a forgatókönyvírók kivételesen nem írtak mellé egy jóképű pasit, hogy segíthessen neki. Amandánknak a húgocskáját kell előkerítenie, ráadásul minél előbb, ugyanis sanszos, hogy ugyanaz a fickó rabolta el a lányt, aki őt is két évvel ezelőtt. Neki akkor szerencséje volt, mert meg tudott szökni, de nem biztos, hogy a tesónak is mázlija lesz.
A film sztorija már önmagában is elég izgalmas, de ehhez hozzájön még, hogy a főhősben sem bízhatunk meg teljesen. A rendőrség szerint a lány anno csak beképzelte magának az elrablását, ugyanis semmiféle bizonyítékot nem találtak, ami ezt megerősítette volna, sőt mindenfajta sérülés nélkül került elő. Tehát az egyik fronton van a krimi szál, melyben Amanda apró nyomok alapján próbálja megtalálni a húgicáját, míg a másikon ott az őt üldöző rendőrség, akik nem szeretik, hogy egy szerintük beszámíthatatlan lány pisztollyal a kezében faggatózik városszerte. Harmadik vonalként pedig ott a bizonytalanság: vajon nem csak egy beteg elme játékának vagyunk szemtanúi? A film jól ötvözi ezt a három szálat, és ha a sztori lezárása nem lenne ennyire semmilyen, akár jó szívvel ajánlanánk is a thrillerkedvelőknek. Így csak azt mondjuk: nem rossz.

 
Rendezte: Heitor Dhalia
Szereplők: Amanda Seyfried, Jennifer Carpenter, Wes Bentley
Eredeti cím: Gone
Korhatár: 16
Forgalmazza: Big Bang Media
Értékelésünk: 3/5

Az igazság nyomában
Ha az ember fia akció-thriller rendezésére adja a fejét, egy valamit rögtön el kell döntenie: vagy emberfeletti akciómutatványok tömkelegében utazik, amiben átléphet bármilyen szabályt, vagy realizmusra törekszik. Ha az utóbbi mellett dönt, akkor például nem engedheti meg magának, hogy a hőse lazán betonra essen egy kb. tízemeletes épület tetejéről, utána pedig vígan felpattanva tovább fusson. Pontosan ez történik Az igazság nyomában (nem vitázom: ez az év legsablonosabb címe) című film főszereplőjével, és az efféle bakik miatt gyorsan rájövünk, hogy ez bizony egy nagy mozinak álcázott B-film, melyben sztárok (Bruce Willis, Sigourney Weaver) jelenlétével próbálták álcázni, hogy a másodvonalhoz tartozik. A sztori mindössze annyi, hogy egy hajókirándulás során elrabolják szegény Henry Cavill (ő lesz a következő Superman-mozi főhőse) családját, márpedig az efféle emberrablók nem lehetnek kismiskák, ha a családfő maga Bruce Willis. A faterról kiderül, hogy CIA-s, és valami táska kell a famíliáért cserébe, és megy a hajsza fél Spanyolországon át, melyben bérgyilkosok és titkos ügynökök ölik egymást, hősünk meg csak kapkodja a fejét. Nem túl izgalmas, és még az akciójelenetek láttán is csak ásítunk egyet. Feszültség nuku, a sablonhegyek pedig megfojtják a filmet.

 
Rendezte: Marbouk El Mechri
Szereplők: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver
Eredeti cím: The Cold Light of Day
Korhatár: 16
Forgalmazza: Pro Video
Értékelésünk: 2/5

Tétova félrelépők
Nem elég megtalálni az igazit, hanem az évek során harmonikusan kell együtt öregednünk vele. Bár a testünk öregedését nem tudjuk kijátszani (maximum elkendőzni), de lélekben attól még fiatalok maradhatunk. A Tétova félrelépők című mozi azt a problémát mutatja be, amikor egy korábban abszolút összeillő pár az együtt töltött évek során lassacskán két külön úton indul el, és nem mindketten képesek elfogadni, hogy elrepültek felettük az évek. A két különböző hozzáállás természetesen konfliktusokat szül, de ez a film nem annyira a látványosan drámai jeleneteket, hanem inkább a csendes, jól elkapott pillanatokat preferálja. Szomorú, ám kissé vontatott vallomás a korosodásról egy házasság tükrében.

Rendezte: Julie Gavras
Szereplők: Isabella Rossellini, William Hurt, Kate Ashfield
Eredeti cím: Late Bloomers
Korhatár: 16
Forgalmazza: Vertigo Média
Értékelésünk: 3/5

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top